tirsdag den 13. september 2011

Økonomi for babyer

Økonomi for babyer

Christopher Chantrill

Økonomi er altfor vanskeligt for venstreorienterede og mange andre. Hvem kan se forskel på underskud og øgninger, trods alt? Derfor er det på tide at få økonomien ned i gulvhøjde og gøre den så simpel, så selv en baby kan forstå den. "Økonomi for Babyer." Dette kunne være en offentlig sensation på linje med de andre dit og dat for dumrianer.

Bor, Baby, Bor.

Vore venstreorienterede venner er overbevist, fordi deres dresserede videnskabsfolk har fortalt dem det, at konventionelle energikilder enten er fordømte, som i Peak Oil (hvor man knap kan udvinde mere af kilden), eller onde, som i kul og kernekraft. Det er en skam at horisontal boringsteknik gør grin med Peak Oil fyrene (se denne video om teknikken) Den eneste måde at få energi er, at lade Rockefellerne og Friks'erne og texanerne og de fra Alberta og Nord Dakota få fat i den. Hvis de laver noget rod -- og det vil de -- så skal de betale for at rydde op.

Skær, Baby, Skær.

Vore venstreorienterede venner er overbevist om at ved at give rigeligt med ihærdige politiske analyser og tilstrækkeligt med inspireret politisk lederskab så kan de designe og bygge broen til fremtiden med regeringsprogrammer. Men sandheden er at regeringsforbrug, alle former for regeringsforbrug, er et spild, begyndende med Pentagon og forsvarsbudgettet. Men ligeså meget spildt som det er, er nogle regeringsprogrammer dog nødvendige. Alexander Hamilton fremlagde sagen om et nationalt forsvar i de første Federalist Papers (oplæg til Forfatningen)



Næsten alle andre regeringsprogrammer er det rene spild, deres eneste formål er at købe stemmer til politikerne med dine egne penge. Således gør de mere end blot det; de skrøbeliggør samfundets bindetråde. Når mennesker arbejder frivilligt sammen for at sikre pensionsmidler, sundhed, og uddannelse bygger de samfundet. Når regeringen gør det, begynder folket at brokke sig, og rækker ud efter deres stykke af kagen. Derfor er det eneste der er at gøre med regeringen at - skære ned

Vækst, Baby, Vækst.

Vore venstreorienterede venner er overbevist om, at regeringen skal investere mere i infrastrukturen for at opbygge "almenvellets goder." Det er det rationale der ligger bag præsident Obamas skøre ide om hurtigere tog, ren grøn energi og så resten af den venstreorienterede falske politiske dagsorden. Men næsten alle "store ideer" for regeringsinvesteringer er endt i tårer; fra regeringens kredit vurdering til regeringens energipolitik. Grunden dertil er meget enkel. Politikerne er eksperter i at vinde valg, og forretningsfolk er eksperter i at få vækst i økonomien. Politikerne bør holde sig til politik, og lade forretningsfolkene klare forretningerne. Kom an venstreorienterede: Vi ved alle, hvordan man får vækst i økonomien. Det gør man ved at sænke skatterne og gøre det mindre omkostningsfyldt at ansætte personale.

Gæld, Baby, Gæld.

Hvad er alt det dér med den nationale gæld? Under Alexander Hamilton medførte US nationalgælden til økonomisk vækst. Under præsident Obama har den sendt økonomien på Rekreation til Nul og Niks. På hvilken måde var Hamilton så klog?
Alexander Hamilton

Det er simpelt. Han 'stjal' sit finansielle system fra Hollænderne. Det var hollænderne der opfandt det moderne finansielle system cirka år 1600, komplet med banker, obligationsmarkeder, aktiemarkeder, national gæld og en central bank med virkelige værdier. Det var så aldeles udmærket, at Nederlandene fik deres uafhængighed af Spanien.

Derpå importerede briterne det Hollandske system i den Storslåede Revolution i 1688 og opbyggede et verdensimperium.

Alexander Hamilton indførte Hollandsk finansiering til US i 1792. Tilliden til US kreditværdigheden blev så stor at præsident Jefferson kunne låne penge til at købe Louisianna og gøre det muligt for sine efterfølgere at erobre et kontinent.

Men spillleren John Law (tillige en dreven kortspiller) lærte verden, hvordan man smadrer Hollandsk finansiering.

Han bragte det til Frankrig i 1715, talte varmt for sin syge moster og fik overtalt et par hertuger, lavede det hele om til et snyde trick baseret på tillid, og ødelagde derpå det ancien regime's franske kreditsystem. I dag kalder vi John Law's system "stimulus" eller Keynesiansk økonomi" og vi ved, hvordan det altid ender: "suveræn fallit." Hvordan kan man se forskel på sund "Hollandsk finansiering" og så Keynes og Laws inflationisme? Det er forskellen på tillid og bedragerisk tillid.

John Law

Næste år er valgår, og patriotiske amerikanere vil ønske at lufte deres frustration over den forfejlede Obamaøkonomi. Hvilken bedre måde kunne de vælge, end offentligt at recitere fra Baby Økonomi. Jeg foreslår, at de store mængder af unge amerikanere der råber "U.S.A!" foran Det Hvide Hus efter Obamas bortgang, og også ved det tilfælde at en LSU venstreskør forsøger at brænde det amerikanske flag måske får lidt Baby Økonomi med i deres råben. Som en begyndelse kunne de varme op med "U.S.A!, Bor, Baby, Bor! U.S.A.!"

Økonomi er egentlig ret så simpelt. En baby ville kunne forstå det. Grunden til at det er blevet så kompliceret er at politikerne altid forsøger at kapre økonomien for at købe stemmer. Brug, Baby, Brug!


Christopher Chantrill is a frequent contributor to American Thinker. See his usgovernmentspending.com and also usgovernmentdebt.us.  At americanmanifesto.org he is blogging and writing An American Manifesto: Life After Liberalism.


http://www.americanthinker.com/2011/06/economics_for_babies.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails