onsdag den 9. december 2009

Genfærd i videnskaben

Lysenko'genfærd

Bruce Walker

Den indbildte videnskab om menneskeskabt global opvarmning kan nu gå ind i den berygtede historie om politiseret videnskab, en parodi der har tråde til vort liv nutildags.

Overvej efterladenskaberne fra sådanne bedrag som Rachel Carson stod for, Alfred Kinsey og Margaret Mead. Carsons selvopfundne 'opdagelser' og uvidenskabelige metoder førte til forbud mod DDT, som til gengæld førte til, at millionvis af børn i underudviklede lande døde. Kinsey's fordrejede "sex undersøgelse," som dr. Judith Riesman så godt har beskrevet blev ikke kun opfundet for at tilfredsstille hans perverse lyster, men skabte videnskabelige myter om, hvad der er normalt og, hvad der er unormal opførsel, som igen plager os frem til idag. Mead opfandt også blot en undersøgelse der skulle passe med hendes ide om, hvad antropologividenskaben burde være for at den skulle passe ind i, og retfærdiggøre hendes egen umodne og umoralske opførsel.

Carson, Kinsey og Mead havde en dagsorden, før de foretog nogen undersøgelse, og denne dagsorden styrede alt andet hos dem.

Videnskab skal være en upartisk blanding af data med teori således at menneskets hungren efter kundskab kan bevæge sig derhen hvor beviset peger. Ægte videnskab skal være helt og aldeles grundfæste på abslolut moral. Dette lyder meget uægte for det moderne øre, fordi vi er blevet indoktrineret med en falsk forestilling om videnskab. Uden tro på, at Universet har en orden som følger endnu ikke opdagede principper kan videnskab ikke eksistere. Den formodning af Livet og Universet er rationelt er en religiøs formodning. Der må en tro på en ultimativ sandhed til, en tro, som religionen kan bringe der ikke kan findes i det menneske-centrerede tankesæt. Hvis det kun drejer sig om mennesket, hvorfor kan sandheden så ikke være relativ.

De som tager videnskab som gidsel er imidlertid ikke interesseret i sandhed. De har skabt en falsk historie om videnskaben der kan sammenlignes med de absurde tanker hos Middelalderens kristne der mente Jorden var flad (ikke alene er det ikke sandt, men den religiøse indflydelse på videnskaben havde en tilbøjelighed til at bekræfte af Jorden var en sfære, og Kristne på den tid havde den helt rigtige beregning af Jordens krumning hos nogen mennesker på den tid.)

Menneskene der grundlagde den moderne videnskab -- Galileo, Kopernikus, Kepler, Pascal, Napier, Newton og andre -- var meget mere religiøse end deres nutidige kolleger, de som benyttede videnskaben til personlige og politiske formål ved at lade forestille at religion var videnskab, et narkotisk bedrag hos agnostikere der var afhængige af at få magt.

Spøgelserne af dette bedrag er her endnu. "Arisk" videnskab lod forestille, for et stykke tid, at den var grundlagt på ægte videnskab. Mange nazister betragtede deres onde ritualer som værende på basis af ægte videnskab og fordømte de religiøse følelser hos de som mente, at mennesket er menneske og ikke kvæg.

Måske det mest afskyvækkende spøgelse er Trofim Lysenko, manden der herskede over videnskaberne i Sovjetrusland fra 1920 til tidligt i 1960'erne. Han havde en teori der passede perfekt til Marxismen: At opnåede egenskaber kan nedarves. Dette er selvføgelig ikke sandt, men Lysenko fik Politbureauet og Stalin til at følge ham. Det var videnskab der passede til Bolchevikkernes politiske behov, og derfor var det videnskab der blev bakket op af den frygtelige magt hos partiet og Staten.

Hans eksperimenter blev berømmet, skønt eksperimenterne aldrig kunne skabes igen. Sovjetunionen var fyldt op med botanikere, biologer, genetikere og andre videnskabsfolk, og det var tydeligt for enhver, med et åbent sind, at Lysenko blot fremførte sludder og vrøvl, men det var først i 1962 at Sovjetregeringen tillod en ægte kritik af hans tegneserievidenskab. Hvorfor mon?

Fordi i Sovjetunionen, som i Nazityskland, var sandheden aldrig "objektiv." Videnskab kunne, bogstaveligt talt være "arisk" eller "proletarisk" eller på anden vis passe ind i en slags socio-politisk tankegang. Gud var død i Nazityskland og i Sovjetunionen, så der var ingen der kunne holde øje med løgnene eller stå til regnskab for en intellektuel vildledning. Tilhængere af Lysenko, der var en hædret person i "Sovjet" videnskaben indtil 1964, da kritikken af hans "videnskab" blev tilladt forstod at frygt, bestikkelse, løgne og falske æresbegreber arbejder langt bedre end empiriske beviser, når videnskab som ser bort fra Gud er på banen.

Lysenkospøgelserne plager os stadig. "Videnskaben" hos en moderne Lysenko, Albert Gore Jr. (søn af den berømte racist Albert Gore Sr.) er totalitært sludder. Spørgsmålet der er tilbage er dette: Hvor mange gode mennesker skal føres bort til Gulag før de sløvede samvittigheder hos administratorerne af den akademiske "læring" kan lugte stanken fra Lysenko?


Bruce Walker is the author of two books: Sinisterism: Secular Religion of the Lie and The Swastika against the Cross: The Nazi War on Christianity.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails