torsdag den 3. december 2009

Terror under radarsyn!

Radarsyn på terror

Rick Moran

En fremragende artikel af Praween Swamiin i Indiens the Hindu der indeholder listen over et dusin eller flere terrorister der holder til i USA og som har planlagt angreb ikke kun i USA, men også i andre lande.

Det der slog mig mens jeg læste artiklen var at det ser ikke ud til, at vi har været opmærksomme på den slags dækning af terrorisme noget sted i de amerikanske medier, så vidt jeg har bemærket. Da jeg undersøgte udfra hvilken forudsætning disse arrestationer blev foretaget tegner der sig et billede af dygtige forsøg af al-Queda og deres tilhængere på at påføre, i stor skala, angreb på Amerika og således er det en kæmpe fejltagelse af Obama administrationen at nedtone selve ideen om en "Krig Mod Terror."
Lige siden februar har myndigheder afsløret næsten et dusin jihadist operationer rettet mod USA - eller som en base for angreb andre steder. I marts blev mindst 20 mænd rapporteret at være vendt hjem for at kæmpe med den islamistiske gruppe al-Shabab - rekrutteret af en somalisk-amerikansk celle der opererer i nærheden af Minneapolis. Fire mænd blev anholdt i maj for at placere inaktive eksplosiver, som var blevet dem overdraget af en politiagent, udenfor synagoger i New York. Næste måned blev syv mænd fra North Carolina anholdt for at planlægge angreb i Israel og Pakistan.

September afsløredes tre større planer. Inspireret af islamister ved en moske i Flushing, og med sin opfattelse antændt af den indiske teleevangelist Zakir Naik, formodes det, at den afghansk fødte og pakistansk optrænede Najibullah Zazi har forberedt at igangsætte adskillige improviserede eksplosioner. Den jordanske Hosam Maher Smadi, og den i Illinois bosiddende Michael Finton, blev også anholdt for forsøg på at placere bilbomber der var blevet forsynet dem af efterretningsagenter.

I oktober anholdt FBI David Coleman Headley og Tahawwur Rana. Først anholdt på anklager om at planlægge angreb mod den danske avis Jyllandposten i København, og de to mænd menes nu at have spillet en hovedrolle i den udforskning der gik forud for angrebene i Mumbai i 2008.

I ugerne efter Headley-Rana arrestationen anholdt US myndighederne den i Boston bosiddende Tarek Mehanna og Ahmad Abousamra for at planlægge at forsyne materiale til terroristerne. Mændene formoder man planlagde angreb på shoppingcentre, ved at ville benytte automatiske våben.

Også i slutningen af oktober dræbte "FBI agenter lederen af Detroit moskeeen Luqmaan Ameen Abdullah, efter en skududveksling med medlemmer af Ummah" - en radikal gruppe med base dér, der forsøgte at oprette træningslejre for bevæbnede jihadister.

Hvad er det dog der foregår? For det første er det helt tydeligt at lovens håndhævere, nationalt, på delstatsbasis og lokalt - gør et godt stykke arbejde med at identificere trusler og opsnuse dem før terroristernes planer kan udføres. Det er egentlig meget betryggende.

Men som Swamiin påpeger, er de fleste af disse trusler sammen med andre arrestationer tidligere i år, noget der peger på en nation hvor jihadisterne trænes og organiseres: Pakistan. Det som Swamiin kalder "selvstyrende jihad" i Amerika er i det store og hele 'født' og 'opdraget' i terrorist træningslejre i Pakistan.

Når man ser på det store 'billede' da er der fuld belysning på de farer Amerika er i. Den gamle talemåde om terrorisme - "Terroren har kun brug for heldet en gang" - lyder især sandt når man indser at chancerne ligger i terroristernes favør.

http://www.americanthinker.com/blog/2009/11/terrorism_under_the_radar.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails