fredag den 25. december 2009

Den lange march mod Betlehem

Den Lange March Mod Betlehem

Joseph Farah

Har du hørt nyheden?

EU anbefalede tidligere på måneden at Den Internationale Monetære Fond skulle indføre en global skat på finansielle transaktioner for at begrænse risikoen for endnu en økonomisk krise.

Begrænse risikoen for endnu en økonomisk krise?

Ville netop en global skat ikke sikre at der kom endnu en økonomisk krise?

Vi skal altså til det igen.

Mens millioner af kristne over hele kloden forbereder fejringen af Yeshuva fra Nazareths fødsel tales der mere og mere og globale skatter og en verdensregering.

Uanset om "global opvarmning" eller at det at løse verdens finansielle problmer er dagens undskyldning, da fremmer mange ideen om en een verdensregering med een-verdens skatter.

Hvad har dette dog at gøre med fødselen af Yeshuva for over 2000 år siden?

Læs Lukas evangeliet.

En global skat gik forud for Frelserens fødsel.

Det var netop grunden til at Josef og Maria måtte rejse til Bethlehem fra deres hjem i Nazareth for at barnet kunne blive født.

I tilfælde af at du ikke har en Bibel lige ved hånden så følger her den omtalte del men lidt understregning på nøgleordene.

Lukas 2:1-6 lyder som følger:

Med det skete i de dage, at der udgik en befaling fra kejser Augustus, at al verden skulle skrives i mandtal. Det var den første indskrivning som skete, mens Kvirinius var landshøvding i Syrien. Og alle gik hen for at lade sig indskrive, hver til sin by. Og fordi Josef var af Davids hus og slægt, drog også han op fra Galilæa, fra byen Nazaret, til Judæa, til Davids by, som hedder Betlehem, for at lade sig indskrive tillige med Maria, sin trolovede, som var frugtsommelig. Og det skete, medens de var der, kom tiden, da hun skulle føde.

Bemærk hvor mange gange emnet skat (skrive i mandtal, lade sig indskrive, (i den engelske King James Bibel benyttes ordet taxes her) dukker op i denne første del af Julehistorien. Det var altså grunden til at Josef og Maria blev tvunget - og jeg benytter det ordet med omtanke - for at rejse til Bethlehem fra Nazaret, en rejse på cirka 110 kilometer for en ung kvinde i niende måned.

Det bør egentlig benævnes "den lange march til Betlehem," på grund af slægtskabet med tvangsforflyttelserne blandt så mange tyrannier. Jesu fødsel. Jesu fødsel blev markeret af den først verdensskat. Det Romerske Imperium var klar, villig til og i stand til at tvinge millioner mennesker over hele deres omfattende verden til at bekæmpe elementer, til at rejse lange rejser, uanset deres tilstand, for de kunne tælles og beskattes. Ingen undskyldninger blev tolereret. Dette var en gennemført regeringshandling.

Josef og Maria var ikke "hjemløse" som nogle af nutidens storregerings tryllekunstnere siger de var. De blev tvunget til at slå sig ned i en stald, fordi denne omfattende folkevandring, på foranledning af Kejserens grådighed, resulterede i en mangel på sengepladser til de besøgende.

Bemærk det næste vers: "Og hun fødte sin søn, den førstefødte, og svøbte ham og lagde ham i en krybbe, thi der var ikke plads til dem i herberget."

Josef var tømrer - en arbejder - der havde pengene til en værelse i herberget i Betlehem. Der var bare ingen ledige pladser på grund af, at alt var overfyldt forårsaget af den tvungne befolkningsflytning.

Regeringen er ikke din ven; det er en fjende af frihed. Regeringen er ikke nogen Julemand; Det er en trold. Regeringen er ikke din tjener; det viser sig alt for ofte, at den er din Herre. Regeringen hjælper sjældent mennesker; de slavebinder dem.

Selv dengang, for 2000 år siden var regeringen hjerteløs og grusom. Den tvang kvinder til at gå lange strækninger i deres graviditets sidste dage. Det er den måde regeringer altid har opført sig, og sådan vil det altid være - i det mindste til Jesus kommer igen.

Når han gør vil det endnu engang bevise sandheden i et andet skriftsted - Romerne 8:28: "Og vi ved, at alle ting samvirker til gode for dem, som elsker Gud, dem, som efter hans beslutning er kaldede."

Derfor "vær ikke bange," som englene sagde til hyrderne den nat i Betlehem. Der er gode nyheder i denne glædens tid. Sandheden er sandheden. Lyset er Lyset. Og Gud, ikke Kejseren, sidder stadig på tronen.

Joseph Farah Joseph Farah

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=119991

1 kommentar:

Stefan Dohn sagde ...

Såfremt man går ud fra, at Maria og Josef tog til Bethlehem i Nazaret, som mange idag mener har turen ikke været videre lang. Derudover var det almindeligt i mellemøsten på den tid (fx også i Syrien), at man til folketællinger drog til den by, hvor familien kom fra - hvilket igen vil sige at de havde fætre, kusiner, onkler og tanter omkring sig. Derudover var beboelsen og stalden altid bygget sammen, så beboerne kunne udnytte varmen fra husdyrene. Så legenden om, at de var overladt til sig selv og måtte føde i en stald er som så meget andet en gang vås.

Related Posts with Thumbnails