tirsdag den 18. oktober 2011

Islam fjende nummer 1, en præst

Han er tilbage: Islam’s Fjende nummer 1


Fader Zakaria Botros, også kendt som Islams “Public Enemy #1,” er tilbage.

Fra omkring 2005-2010, var denne 76 årige koptiske præst Islams gift. Han dukkede op på arabisk satellit tv ugentligt, hvor han blev set af anslået 60 millioner over hele verden, de fleste muslimer, og hvor han omhyggeligt udstillede et antal teologiske problemer med Islam - alle fra Islams egne bøger - samtidig med han på samme tid evangeliserede fra sin egen bog, Bibelen.


Hans mission “er at angribe Islam, ikke muslimerne, men at frelse dem fordi de er som bedragne. Da jeg elsker muslimerne, hader jeg Islam."

Og han har været effektiv. Masseomvendelser til Kristendommen, åbenlyst og i det skjulte, har været resultatet. Faktisk sendte al-Jazeera for år tilbage en udsendelse der beklagede Fader Zakarias' "hidtil uset evangelisering" i den muslimske verden; på lignende vis har en Sheik Ahmad al-Qatani beklaget, at så mange som seks millioner muslimer årligt "falder fra" til Kristendommen.

Ikke som nogen overraskelse har fader Zakarias' 'høst' fået al-Queda til at erklære ham "en af de meste eftersøgte vantro i verden," og har sat en pris på 60 millioner dollars på hans hoved. Præsten fortsatte dog, og hans seerantal og de som konverterede blev større uge for uge.

Derpå i maj 2010, efter en særlig grafisk episode om Muhammad, blev hans shows standset øjeblikkeligt. Hans fjender frydede sig. De muslimske ledere, prædikanter og sheiker kom tilsyne på TV og meddelte skadefro, at Allah havde gjort denne fjende af Islam tavs.

Alligevel, over et år efter hans mange fjender - eksternt som internt, muslimsk som ikke-muslimsk - havde gjort ham tavs, er Zakarias imidlertid tilbage på satellit TV, nu med sin egen TV-station Fady TV (Forsoner Tv), "en kanal for de som søger sandheden."

Selvom mange islam-kritikere og evangelister har været på arabisk satellit TV siden, mange med mange seere, er det klart at mennesker ikke har glemt præsten, den oprindelige 'afslører' med den åbne og ærlige snak om Islam - om Islams oprindelige svøbe.

At se den første episode på hans nye show, "Kundskab om Sandheden," var som at være vidne til en genforening af en forvildet flok af dens åndelige hyrde. Seer efter seer - kristne som muslimer - flest af sidstnævnte - ringede ind for at give udtryk for, hvor meget de inderligt havde savnet evangelisten, og hvor glade de var for at se ham igen, nogle af dem græd, andre havde en munter latter.

Selvom deres ord var fulde af oprigtighed og entusiastisk lov - insisterede mange på at han er en levende helgen, andre en moderne Paulus - det var blot da en, efter stemmen af dømme, ældre kvinde der vurderede at alle skal støtte fader Zakarias, ikke for hans skyld, men for hans arbejde med at befri muslimer fra trældom at den normalt stoisk Zakarias brød ud i tårer.

Hvorfor er Fader Zakarias så elsket og hadet? Som en begyndelse, han taler som en indfødt arabisk talende sit budskab direkte til den islamiske verdens hjerte; som en Guds mand bringer hans sit budskab til den enkelte muslims hjerte - noget som folk fra Vesten ikke kan opnå.

Forstår du, mens kritik fra Vesten er begrænset til verdslig argumentation mod specifikke aspekter af Islam - for eksempel, at det er uliberalt, intolerant sexistisk - kommer han med åndelige argumenter mod selve religionens grundelementer.

Dermed siges ikke at polemikken fra Vesten ikke er gavnlig; det er den, ved at den vækker Vestens folk så de kan se Islams sande natur. Imidlertid er det at argumentere for eller bevise at Islam ikke kan følge med Vesten, de sekulære standarder, det har kun lidt virkning på muslimer - undtaget måske blot med at at gøre dem mere faste i deres tro (det uundgåelige resultat af at sammenligne -æbler og appelsiner.)

Men et angreb mod selve religionens sandfærdighed - et angreb artikuleret gennem en åndelig person modsat et verdsligt paradigme - er noget muslimerne må tage stilling til.

Kort sagt, da hviler Fader Zakarias' succes på den kendsgerning at han bekæmper ild med ild; at han taler samme sprog som muslimerne - ikke kun bogstaveligt, men allervigtigst billedligt, religionens og troens sprog, Guds sprog. Han kan bare ikke glemmes eller ignoreres.

For eksempel diskuteredes under denne hans første udsendelse Sheik Huwainis Artiklen ligger her på synopsis) seneste formodninger om, at Islam går ind for plyndring, at holde slaver og købe og sælge vantro. Mange har skrevet om denne anekdote enten for at vise at Islam er gennemført voldelig, eller at "radikal islam" spreder sig, eller at de islamiske læresætninger er uforenelige med Vesten.

Men Fader Zakarias gik et skridt videre - direkte til selve problemets kerne. Efter at have vurderet at "Gud skabte mennesket i sit billede," henvendte han sig oprigtigt til sine muslimske seere: "Ville Gud mon virkelig ønske at  du dræber din nabo eller holder ham som slave? Ville Den Almægtige mon virkelig ønske at man køber og sælger andre mennesker som dyr? Tænk elskede mennesker! Benyt din tænkeevne, lyt til dit hjerte - for din sjæl er i fare!"

Fady TV er dog stadig i sit tidlige stadie og er økonomisk udfordret. Fady TV skal endnu nå ud til Mellemøsten, hvor den virkelige kamp om sjælene skal føres, skønt præsten er fortrøstningsfuld. Stationen er programsat til at sende programmer dedikeret til at undersøge forskellige emner i dybden, herunder Koranen, Hadith, Muhammad og Allah.

Som jeg har gjort tidligere, planlægger jeg at følge og referere Fader Zakarias' programmer. Se for eksempel "De Perverse vaner hos Profeten" og "Var Muhammad en budbringer fra Gud eller Satan?" som en prøve.

For yderligere information om denne enestående præst, læs da hans eksklusive interview fra 2009 på Frontpage, hvori han talte om sin livshistorie, herunder de pinsler han oplevede ved at prædike for muslimer i Egypten. For også at fåe en god følelse af selve hans 2ikke-dhimmi holdning," se da han berømte "Islams ti bud."


About Raymond Ibrahim

Raymond Ibrahim, a Shillman Fellow at the DHFC, is a widely published author on Islam, and an Associate Fellow at the Middle East Forum. Join him as he explores the "Intersection"—the pivotal but ignored point where Islam and Christianity meet—including by examining the latest on Christian persecution, translating important Arabic news that never reaches the West, and much more.

http://frontpagemag.com/2011/07/22/hes-back-islam%E2%80%99s-public-enemy-1/2/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails