tirsdag den 21. juli 2009

Burkaen bør forbydes

Burkaen bør forbydes

Katt Williams with a noose around his neck on the red carpet
Photo Credit: Once Upon a Man

Tag nu løkken! Det er et reb der er bundet til brug ved hængninger. Det er der sådan set intet galt i. Men hvad nu, hvis der var en religion der krævede af dets sorte kirkegængere, at de skulle bære løkken stramt rundt om halsen, så stramt, at de knap kunne trække vejret. Lad os antage, at hvis de ikke bar løkken på beskrevne måde, da ville de blive irettesat og slået ganske alvorigt.

Lad os antage at denne religion spredte den løgn, at deres sorte mandlige medlemmer, af egen frie vilje, uden betænkning stolt valgte at bære denne løkke som et symbol på deres kærlighed til 'Gud.' Lad os formode at der ikke var mangel på sorte medlemmer der med stor glæde prydede sig med løkken og kækt meddelte, at de selvføglelig bar den af egen fri vilje.

Alle disse ting taget i betragtning - ville vi da tillade en religion, at misbruge, torturere og ydmyge dets medlemmer på den måde? Selv om disse medlemmer hårdnakket benægter at de bliver misbrugt, tortureret og ydmyget? Det ville vi nok ikke. Ethvert anstændigt, fornuftigt menneske med et sundt sind ville synes at en sådan religiøs handlemåde er frastødende og umoralsk.

Er der sorte mennesker nok der er dumme nok til at bære løkken og være stolt over det? Som vi kan se på billedet kan man altid finde idioter der intet aner om de ting de foretager sig, og jeg har ikke nogen betænkelighed ved at tillade at mennesker bærer symboler der er tegn på ydmygelse og underkastelse, under forudsætning af, at de ikke er blevet hjernevaskede medlemmer af en kult der gør dette under dække af deres religion. Ellers burde det være ulovligt.

Det er derfor jeg støtter et forbud i dette land mod at bære burka offentligt.

Liesl Gerntholtz der skriver på Huffington Post mener et forbud mod burkaen i offentlighed ville være en krænkelse af disse kvinders rettigheder:

Huffington Post, 1 Juli 2009, Bag om Burkaen: For at hjælpe kvinder bør lederne se på baggrunden for den religiøse klædning

Vold mod kvinder tolereres i traditionens navn over hele verden. Kvinders undertrykkelse er universel. De som ønsker atafhjælpe denne sørgelige tilstand bør begynde med ikke at fortælle muslimske kvinder, hvordan de skal klæde sig, men gå bag om årsagerne til denne undertrykkelse og behandle rødderne til den, både herhjemme og i udlandet: Diskrimination, mangel på muligheder, og ulige økonomiske betingelser.


Gerntholtz er helt og aldeles forkert på den. Hvis jeg ser sorte mænd blive hængt, så ønsker jeg den praksis standset, - jeg vil ikke gå bag om årsagerne og behandle rødderne til den undertrykkelse. Først og fremmest stands mishandlingen - senere kan vi diskutere grunden til de bliver misbrugt.

Jeg tror imidlertid at en kvinde har ret til at blive misbrugt og ydmyget under private forhold. Hun har ret til at iføre sig håndjern og blive bundet stramt med reb og slået så hårdt at hun pisser på gulvet, hvis det er det hun vælger og ønsker. Men hvis jeg så hendes kæreste gøre det i fuld offentlighed da ville jeg tilkalde politiet og ville forvente at de arresterede ham, og helt se bort fra enhver tryglen fra kvinden om, at hun nyder at blive slået. Ingen kvinde har ret til at blive misbrugt, tortureret og ydmyget offentligt. Vi tillader mennesker at skide i private omgivelser, men ikke omvendt fordi vi som samfund finder det upassende, at vore medborgere skal deltage som tilskuere til udtømmelsen.

Hvis det er sandt at muslimske kvinder gerne vil optræde som slaver og elsker at bære symboler på undertrykkelse så må de gøre det i det private. Amerikanske børn skal ikke tillades at se kvinder blive behandlet værre end dyr (ingen muslim ville dække sin kamel til på en hed dag). Det sætter et dårligt eksempel.

Artikel fra bloggen: plancksconstant.org

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails