fredag den 10. juli 2009

Gode muslimske ægtemænd

Undertiden er muslimske mænd gode ved deres hustuer

Ahmed Bin Fardin, en yemenitisk muslimsk mand døde og efterlod hele sin formue til sin elskede enke....men hun måtte ikke røre formuen før hun fylder 14.

muslim child bride
Photo Credit: Atlas Shrugs

En hunged ved navn Habibi har gjort indsigelser overfor testamentet: "Ahmed elskede mig højest."

De følgende noter er ikke vittigheder:

Al Arabiya News Channel, 17 Aug 2008, Saudisk pige drikker belgemiddle for at undgå ægteskab

En 16 årig saudisk pige drak en flaske med blegemiddel i et forsøg på selvmord for at undgå et tvangsægteskab med en 75 årig mand, iflg. presserapporter søndag.

Pigen ved navn Shaika, sagde hendes far tvang hende til at gifte sig med den gamle mand så han efterfølgenden kunne gifte sig med dennes 13 årige datter som del af handlen, rapporterer Bahrain Tribune.

Shaika fortæller hvordan hendes far bragte hende til den gamle mand og hans 13 årige datter på et ægteskabskontor hvor alle de førægteskabelige prøver var foretaget meddelte Tribune der citerer Saudi Gazette.

Shaika fortalte avisen, at hun tiggede og bad om ikke at blive tvunget til ægteskabet men begge mænd ignorerede hendes bønner.


Dette kulturelle fænomen er ikke kun begrænset til arabisk kultur:

Western Resitance, Pakistan: Muslimsk barnebrud, 9 år, søger om skilsmisse

I går stod en niårig pige, der var blevet tvunget til ægteskab, frem i familieretten i Dera Ghazi Khan, i Punjab Provinsen, Pakistan. Hun havde indgivet en anmeldelse, hvor hun krævede at hendes mand og hendes far blev retsforfulgt ifølge islamisk lov.

Pigen, Nusrat, var blevet bortgiftet som en del af en kompensationsaftale ved navn Vani. Familiens patriark, Allah Diwaya, var belvet vred over den opførsel som Nusrats bror Abdul Shafoor havde udvist. Broren forbrydelse var at have haft en affære med et kvindelig medlem af Allah Diwayas familie.

Allah Diwaya havde bedt en panchayat eller muslimsk "landsbyrådgiver" om at afgøre Nusrats brors "forbrydelse." Panchayat'en beordrede Nusrats far til at bortive hende til en søn af Allah Diwaya, ved navn Shaukat Hussain som vani ægteskab.

Shaukat Hussain gik så igang med at misbruge hende i en måned, fremgik det Nusrats anklage. Hun fastslår at hun belv tvunget til at indgå en en ægteskabsceremoni med Shaukat Hussain og hævder at han senere fremstillede ægteskabdokumenter. Disse påstår at hun var 18 år på det tidspunkt hun blev gift. Hendes "ægtemand" havde fået disse papirer som et resulatet af bestikkelse. Imamen der stod for ægteskabsritualet hed Maulvi Manzoor Hussain.

Artiklen fra bloggen: plancksconstant.org

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails