fredag den 7. oktober 2011

Man må føle hvis man ikke vil lære

Sortes problem: Vil ikke lære


Star Parker

Præsident Obama undlader ikke nogen lejlighed til at påpege, at problemerne landet står overfor ikke begyndte med ham.

I det store og hele er dette sandt.

Imidlertid kunne vi også bruge dette refræn til at reagere på det uheldige svar han får fra Congressional Black Caucus medlemmerne på hans seneste tale til deres årlige møde. Det blev dog knap bemærket da præsidenten bad dem “holde op med at klage, surmule, og jamre sig.”

Men præsidenten kunne meget vel have fortsat med at bemærke at deres problemer ikke begyndte med ham, og at han faktisk er en udvidelse af det de har været i åresvis.

Det Sorte Amerika lider uforholdsmæssigt meget i dag, fordi deres ledere - alle som en venstreorienterede Demokrater, som vor præsident -- har været fortalere for den forfejlede ‘en større regerings politik’ i næsten et halvt århundrede.

Nu med ordene af Barack Obamas tidligere præst, “Er der lagt i oven!”

Dr. King stod foran nationen i august 1963 i sin “I Have a Dream” tale og sagde, “Amerika har givet negerfolket en dækningsløs check, som er kommet uindløst tilbage med bemærkningen ‘ingen dækning.’”

Det er nu på tide for nutidens sorte amerikanere at aflevere dette samme budskab til deres venstrorienterede sorte ledere. Løftet om verdslig liberalisme, fantasien om forsoning ved en stor regering, der er blevet solgt til sorte siden 1964, er som en dækningsløs check der kommer tilbage med bemærkningen ‘ingen dækning.’

Dagens tragedie er benægtelsen af at ville lære - fordi vi ikke ved, hvad der virker, og vi virkelig ved, hvad der ikke virker.

Og sort ledelse er fortsat, år efter år med at tage imod og sælge det som bare ikke dur, og sorte amerikanere fortsætter med at ‘købe’ det og sender de selvsamme individer til magten.

Sørgeligt nok, som jeg har skrevet i de seneste år, at i stedet for at Sort Amerika lærer af den frie kapitalistiske del af vor nation - den del som altid har fungeret, den del der skabte den velstand vi har tilbage i dag - så er det der er sket det modsatte.

Den del af Amerika der har fungeret er blevet mere og mere som Sort Amerika der på regeringsplantagen.

Mere og mere afhængighed af regeringen. Mere og mere moralsk relativisme.

Således hvor vi står i dag. Regeringen blander sig i vore liv mere end nogensinde. Vore familier er mere søndrebrudte end nogensinde. Vor økonomi er i kaos; og hvilken overraskelse, de som bliver allerværst ramt er de sorte.

Hvad fungerer så?

Lad hver sort amerikaner læse Dr. Ben Carsonøs bog “Gifted Hands.” Lad dem læse hvordan hans mor der ikke kunne læse arbejdede som hushjælp og bad sine to små drenge om at slukke for TV’et og fik dem til at læse to bøger om ugen.

Lad dem læse, hvordan en ung sort mand fra ghettoen blev chef for en børneneurokirurgisk afdeling på John Hopkins University.

Og lad hver sort amerikaner læse om Dr. Carson’s tro, der virker som rådgiver i hans liv og, hvordan han opdrager sine børn.

Arbejdsløsheden i dag blandt de med højere uddannelser er 4,5%. Blandt de med lavere uddannelser er den 15%. Du kan være helt sikker på at den sidste kategori er i altovervejende grad sorte.

Vor præsident sender sine to smukke døtre til en fin privatskole i Washington, D.C. Men hvorfor kan enhver sort mor ikke sende sin søn eller datter til den skole hun kunne tænke sig?

Black Caucus kritiserer ikke Barack Obama, fordi hans ‘stor-regerings’ løsninger ikke fungerer. De kritiserer ham for ikke at have nok af dem.

En billion forbrugt og ingen nye arbejdspladser. Da Maxine Walters, Demorkat, Californien, talsmanden for Black Caucus arbejdspladser blev spurgt hvad der skulle gøres, var hendes svar at bruge endnu en billion.

I 2010 fyrede de amerikanske vælgere 25% af Demokraterne i Kongressen. Men 100% af de 41 Black Caucus Demokrater, alle med fattigdomsrater i deres distrikter langt over det nationale gennemsnit  blev genvalgt.

Når folk nægter at tage ved lære, når de nægter at se sandheden i øjnene, ja så bør de ikke være overraskede over resultaterne.

Star Parker, a weekly WND columnist, is president of CURE, the Center for Urban Renewal and Education, and author of the recently re-released "Uncle Sam's Plantation: How Big Government Enslaves America's Poor and What We Can Do About It," WND Books.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails