søndag den 27. december 2009

Sorte dræber flere sorte end KKK gjorde

Sorte dræber flere sorte end KKK gjorde

Nogle læsere har været uenige med mig i min artikel Sorte er mere racistiske end Hvide, især en læser der skrev, at sorte har dræbt flere andre sorte end KKK nogensinde har.

Nuvel, hvor mange sorte dræbte KKK så efter afslutningen af Borgerkrigen (Civil War)?

Lad og blot tage årene fra 1884-1900. Antallet af personer der blev lynchet i USA i den periode var 2516. Heraf var 66% negre (for at benytte det officielle udtryk fra dengang) og interessant nok altså 33% hvide. [Ray Stannard Baker, American Magazine, Following the Color Line (1908)].

Tuskegee Institue, nu Tuskegee University er anerkendt som den officielle ekspert, der har dokumenteret lynchinger fra 1882 helt op til 1968. I løbet af den periode rapporterer de at der var 3446 lynchninger på afro-amerikanere og 1297 lynchinger af hvide.


Før 1882, var der cirka 2100 lynchninger udført af KKK medlemmer. Hvis vi formoder at alle de dræbte var afro-amerikanere kommer vi til et maximum antal: Mindre end 5600 sorte blev dræbt af KKK siden dets grundlæggelse.

Faktisk fastslår Lynching Century at "Fra 1865 til 1965 døde flere end 6000 afro-amerikanere i racerelateret vold i USA." Det vil altså sige, 6000 sorte dræbt af alle, og altså ikke kun af KKK medlemmer.

Det bør bemærkes at sorte udgør op til 34% af de som er blevet henrettet efter 1976, så efter et århundrede (lyncher) henretter vi faktisk en lavere procentdel af sorte. Sikken et fremskridt.

Hvor mange sorte bliver så myrdet af andre sorte? Lad os nu glemme de sidste 144 års historie. Lad os glemme det sidste årti. Lad os blot benyttet et enkelt år. Iflg. FBI Statistik for Forbrydelser for året 2004, blev der begået 16137 mord det år, heraf var 6632 af ofrene sorte.

De samme data viser at for hændelser, hvor et enkelt offer mod et andet enkelt offer er i spil var der 3067 sorte, 92,2% af dem eller 2827 blev myrdet af sorte krænkere. Ved at extrapolere med flere ofre/enkelt hændelser for de tilbageværende 3565 sorte kommer vi til 3286 sorte der blev dræbt af andre sorte. På et enkelt år dræbte sorte flere end 6000 andre sorte.

Sådan er det altså - på et år har sorte myrdet flere af deres egne end KKK slog ihjel på 150 år med lynchinger.

Bill Cosby
Bill Cosby

Jeg forsøger ikke at undskylde eller forsone en eneste lynchning af en sort udført af hvide racister i fortiden. De år i vor historie var en brutal depraveret periode. Jeg rapporterer blot om tallene for at sætte tingen i perspektiv. Mens sorte demagoger elsker at tumle rundt i hvid racisme som det største problem for sorte i Amerika, som om KKK er lyslevende og aktive, så er det virkelig problem sort mod sort kriminalitet.

Det som afholder sorte fra at få mere fremgang, end de vitterligt har er ikke racisme eller KKK eller jødiske banker eller koreanske delikatessebutikker, men det er de sorte selv.

Jeg valgte året 2004 for i det år fortalte Bill Cosby sorte forældre. at hvis de ønskede at deres børn skulle have succes så matte de uddanne deres børn i de mange forskellige aspekter af amerikansk kultur, ikke på "at være sort" eller at beskylde -de blege- for alle deres problemer.


Artikel fra plancksconstant.org

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails