lørdag den 25. juli 2009

Er alt om racisme

Harvard Proffessor Henry Louis Gates Jr er en idiot

Først og fremmest er sensationsoverskriften "Harvard Professor arresteret da han forsøger at komme ind i eget hjem" ikke præcis nok. Han blev arresteret fordi han er en krigerisk idiot. Når man ses af naboerne i forsøg på at bryde en dårlås op så er det altså fuldstændig ligegyldigt hvilken hudfarve man har, man bliver meldt til politiet. Og når betjentene kommer og beder dig idenfiticere dig så skal man altså ikke gå i selvsving og nægte at gøre det, fordi man mener det hele drejer sig om race.

Dette fjols, i stedet for at give et bevis på, at han virkelig var ejer af huset kaldte betjenten en racist og sagde, "Det er hvad der sker med sorte mænd i Amerika," ifølge Associated Press (1). Hvordan tør politiet dog ikke anerkende at Gates er lederen af W.E.B. Du Bois Institute for African and African American Research!

For alle os andre dødelige er det eneste rigtige at gøre, ganske enkelt, fortæl betjenten, "Jo, betjent her er mit kørekort, tak fordi i gik så hurtigt i aktion og kom så hurtigt. Undskyld ulejligheden jeg har forårsaget." Det ville så have været det.

I stedet viser det sig, at denne racistiske tåbe, trods sine akademiske uddannelser og udnævnelser, intet har lært om håndhævdelse af loven: De er altså på din side medmindre du stiller dig an. Da han endelig præsenterede sin ID, gjorde betjentene klar til at gå, men det var ikke nok for ham - han måtte bare gøre hændelsen til noget racistisk, så han fulgte dem ud og begyndte at råbe og hyle op. Det er derfor han blev arresteret - han var krænkende og uordentlig. Derfor er han ikke, som nogle andre tåber som Ben Smith, skriver "tilbageholdt for at bryde ind i sit eget hjem."

Al Sharpton var givet løfte om at komme frem og forsvare professoren (2), men det vil ikke blive nødvendigt da alle anklager blev droppet (3) mod denne racefikserede tåbe.

En detaljeret politirapporter er tilgængelig på the Smoking Gun.

En sammenligning:

For cirka 11 år siden kørte min søn (som er hvid) sin ven Damien (som er sort) hjem til Harlem for at hente nogle personlige ejendele hos Damiens søster. Klokken var 01.00 da min søn parkerede foran huset. Damien løb ind i lejligheden og min søn ventede udenfor i bilen, en spritny lækker sort 1997 Limited Edition Toyota Supra Turbo.

1997 Toyota Supra Turbo1997 Toyota Supra Turbo

Photo Credit: WebRidesTV Blo

Der gik kun få minutter da min søn så en politibil nærme sig. Den rullede op på siden af ham, og efter at have bemærket, at han var en hvid fyr i en dyr bil der sad og ventede udenfor en boligblok i Harlem, standsede de, steg ud og begyndte at stille spørgsmål.

Jeg er ikke i tvivl om at han var racemæssigt sat i bås; det vil sige, han lignede jo en rig hvid ung mand, som ikke burde have noget at gøre i Harlem medmindre det var for at købe stoffer. De bad om hans ID og udspurgte ham om, hvorfor han var i Harlem på det tidspunkt af døgnet.

Nu kunne min søn have stillet sig an med al den 'hvid-med-holdning indstilling' og begyndt at kalde betjentene for racister, fordi de formodede, at han skulle købe stoffer bare fordi han var hvid. Han viste dem sit kørekort og fortalte dem høfligt at han ventede på sin ven. Da han blev spurgt om han havde noget imod, at de kiggede i hans bagagerum indvilligede han uden tøven. Han kunne have krævet en retskendelse og være begyndt at råbe og skrige. Men med baggrund i politiets erfaring under sådanne særlige omstændigheder (99 gange af ethundrede er rige hvide drenge faktisk ved at købe stoffer så sent på natten) så ville betjentene ikke have haft noget som helst problem med at få en retskendelse og min søn ville kun have forsinket sig selv unødvendigt.

Da Damien endelig kommer ud og ser betjenten bliver han meget nervøs. Da en af betjentene spørger ham om søsterens navn, begynder Damien at stamme og kan ikke huske navnet. Da betjenten spurgte, "Kan du ikke huske din øster navn?" sagde Damien at han faktisk var hundenervøs. Jeg tror betjentene var erfarne nok til at være i stand til at kunne vurdere om nogen er nervøse fordi de er skyldige i et eller andet eller om de blot er nervøse overfor betjente. De lod min søn og Damien slippe. Ingen problemer.

Damien har været et af mine gode venner i ni år og han har aldrig haft problmer med politiet. Han bor i Bayonne hvor der ikke er nogen racemæssige spændinger. Da jeg spurgte ham, hvorfor han blev så nervøs, sagde han at han allerede var nervøs fordi han jo befandt sig i Harlem og når han så betjente så var det eneste han kunne tænke på, alle de TV-serier han så om betjente der gennembankede sorte i Harlem. Han syntes til gengæld at betjentene var meget høflige og hjælpsomme. Selvfølgelig kunne sagen have været anderledes om Damien i stedet havde benyttet en 'Al Sharpton': "I racistiske svin, hvorfor spørger I om min søster navn? Er det fordi jeg er sort - se sådan behandles sorte i Amerika - FUCK Jer!, jeg siger ikke en skid!"

Se at fyre det af op i en politibetjents ansigt - det er et klogt træk.

Noter 1.

Boston Globe, Harvard professor Gates arrestered ved sit Cambridge home

Politiet ankom til Gates hjem nær Harvard Square kl. 12.44 for at udspørge. Gates, direktør for W.E.B. Du Bois Institute for

African and African American Research at Harvard, havde problemer med at låse døren op, da den var gået i baglås.

Han blev tilbageholdt for uordentlig opførsel efter "at have udvist larmende og tumultisk opførsel," ifølge politirapporten. Gates anklagede den undersøgende politbetjent for at være racist og sagde til ham at "han ikke anede hvem han havde at gøre med," siger rapporten. Gates sagde han var et mål fordi "Jeg er en sort mand i Amerika."

Venner til Gates sagde han allerede var inde i sit hjem da politiet ankom. Han fremviste sit kørekort og identifikation fra Harvard, men blev lagt i håndjern og bragt på stationen i adskillige timer om torsdagen, sagde de.

Politirapporten siger at Gates blev arresteret efter han havde råbte ad betjenten gentagne gange indendørs, derpå fulgte betjenten med udendørs hvor Gates fortsatte med at håne ham. "Det var på det tidspunkt jeg informerede professor Gates om at han var arresteret," skrev betjenten i rapporten.


2.

Boston Herald, Al Sharpton går i kødet på Cambridge politiet

Præsten Al Sharpton tager Harvard professoren Henry Louis Gates Jr. sag op og anklager Cambridge politiet for racisme fordi de arresterede Gates, og lover højtideligt at stå på hans side ved en retssag i næste måned.

"Jeg har hørt om sorte bilister, jeg har hørt om sorte i butikker, men jeg har aldrig hørt om at bo i et hjem og være sort," sagde Sharpton i New York præst der har gjort sig selv nationalt berømt ved hele tiden at gribe til racismekortet i alle sager.

Et vidne, den 40 årige Lucia Whalen of Malden, gav politiet et tip om, at en mand "smadrede skulderen ind i hoveddøren," på Gates hus "som for at bryde døren op," rapporterer politiet.

En kilde siger at Gates tilsyneladende havde låst sig ude. Da betjenten James Crowley ankom sagde han, at Gates allerede var indendørs. Men da han blev bedt om at vise idenfitifkation havde Gates angiveligt snerret, "Nej, jeg vil ikke!"

Politiet sagde at Gates råben ude på verandaen om racisme havde "alarmeret" forbipasserende til denne scene ved hjemmet i Cambridge. Da Crowley forsøgte at udspørge ham havde Gates sagt med vrede, "Dette er hvad der sker med sorte mænd i Amerika!"

Crowley påstår i sin rapport at han forsøgte at berolige Gates, men skriver, at Gates "råbte, Du aner ikke hvem du har at gøre med!"

Efter at have kaldt Crowley "en racist," ifølge det der siges i politirapporten, blev professoren anklaget for uordentlig opførsel og løsladt mod en bøde på 40 dollars. Gates skal i retten på en enkeltt anklage om uordentlig opførsel, den 26. august i Cambridge. Maximum straffen Gates kan få, hvis han dømmes er en bøde på 150 dollars.

“Jeg tror det er betegnende for, og i bedste fald, en overreaktion af politiet," sagde Sharpton. "I værste fald kunne det være betegnende. Uanset, hvad så er det forkert. Endnu mere foruroligende sagde han, at en sådan hændelse kunne finde sted i nationens mest fremskridtsvenlig bastion, populært kendt som People's Republic of Cambridge.

"Hvis dette kan finde sted ved Harvard, hvad siger det så ikke om resten af landet?" sagde Sharpton. "Henry Louis Gates er en fremragende afro-amerikansk lærd her i landet. Hvis de kan gøre dette mod ham, hvad kan de så ikke gøre ved et barn i Roxbury?"


3.

Boston Globe, 21 Jul 2009, Anklagen droppes mod Harvard professor

Middlesex District Anklageren planlægger at droppe anklagen mod Harvard professoren Henry Louis Gates Jr., der er anklaget for uordentlig opførsel torsdag ved sin arrestation i sit hjem i Cambridge.

"Byen Cambridge, Cambridge Police Department, og Professor Gates anerkender at hændelsen den 16. juli 2009 var beklagelig og uheldig," sagde udtalelsen. "Denne hændelse skal ikke ses som noget der skal ødelægge eller skade professor Gates gode ry og karakter ejheller det gode ry og karakter af Cambridge Politet." Alle parter er enige om, at dette en en retfærdig løsning på nogle uheldige omstændigheder."

Konfrontationen mellem Gates, 58, og en politibetjent skete torsdag da professoren kom hjem fra en rejse til Kina, hvor der filmedes en PBS dokumentarfilm. Gates satte sin bagage ned og bad sin chauffør om hjælp, fordi hoveddøren ikke kunne låses op.

Scenen, to sorte mænd ved indgangen til et fornemt hjem på en allé i Cambrige midt om dagen - udløste at en forbipasserende straks ringede til politiet og anmeldte et indbrud.

Cambridge politirapporten beskriver, hvad der hændte da betjenten stod ved Gates' dør og krævede identifikation og over radioen bad om assistance fra Harvard University Politiet da Gates præsenterede ham for et Harvard IK-kort. Gates blev synlig ophidset ifølge rapporten, da betjenten sagde han blot havde reageret på en anmeldelse om et indbrud. "Hvorfor," spurgte Gates igen ifølge rapporten, "er det fordi jeg er en sort mand i Amerika?"

"Gates henvendte sig da til mig og oplyste mig om at jeg ingen anelse havde om, hvem jeg havde med at gøre, og at jeg ikke havde hørt det sidste om det," sagde rapporten. "Jeg var blevet overbevist om at Gates var den retmæssige indehaver af boligen, men blev ganske overrasket og forvirret over den opførsel han udviste overfor mig."

Da betjenten gentagne gange bad Gates tale med ham udenfor råbte den normalt besindige professor. "Ja, jeg skal tale med din mor udenfor," igen ifølge rapporten.

Gates blev arresteret for at have "udvist støjende og tumultisk opførsel" overfor betjenten der udspurgte ham, siger rapporten. Han blev ført bort i håndjern.


Indlæg fra bloggen: plancksconstant.org.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails