onsdag den 21. september 2011

Freud og Psykologiens påvirkning af Vesten

Psykologi og Vesten vånder sig

Robin of Berkeley

Advarsel: Seksuelt indhold.



Da jeg først kom ud af min venstreorienterede boble for tre år siden blev jeg chokeret over at finde ud af, hvor mange professioner der er blevet infiltreret af den yderste venstrefløj. De førende medier, Hollywood mogulerne, og universiteterne er villige redskaber for progressivismen. 

Men der er en beskæftigelse der er lige så dadelværdig i fremførelsen af kulturmarxismen, skønt dens bidrag er langt mindre velkendte. Jeg behøver ikke se længere end til min egen baghave for at få øje på den profession - det er nemlig psykoterapi.

 


Det jeg har opdaget efter forskning i psykologiens historie er, at de som skabte den ikke kun var interesserede i at hjælpe mennesker. Mange var djævleblændt forhippet på at revolutionere Vesten. 

Med denne artikel vil jeg kaste lys over det underfundige net der bindes sammen af en rollebesætning af usmagelige karakterer fra Europa til USA. Resultatet af deres anstrengelser har ofte været, intet mindre, end at underminere og korrumpere denne nation. 

Motivationen hos nogle af disse medspillere har været at erstatte de jødisk/kristne værdier med verdslig humanisme. Andre frigjorde den seksuelle revolution for at give føde til deres egen liderlighed. Og de mere nederdrægtige Freuds  karakterer ville bare tvangsfodre kulturel Marxisme på en uvidende offentlighed.




Lad os begynde med Sigmund Freud's udvikling af "samtalekuren," psykoanalysen i den første del af det 20. århundrede. Freud forsøgte at helbrede sine patienter, hvoraf mange led af depression og angst. Han havde imidlertid også en skjult dagsorden. 

Freuds teorier reflekterede hans personlige verdenssyn, der var gennemført verdsligt af natur. Som ateist, forkastede han alle religioner, herunder judaismen fra sine forfædre. Freud satte etiketten - barnlig og bedragne - på de religiøst troende. (i)

Freud drømte om en ny videnskab om psykologi, hvor mennesket skulle sættes helt foran, og i midten. Han troede at menneskelig lidelse havde sin årsag i seksuel undertrykkelse og samfundsmæssige konventioner. 

Ifølge Freud, "seksualmoral -- som samfund, i sin ekstreme form, den amerikanske, definerer den -- synes for mig meget foragteligt. Jeg går ind for et helt usammenligneligt frit sexualliv." (ii)
Freud har muligvis forudset, at hans teorier ville ryste vor nations moralske sammensætning. Da han besøgte USA for første og eneste gang, sagde han angiveligt til Jung,

 "De indser ikke at vi har medbragt pesten."
Ved sine humanistiske synspunkter hjalp Freud med til at afmontere Vesten fra den Gudsbaserede grundvold. Freud hjalp også med til at indføre en ny tidsalder, - at give ofret skylden.
 


Freud afviste lidelser hos sine kvindelige patienter der var blevet misbrugt af deres fædre (iii). Fremfor at tage deres beklagelser alvorligt, mente han de var hysteriske kvinder der led under penismisundelse. Han skrev, "De hysteriske symptomer stammer fra fantasier og ikke virkelige hændelser," og gav skylden på et uløst Ødipuskompleks (iv). 

Freud var dog en veritabel helgen sammenlignet med hans stjernestudent, Wilhelm Reich. Reich manipulerede sin mentors teorier om seksuel undertrykkelse for at retfærdiggøre sin egen promiskuitet. Som Marxist, blandede Reich sine radikale synspunkter om kommunismen sammen med hans besættelse af sex. 

Som seriekvindemisbruger havde Reich sex med sine patienter mens de var bedøvede. Reich tvang også sine elskerinder til at få aborter; en af dem døde ved den handling (v). 

Ligesom Reich udnyttede biologen Alfred Kinsey trompetskraldet om seksuel tolerance til at legitimere sin egen degenering. Den frygtløse psykolog Judith Reisman har gjort det til en livsopgave at udstille Kinsey's løgne og hans personlige dæmoner. Se disse artikler på synopsis. http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/09/den-seksuelle-revolutions-general.html   - http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/07/pdofilibevgelsen-benader-polanski_27.html - http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/03/sex-i-england-og-moderne-slavehandel.html - http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/03/obamas-mand-fra-pornoindustrien.html

At opremse Kinsey's afskyelige opførsel er for forfærdeligt. Men det som er endnu mere gruopvækkende er, at hans såkaldte videnskabelige forskning var baseret på falsknerier. 

Kinsey's undersøgelser hævdede angiveligt at selv små børn havde seksuelle følelser og ikke nødvendigvis blev traumatiseret ved at blive misbrugt. Det som Kinsey undlod at afsløre ifølge Reisman er han baserede sine resultater på interviews med pædofile og voldtægtsmænd.  


Tragisk nok har Kinsey's påskud fostret årtier med en slags rovdyragtig opførsel. FN proklamationer om børns "ret" til seksualitet, mand/drenge organisationer og selv Pigespejderne der går ind for sex har alle Kinsey's fingeraftryk.

Frankfurt Skolen

Manipulationen af den nye psykologi overgår folk som Reich og Kinsey og giver næring til deres rovdyragtige tilbøjeligheder. Meget mere alarmerende er Tysklands Franfurt Skolen der har lånt kraftigt fra den nye psykologi til deres fjendtlige plan om at degradere Vesten. Den blev skabt i 1920'erne og skolen bestod af Marxister fra forskellige discipliner, herunder psykologi. 

Medlemmerne indså at de ikke kunne indgyde i den arbejdende klasse af amerikanere at de skulle styrte regeringen. I stedet planlagde de en ikke-voldelig revolution ved at korrumpere de jødisk/kristne værdier. Deres foranstaltninger indbefattede at indføre seksualundervisning i de offentlige skoler, ligesom man ville underminere religion og kernefamilien. 

Da Hitler greb magten i Tyskland blev medlemmerne af Frankfurt Skolen tvunget til at flygte. Mange tog ophold på U.S. universiteter herunder Columbia og Berkeley. For eksempel sluttede Franfurt Skolen medlemmet Theodor Adorno sig til et hold af psykologer ved Berkeley for at skrive sin skelsættende bog,The Authoritarian Personality.

Den godt sælgende bog i 1950'erne undersøgte, hvorfor mennesker bliver forelsket i fascismen. Denne berømte bog er blevet benyttet til at dømme konservative som patologisk forstyrrede. Skønt tyranniet i Europa (nazismen, kommunismen( har sine rødder i venstreorienteret ideologi, skabte bogen det vedholdende og tilsyneladende genstridige indtryk at borgerlige er fascister. 

Virkningerne af denne bog kan ses selv i dag 60 år senere. John Dean citerede om dens indflydelse i sin bog Conservatives Without Conscience.  Robert Altemeyer har fornylig omformuleret det oprindelige udtryk, "the Authoritarian Personality," til det mere brandfarlige "Right Wing Authoritarianism."


Tredserne


Det var i 60'erne at Franfurt Gruppens komplot begyndte at bære frugt. Som det er bekendt, var det tiden med fri sex for alle. Mange foretagsomme terapeuter gav næring til hedonismen af personlige og professionelle profithensyn. Der fremstod terapigrupper, og nøgenbadning ved Esalen gik amok. Uden de strenge etiske regler der er på plads i dag ville utallige terapister jagte deres patienter seksuelt.


Alle former for alternative terapier blomstrede, hvoraf mange var, er jeg helt sikker på, en marxistisk drøm der gik i opfyldelse. Feminist terapien, studier i kønnene, i de afvigende, og kritiske teorier fremstod og blev grebet med entusiasme. 

I 60'erne fortsatte psykoterapien sine hensynsløse angreb mod den dominerende kultur. For eksempel den indflydelsesrige psykiater R.D. Laing, der kaldte familierne, skolerne, kirkerne vore børns "Slagterhuse." 

Ligesom Reich før ham, tordnede han mod samfundet for at retfærdigeføre sin egen afskyvækkende opførsel. Laing forlod sine børn for at leve i ussel fattigdom. Så fik han yderligere fem børn med fire forskellige kvinder. Som voldelig alkoholiker terroriserede hans sine børn.

Det var i 60- og 70'erne af psykologien etablerede et fodfæste i kulturen, påvirkede borgere der aldrig før havde sat deres fod i en terapeuts konsultation. For eksempel psykologen dr. Carl Rogers, der begyndte på forfinet vis at indoktrinere nationen om moralens relativitet. 

Rogers var ophavsmanden til de yderst populære terapiform med "ubetinget positivt hensyn." Han dækkede sin teori ind med et medfølende sprogbrug; i realiteten hjernevaskede tilhængerne af Rogers offentligheden til at acceptere det som ikke bør accepteres. 

Her følger et urovækkende eksempel på Rogers i aktion: En dag ledte han en terapigruppe for hospitalsindlagte voksne på en psykiatrisk stue. Da en dreng afslørede at han havde voldtaget sin søster, gav en teenagepige udtryk for sin afsky. Rogers henvendte sig til pigen og kritiserede hende for at være fordømmende. (vi).


Når kolleger stillede spørgsmål til Roger's ukonventionelle metoder, blev han rasende. Han kaldte alle der ikke accepterede hans krav om "radikal empati" for en "højrefløjser." 

Ved dette blev vort land overskyllet af terapi, gennemsnitsamerikanerens personlighed blev helt bevidst ændret. Fra at være en gennemført uafhængig borger begyndte vi at transformere os til en nation af modvillige nagbærende ofre, altid vrede på mor eller broder. Ved at fastholde os i en evig frossen situation  knyttet sammen med vor baggrund i barndommen har utallige amerikanere aldrig udviklet sig bort fra vreden og til en voksens stade. 


Psykologien i Obama tidsalderen.


Skønt psykologiens arbejdsområde altid har været liberal, tenderende til at være venstreorienteret, har de radikale nu i praksis taget patent på professionen. Med Obama som øverbefalende har de militante fået blod på tanden


For eksempel er psykologistuderende fra dag et blevet indoktrineret om multikulturalismens triumvirat, social retfærdighed, og de hvides privilegier. Studenterne er blevet overtalt til at acceptere alternative livsstile, selv livsstile der går ud over deres moralprincipper. Nejsigerne er ofte blevet forfulgt, om ikke direkte bortvist. 

De som har bestået psykologi, og som ikke har fulgt normen og marcheret med er blevet udeladt af de radikale indpiskere. I et par af de nyeste sager er kristne kvinder blevet smidt ud af deres programmer for ikke at støtte homoseksualitet. 

Militante har lagt pres på CAMFT, the California Association of Marriage and Family Therapists, for at udstøde terapeuter der forsøger at reparere skaderne. (Disse 'reparatører tilbyder services til homoseksuelle der er ulykkelige over deres livsstil og ønsker at komme ud af den).

Først nægtede den ordførende direktør for CAMFT, som har haft stillingen længe at give efter for de radikales krav. Men tilsyneladende har han givet efter for bandepresset og fornylig meddelt at hun "trækker sig og går på pension."

Mange tidsskrifter om psykologi er blevet de facto våben for Obama administrationen. Her er en blog fra en online udgave af Psychology Today af psykoterapeuten  Michael Bader:

De der Tea Party folk synes for det meste for os liberale -- nuvel, de af os der lever i det "virkelige samfund," eller som jeg holder af at kalde det "virkeligheden" -- som tossede narhoveder...Jeg hader disse mennesker, men jeg forstår dem også...De deler den samme psykologi som paranoide patienter jeg behandler hver dag. Den eneste forskel er at den paranoide tro på tea-party bevægelsen er politisk...

Eller hvad med denne artikel fra NCSPP, en psykoanalytisk organisation. Den blev udgivet i deres elektroniske nyhedsbrev Impulse, december 2010. Heldigvis er artiklen siden blevet fjernet, måske på grund af klager.

Skønt artiklen er skrevet som en slags psykosludder er budskabet tydeligt: Obama er "nuanceret til det ypperste og meget indbefattende," og de som er imod ham er "ondsindede" og "paranodi-skizofrene" (oversat: ækle paranoide tåber)

Den (Splittede) Amerikanske psyke og Midtvejsvalget


For mange signalerede valget af Barck Obama en tilbagevenden til fornuften. Dog står vi alligevel, her blot to år senere i et forvirret politisk landskab. Hvordan gik det til at det gik så galt? ...

Liberale kan bedre klare dobbeltsidighed og konflikt, hvorimod konservative ikke bryder sig om nuancer, og synes at være mere loyale og beslutsomme... Men nu for tiden er der hverken ægte, eller en fornemmelse for sikkerhed for landet i dette traumes greb. Primitive bekymringer fører til splittelse, og giver en frugtbar jord for demagogi. Det Republikanske Parti, hvis fastlåste holdning er at sikre at Obama får fiasko, har udnyttet disse fejltrin gennem at obstruktivisme, højrefløjsmedierne og Tea Party...
 Det forekommer som om at den yderst nuancerede og meget indbefattende Obama forsøger at lede en paranoid-skizofrenisk nation.. Samtidig marcherer Republikanerne i loyal gåsegang med deres tydelige, følelsesbetonede budskab, og desillusionerede Demokrater, hvis de nogensinde kan overkomme deres lammelse, falder med ind i deres cirkulære henrettelsespeloton....


Hvis Obama genfinder sig selv, vil Naturens gode engle måske have en reel chance overfor de ondsindede kræfter i disse farlige tider.
Selv DSM, terapisternes "Bibel" for diagnosestillelse er blevet en politisk korrekt parodi på sit tidligere jeg. I de 25 år jeg har haft praksis har jeg set DSM blive mere og mere udvandet for ikke at komme til at krænke nogens følelser. siden


Karakterafvigelser er blevet forvandlet til det mere venlige og bløde "personligheds brister." Den Passive Agressive Personlighed blev helt elimineret for et stykke tid siden. (Den ville der ellers ellers godt kunne være brug for nu om stunder, ikke sandt?) Og forbavsende nok vil den næste DSM udelade den Narcissistiske Personlighedsafvigelse. 

Jeg forudser at der vil komme mange flere udeladelser i DSM udgave V. Den nuværende DSM indbefatter diagnoser for forskellige seksuelle abnormiteter, herunder ekshibitionisme, transvestisme, sadisme og masochisme. Der er endog en Køns Identitets Afvigelse for mænd der mener de er piger (og omvendt.) Jeg forestiller mig at det meste, om ikke det hele, med fuldt overlæg vil være fraværende i den næste udgave af DSM. 

Tanker her til sidst


Denne artikel har udstillet psykologiens mørke sider, især dens rolle med at slippe kulturel marxisme løs. Imidlertid må jeg nødvendigvis afbalancere billedet ved at tilføje, at psykoterapien virkelig har sine gode sider. 

Mange mennesker har fået et ødelagt liv genopbygget, endog fundet livsviljen og kraften igen, med hjælp af en kompetent, omsorgsfuld terapeut. Ydermere har vi i de senere årtier set en opblomstring af mere praktiskbetonede og kortvarige former for terapi, såsom kognitiv opførsels terapi. 


Det misbrug der har fundet sted i psykoterapien er på samme måde som i andre professioner hvor de praktiserende har fået for megen indflydelse og dermed magt. Godt betalte universitetsprofessorer kan misbruge deres magt til at indoktrinere de studerende socialisme. Offentlige skolelærere er blevet fortalere for sociale rettigheder, og samfundsændringer. 


Hvorfor har psykoterapeuterne dog fået så megen magt? Hvorfor er 'hjernevriderne' blevet salvet som eksperter om sociale forhold, på alt fra børneopdragelse til personlig lykke?

Jo, efter min mening er det fordi millioner af mennesker er blevet overladt til sig selv, i et åndeligt mørke, beboere i en verdslig verden der besidder Den Absolutte Sandhed. Det er i denne eksistentialismens baggård af forvirring og skuffelse at mennesker vender sig til psykoterapeuterne.

Med religionen forhånet, er 'hjernevriderne' nu erstatninger for hellige mænd og kvinder som man havde dem tilbage i tiden. At bekende sine "synder" og moralske fiaskoer for en terapeut har erstattet den ugentlige bekendelse hos en præst. Men når der gives supermenneskelige kræfter til en karismatisk terapeut, da kan overgreb finde sted. 

Lord Acton sagde det så godt:

"Magt medfører korruption, og absolut magt giver den absolutte korruption. Når vi løsriver os fra den ægte kilde til Magt i Universet, da leder vi efter den hos de dødelige. Og som historien har åbenbaret for os igen og igen, så er det en større fare end at tilbede falske gudebilleder."
A frequent American Thinker contributor, Robin is a recovering liberal and a licensed psychotherapist in Berkeley.  Robin's articles are intended for entertainment and informational purposes.  They are not intended to provide treatment or diagnosis.  Should you need psychological help, please contact a local therapist for assistance.  You can reach Robin through her blog: www.robinofberkeley.com.  Robin asks that comments for this article be posted here.

References

[i] Freud, Sigmund, Future of an Illusion

[ii] Gay, Peter, Freud:  A Life For Our Time

[iii] Masson, Jeffrey, Against Therapy

[iv] Clancy, Susan, The Trauma Myth

[v] Flynn, Daniel,  A Conservative History of the American Left

[vi] Sommers, Christina and Satel, Sally, One Nation Under Therapy

http://www.americanthinker.com/2011/01/psychology_and_the_shrinking_o_1.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails