lørdag den 15. januar 2011

Mordets By nr 1.

Hjemme i Mord Byen

Helt sikkert ser St. Louis' kriminalitetsrate slem ud på papiret, men hvem nu om stunder læser disse papirer? Kendsgerningen er, at man virkelig skal anstrenge for at blive myrdet i St. Louis. Man kan ikke sidde i sin skyttegrav og se TV, og så forvente at nogen bare vil slå dig ihjel. St. Louisanerne har alt for travlt til det. I det mindste skal du da gå ud at tømme postkassen, Min pointe er, det er ingen skovtur at befinde sig i den farligste by. Der kræves et samarbejde mellem en masse slyngler og naive dumme uskyldige ofre, for ikke at nævne årtier med dårligt politiarbejde, for at få dette roderi.

Jeg vil kunne vise dig dele af St. Louis der stadig er relativt sikre, og med relativt sikre mener jeg, at din pansrede Humwee stadig kan forcere de dynger af lig der er i gaderne uden at vælte. Jeg har boet i et af de allerfarligste kvarterer i byen af og til i et år nu, og jeg er ikke engang blevet generet, knivstukket, eller skudt på. Sandt nok, er min bil blevet brudt op og min bagrude sønderskudt, men dette skete faktisk ret så uvoldeligt -- og vi taler jo om voldelig kriminalitet her -- så det tæller altså ikke.

Folk spørger mig, Hvordan er det at leve i Amerikas farligste by? Nuvel, det er vel ligesom at bo i din hjemby, blot det at dine naboer, i stedet for at invitere dig over til grillaften og øl, venter i budskadset for at snitte dig i halsen.

St. Louianerne er med rette stolte over at titusinder af flygtninge Krigen i Bosnien og konflikten i Darfur er indvandret i de senere år. Blot en håndfuld er blevet myrdet sådant rent diskriminatorisk siden de bosatte sig i byen. Ikke som de titusinder der blev diskriminatorisk slagtet der tilbage i Østeuropa og Afrika. Blot fordi nogle få er flygtet tilbage til deres nedbrændte landsbyer hvor der er mere sikkert, se det betyder ikke at alle indvandrene har det på samme måde.

Faktisk er St. Louis blevet udråbt som Amerikas allerfarligste by så mange gange at man er ved at gabe af kedsomhed, Byen overvejer endog at adoptere et nyt slogan: "Vanen til vænne folk til enhver rædselsgerning." Skyderi udenfor din dagligstues vinduer. Skru blot op for lyden på TV. Bilvinduer der smadres sådan helt regelmæssigt? Så invester i en virksomhed der reparerer bilvinduer. Du vil tjene millioner. Så har du råd til at flytte ud til forstæderne.

Ikke som nogen overraskelse er vore valgte embedsmænd blevet eksperter i at nedtone denne uheldige tilstand. Kriteriet er helt forkert, siger de. Det at udarbejde lister er ikke godt og en uansvarlig måde at betragte det at leve i en by, siger de. Medmindre selvfølgelig listerne er positive. Så bliver de benyttet i turistbrochurer.

Udover det har vi den helt fantastiske Gateway Arch som man kan beglo mens du venter på at retsmedicinerne ankommer.

Gateway Arch og floddamper ved St. Louis

Den gode nyhed for St. Louisanerne er at kriminaliteten er for nedadgående, og har været det hvert år siden 2007. I dag er der blot 2000 forbrydelser per 100000 indbyggere. Der er også gode nyheder fra sidste års farligste by, Camden, New Jersey. Ikke som St. Louianerne ønsker Camdenitterne faktisk titlen.

"For hel... da her er farligt og voldeligt, og det må du ikke glemme!" Man kan forstille sig nyhederne ikke blev godt modtaget ved The Bada Binq: (den fiktive stripklub i serien Sopranos).


Hey Boss, har du set det? Camden er sku ikke længere den farligste by mere..

Hvem siger det? Fortæller du mig at en bunke nullerter fra Missouri tror de er bedre end os? Få lige Johnny Pork Chops til at få liv i Caddyen, vi skal ud på en lille køretur.

Helt ærligt, lad Camden beholde titlen. Det kræver trods alt noget at være Mord Byen, USA. Kan vi ikke blot være Amerikas fedeste by i stedet? Hvorfor skal Corpus Christi have al maden og alt det sjove?


Corpus Christi, Texas

Jeg ville endda være tilfreds med titlen 'Den Dummeste By,' der nu så stolt ligger hos Las Vegas. At være 'Den Dummeste By' er slet ikke så svært, trods alt. Faktisk kræver det intet som helst. Nu er jeg ved at glemme 'Den Mest Fordrukne By', en ære som nu tilfalder Fresno. Skide være med det, lad os tage hele buketten: Mest Fordrukne, Fedeste og Dummeste...

Hvorfor ikke? Jeg taler på alle St. Louisianeres vegne når jeg siger vi hellere vil være skidefulde, fede og dumme, end døde.

http://spectator.org/archives/2010/12/03/at-home-in-murder-city

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails