lørdag den 19. december 2009

En tigers scorekort


Tiger’s Sex Score

Phyllis Chesler

Det er for moralsk ulækkert, for tabubelagt, for vammelt, alt for meget som et dårligt realityshow - blot er det virkelighed.

Jeg taler her om Tiger Woods ikke-skandale. Således er der absolut intet usædvanligt ved det Tiger har foretaget sig. Denne handlemåde er blot rutine, epidemisk og oldgammel. Johns er mænd - og for en John, er kvinden enten skøger eller hustruer. For det meste skøger. Jo, der er mange undtagelser, men det er trods alt hovedreglen. Jeg taler her om mange milliard dollar industrien med prostitution (som i min bog ikke er et offerløs forbrydelse). Den prostituerede pige eller kvinde plejer at være ofret.

Men ikke altid.

Tiger’s piger (alle ser ud til at være kaukasiske, hovedsageligt blonde) er stolte over han valgte dem, stolte over de e-mails han sendte dem, stolte over at have haft sex med ham for penge - måske undertiden ikke kun for pengenes skyld, men for spændingen. Disse piger er ikke afviste elskende. De er professionelle prostituerede, berømtheds wannabees, der forsøger at handle med deres ungdom og deres kirurgisk perfekte udseende for at "blive til nogen." Hvad kan de ellers føre det til? De er unge, der er utallige flere hvor de kom fra, de bliver hurtigt ældre. Nogle af disse kvinder er cocktailværtinder, event planlæggere, bestyrere af restauranter, undertøjsmodeller, alle mulige slags modeller; nogle af dem er pornostjerner (!), karriere prostituerede og nogle af dem er alfonser.

Ingen af dem tjener blot i nærheden af, hvad Tiger tjener. Deres fremtidspersepktiver er begrænsede, hvis de ikke kobler sig på vognen med den rigtige mand. De er som natsværmere der flokkes om lyset. Tiger's penge og magt er som en uimodståelig magnet.

Tiger er stjerne, en sexet køn knægt, en berømt atlet, det største navn indefor golf. Han kan få piger i enhver by, enhver havn, på enhver time af døgnet. Han ønskede måske ikke en udenomsægteskabelig affære. Han ønskede flere affærer, en nats knald, flere, vedvarende sex kontakter at jonglere med. Han ønskede ikke forpligtende sex med en række af kvinder (elleve indtil nu og tallet stiger), som han absolut ikke havde til hensigt at gifte sig med.

For Tiger er sex en sport, ligesom golf, en slags underholdning, endnu en måde at score på. Han er ikke anderledes end alle de andre alfa-hanner rockstjerner, skuespillere, politikere og forretningsmænd.

Tigers præference for (nogle vil sige afhængighed af) uforpligtende prostitutionsligende sex er ikke enestående. Tænk blot på præsidenterne John Kennedy og Bill Clinton og deres aldrig ophørende flirterier. Her fornylig, så tænk på Eliot Spitzer (Klient #9). Jeg tøver med at opregne antallet af de groupier som Mick Jagger og the Rolling Stones engang måske har haft. Vi taler ikke her om kærlighedsforhold. Vi taler om omklædningsrumagtig frigørelse af spændinger, og et mandligt behov for seksuelt at dominere kvinder samtidig med at de undgår enhver form for ægte intimitet. Vi taler ikke her om Playboy-bunnies, men om normaliseringen af hardcore pronografi; om at vænne sig til et nøgent skød, og om pole dancing i stripklubber, i film, på TV og i hip hop- og rap musikvideoer.

Alle kvinder - faktisk selv vore små uvurderlige små piger - eksisterer kun for et formål. Det der! Og kun det der!

Smagløst, tragisk, tomt. Mange journalister ser på Tigers scorekort som værende potentielle pengeafpressere med vel knap et hjerte af guld. Mit hjerte har ondt af dem, i betragtning af det lave selvværd de ser ud til at besidde, deres ensartethed, deres konformitet og deres korte holdbarhed.

Men er alle disse seksuelle sager blandt voksne ikke indenfor privatsfæren? Hvorfor snage? Hvorfor går medierne efter disse private forhold, og ved at gøre det, ødelægger de liv? Fordi vi, folket, bare elsker at læse om magtgulde menneskers sexliv. Vi kan godt lide at se nogen blive ruineret, bragt ned på knæ. Således, Gud ske tak og lov, ned på knæ, han fortjener det, hvem tror han han er? Hvor vover han at røre ved vore illusioner?

Vi folket ønsker at få at vide, hvis en af vore tilsyneladende helte ikke er så helstøbt som han ser ud til; vi ønsker at vide når de er langt ned og nogle rigtige skiderikker.


Dog er Tiger's scorekort ikke særlig meget anfægtet af hans ikke-intime seksuelle handlinger. Vi "elsker" ikke Tiger på grund af hans gode karakter men på grund af hans score. Vi, folket "elsker ikke" Tiger for det han er. Vi elsker ham ikke for det han slet ikke er.

I tilgift til den yderste ydmygelse af Tiger's svenske gode hustru, der ikke alene er meget smuk, men også er mor til deres to børn, så er der også racevinklen.

Ligesom Præsident Obama er Woods delvis kaukasier og delvis afrikaner; Woods er tillige delvis asiat og delvis inder. Han har omtalt sig om “Cablinasian.”

Afro-amerikanske og jødisk-amerikanske kvinder kender alt til, at deres mænd tænder på lystne blondiner, hvordan de ofte ender med at vælge Hvide Verdslige Gudinder så snart de vokser op og forlader kvarteret. Traditionelt, er trofæhustruer, og hustru nummer to eller tre enten fabelagtigt godt funderet økonomisk og socialt, eller de er fabelagtigt velsignet udseendemæssigt. Den foretrukne Gudinde er en hvid, høj, tynd, ung, og "bygget" som Barbie.

O.J. Simpson begærede også hvide kvinder -- hvilket retrospektivt set frelste nogle afro-amerikanske kvinder fra at blive gennembanket og myrdet.

I det mindste har Manden i Det Hvide Hus en afro-amerikansk hustru.

http://pajamasmedia.com/phyllischesler/2009/12/10/tiger%E2%80%99s-sex-score/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails