torsdag den 27. januar 2011

Født i USA eller Kenya?

Kenyansk embedsmand: Obama er født her

Drew Zahn


Kenyanske MP James Orengo
En kenyansk lovgiver fortalte landets parlament i sidste måned at Barack Obama var født i Afrika og derfor "slet ikke er indfødt amerikaner."

Under en debat om skitsen til en ny Kenyansk Forfatning, henviste James Orengo, landets minister for landbesiddelser og medlem af Parlamentet for Ugenya valgdistriktet, til Amerikas valg af en Kenyans-født præsident som et eksempel på hvad der kan opnås når forskellige folk forenes:

Hvis Amerika befandt sig i en situation hvor de frygter etnicitet og ikke anså sig som en multiparti stat eller nation," fremhævede Orengo, "hvordan kunne en ung mand, født her i Kenya, der ikke engang er indfødt amerikaner, så blive til præsident for Amerika?"

Orengo fremstillede U.S. som et land der ikke længere "lever i fortiden" da amerikanere valgte en kenyaner til præsident uden hensyn til "etniske overvejelser og hensyn."

Debatten berettes der om i den Kenyanske regerings officielle Tidende den 25.03. - tidskriftet der i trykt form gengiver parlamentets debat - hvor der ikke nævnes eller forsøges at rette Orengos kommentarer om Obama.

Som WND har rapporteret om har adskillige kilder - herunder National Public Radio - angivet at Kenya var Obamas fødested før hans valg til præsident.

WND rapporterede også om, da en video kom frem, hvori Michelle Obama sagde hendes ægtemands "hjemland" var Kenya, selvom hendes kommentarer ikke specifikt angav at han blev født der.

Videoen blev lagt på YouTube den 3. april og støttet af en snes internet e mails, viser Michelle Obama der siger, "Da vi tog på vores tur til Afrika, og besøgte hans hjemland i Kenya, fik vi taget en HIV-test."

Denne henvisning fik opmærksomhed på grund af den påstand som fremføres i mange sagsanlæg og i andre udfordringer til Obama indtagelse af Det Ovale Værelse, om at han ikke er valgbar som præsident ifølge Artikel 2, Sektion 1, kravet i Forfatningen om at præsidenten skal være "en indfødt borger." Men henvisningen i NPR og Michelle Obamas kommentar er langt fra de eneste af slagsen.

Ifølge en samling af fotos ved et militært forum, blev der i 2008 givet endnu en henvisning i Nigerian Observer. 

Under en signatur af Solomon Asowata og en Washington overskrift, siger rapporten, "Amerikanerne vil i dag gå til valg for at vælge deres næste præsident med Det Demokratiske Partis kandidat, Senator Barack Obama, der ser ud til at vinde. Den Kenyansk-fødte senator vil imidlertid få hård modstand af sin Republikanske modpart...."




En kommentator ved The Post & Emailwebstie sagde, "Det kan ikke undre at så mange betvivler Obamas påstand om at være født på Hawaii."

Den citerer endnu en rapport fra African Travel Magazine der sagde, "Som Kenyansk født U.S. Senator flyver Barack Obama i dag til Kenya som et led i hans tur til Afrika, og bekymringer er igen blevet rejst om sikkerhedsforberedelserne for andre besøgende og indbyggere......"

The Post & Email kommentatoren citerede også en rapport fra Indonesia Matters der inkluderer lignende referencer. 


Dette indbefatter den tilsyneladende arkiverede artikel fra Sunday Standard i Kenya.

Rapporten indleder med, "Den Kenyansk fødte Senator Barack Obama, ser ud til at overtage sædet i Senatet for Illinois efter hans hovedrival Jack Ryan opgav her fredag aften efter rygter om lumre sexklub beskyldninger." 


Artiklen krediteres til netservicen Associated Press i bunden af siden. Imidlertid kunne man ikke finde artiklen hverken i AP arkiverne der står til rådighed for offentligheden eller i avisens arkiv på deres hjemmeside. WND opkald og emails til avisen er ubesvarede.

Sidste år, henviste en afrikansk nyhedsside og en MSNBC radioudsendelse til præsident Obamas fødested som værende udenfor USA.

Korrespondenten Mara Schiavocampo rapporterede fra den festlige atmosfære i Accra, Ghana, umiddelbart før Obamas besøg i den vestafrikanske  nation.

Under et interview med en person, der åbenbart ejede en butik, fastslog hun, "Barack Obama er kenyaner...men ghaneserne er alligevel stolte over ham." Se videoen om rapporten her.

I en rapport fra Modern Ghana, som blev udgivet før præsidentens besøg blev der henvist til hans fødested som kontinentet Afrika.

"For Ghana vil Obamas besøg være en fest og en markering af endu en milepæl i afrikansk historie da vi er værter for den første afrikansk-amerikanske præsident nogensinde, der besøger kontinentet hvor han fødtes," sagde rapporten.



WND har rapporteret om dusinvis af lovlige udfordringer til Obamas status som "indfødt borger." Forfatningen, Artikel 2, Sektion 1, fastslår, "Ingen person, udover en indfødt borger, eller en borger i United States, ved denne Forfatnings vedtagelse skal være valgbar til embedet som præsident."

Nogle af sagsanlæggene stiller spørgsmål ved om han faktisk blev født på Hawaii, som han selv påstår. Hvis han blev født udenfor landet, da var Obamas amerikanske mor, siger anklagen, altfor ung ved tidspunktet for hans fødsel til at han kan tildeles amerikansk statsborgerskab som loven var dengang.

Andre udfordringer har fokuseret på Obamas borgerskab gennem hans far, en Kenyansk undersåt under United Kingdoms jurisdiktion dengang han blev født, og som således giver ham dobbelt borgerskab. Sagerne bestrider Forfatningens grundlæggende fædre der udelukkede dobbelt borgerskab fra at kvalificere sig som værende indfødt borger. Det som komplicerer situationen er Obamas beslutning om at bruge en sum der er højere end 1,7 millioner dollars for at undgå at skulle frigive en dokumentation i form af en fødseslsattest der ville afslutte alle spørgsmål.

WNd har også rapporteret at blandt endnu ikke til rådighed værende dokumentation er Obamas børnehave optegnelser, fra Punahou Skolen, Occidental College, Columbia University, Columbia disputats, Harvard School optegnelser, Harvard Law Review artikler, artikler fra University of Chicago, pas optegnelser, lægejournaler, arkiver fra hans år som Illinois senator, han optegnelser fra Illinois State Bar Association, ingen af hans dåbsoptegneler og adoptionoptegnelser.

På grund af tyngden af information om Obamas valgbarhed, har WND grundlægger Joseph Farah igangsat en kampagne for at skaffe bidrag til at sætte plakater op der stiller det enkle spørgsmål: "Hvor er Fødselsattesten?" 

"Where's The Birth Certificate?" billboard at the Mandalay Bay resort on the Las Vegas Strip
WND har også rapporteret tidligere, da Michelle Obama modsagde Obamas historie om at han boede hos sin mor og far i adskillige år på Hawaii, efter fødseln og før hans far tog afsted for at søge om en studie legat. 

Michelle Obama sagde hendes mands mor, Ann Dunham var "meget ung og meget ensom," da hun fødte den fremtidige præsident for U.S.

Hendes kommentarer underminerer den officielle historie som fortælles af Barack Obama - at Dunham var gift med hans far, Barack Obama Senior, da han blev født. Bemærkningerne blev fremført af Michelle Obama i juli 2008 under en rundbordssamtale ved University of Missouri. Michelle Obama svarede på kritik af hendes mands præsidentkampagnetaler om faderskab og tros-baserede initiativer. 


http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=139481

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails