onsdag den 12. januar 2011

Politiske mord, og medier

Venstrefløjens politiske mudderkastning

Pat Buchanan

Den 15. februar 1933 affyrede den desillusionerede enspænder Giuseppe Zangara sin 32. kaliber pistol mod FDR i Bayfront Park området i Miami.

På grund af sin højde kunne Zangara ikke skyde over mængden. Derfor stod han på en klapstol, og blev pillet ned efter de første 5 skud. Han sårede 4 mennesker, herunder borgmester Anton Cermak fra Chicago.

På to uger blev Zangara, der erkendte sig skyldig, idømt 80 års fængsel. Da Cermak døde den 6. marts blev sagen mod Zangara genoptaget nu med en mordanklage, og han blev dømt til døden i den elektriske stol, hvor han døde den 20. marts 1933.

På den tid, hvis man man var sig fuldt bevidst om sine handlinger, og kendte straffen for disse, og så alligevel begik forbrydelsen da måtte man også betale prisen - hurtigst muligt.

Der var ingen beklagelser over at Zangara, en utilpasset der led af en mavelidese, ikke var fuldt ansvarlig.

Der var ingen kampagne der anklagede Republikanerne, efter et barsk valg, for at skabe en atmosfære, hvor et sygt sind måske var blevet 'forført' til at forsøge at dræbe FDR.

Så gik der 3 årtier, da konservative blev anklaget for at have "skabt atmosfæren" som foranledigede at JFK blev snigmyrdet.

Lee Harvey Oswald var kommunist, der var hoppet af til Rusland og medlem af den pro Castro Fair Play for Cuba Committee, og som netop var kommet tilbage til Texas. Alligevel blev det moralske ansvar for hans gerning lagt for byen Dallas dørtrin og hos det fremvoksende amerikanske højrefløj.

Var ikke, spurgte pressen Adlai Stevenson her fornylig blevet generet kraftigt af en folkemængde i Dallas? Var LBJ og Lady Bird ikke blevet verbalt krænket i lobbyen på et hotel i Dallas i 1960? Var Dallas ikke en udklækningsanstalt for højrefløjen?

Den samme smædetaktik blev benyttet da Timothy McVeigh sprængte Murray bygningen i Oklahoma City (se denne artikel på synopsis), og dermed dræbte 168, heraf 19 børn. Højrefløjs radio og deres anti-regerings retorik, således blev det sagt, skabte den atmosfære der gjorde det lettere for McVeigh at føle sig retfærdiggjort ved at sprænge en forbundsregeringsbygning i luften.

Lørdag, før Jared Loughner var blevet anklaget for at myrde 6 personer i Tucson, herunder en 9 årig pige og en U.S. dommer, og såre 13 i et mordsforsøg på Kongresmedlem Gabrielle Giffords, var smædemaskinen allerede kørt i stilling.

Giffords var, således blev det hævdet, et "mål" for Sarah Palin i reklamer der skildrer hendes valgdistrikt som værende i et sigtekorn. Og havde Palin ikke benyttet udtrykket, "Dont' retreat, reload!"? Havde Sharron Angle i Nevada ikke talt om midlerne i "Second Amendment"?

Havde talkshow værterne på Fox News ikke benyttet opflammende sprogbrug, der kan medføre at svage og syge sind overskrider grænserne?

Pima County, sheriffen Clarence Dupnik, Demokrat og ven med Giffords, sparkede kampagnen igen lørdag med denne horrible udtalelse.

"Jeg vil gerne have lov til at sige, at når man betragter uafbalancerede mennesker, hvordan de er - hvordan de reagerer på den gift der kommer ud af visse munde, om at rive regeringen ned, vreden, hadet, hykleriet der foregår i dette land, ja det er oprørende."

Dupnik indsnævrede det senere til "visse personer i radioen og visse personer på TV." Demokraten og medlem af Repræsentanternes Hus, Bill Pascrell indsnævrede til yderligere til Fox News, Glenn Beck's hjemsted.

Elementer på Venstrefløjen knytter nu trådene sammen - Palins ord og Fox News - og så den anklagede massemorder Jared Loughner.

Dette er ikke politisk udfordrende. Dette er politisk tilsvining.

Findes sådanne forbindelser i virkeligheden? Eller kun i de forbitrede hjerner og i de ondsindede motiver hos de som ikke kan forlige sig med nederlaget de led den 22. november?

Det kan ikke nægtes at den politiske retorik er langt barskere end i 1960'erne og der bør skrues ned for den. Men Barack Obama talte 'barske ord' i 2008, om hvordan han ville behandle angreb fra republikanerne da han sagde, "Hvis de har en kniv med i kampen, tager vi en pistol med ...mennesker i Philly holder af en god slåskamp."

I 2010 bad Obama hispanics om at slutte sig til ham og "straffe vore fjender." Harry Reid, kaldte i 2009, tea party kritikerne "spredere ondt" som afbryder valgmøder med "løgne, rygter og nedværdigelser."

Det er så let for journalister at formode, eller sammenkæde en tilfældig forbindelse mellem de barske ord og de barske handlinger. Væv blot de ting ind i en historie, eller spørg en man interviewer om han dog ikke mener disse ord og disse handlinger er forbundet. Lad så offentligheden om at forestille sig resten.

Der er tilsyneladende ikke et eneste bevis på nogen forbindelse mellem det Sarah Palin og Fox News sagde og det Jared Loughner gjorde. Fra vidnesbyrd ser det ud til at Loughner havde sit første og eneste møde Giford i 2007, et år før Palin kom frem i den nationale bevidsthed som medkandidat hos John McCain.

Den mand, der kan anklages for denne forfærdelige ugerning er Jared Loughner.

Det ville klæde vort land, hvis vi i stedet for at anklage andre for moralsk medskyld for disse forbrydelser, at politikerne og medierne stod sammen om at kræve at Loughner blev nægtet den berømmelse (eller berygtelse), og at han modtager den samme hurtige retfærdighed som Giuseppe Zangara.


http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=249685


Pat Buchanan was twice a candidate for the Republican presidential nomination and the Reform Party's candidate in 2000. He is also a founder and editor of The American Conservative. Now a political analyst for MSNBC and a syndicated columnist, he served three presidents in the White House, was a founding panelist of three national TV shows, and is the author of seven books.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails