torsdag den 20. december 2012

Autisme! Er der nogen helbredelse?

Alt det du troede du vidste om autisme er forkert                       

Bookworm
                                
Autisme er et smerteligt mystisk syndrom. Vi ved ikke hvad der forårsager den, skønt vi ved at cirka 1 ud af 88 fødsler giver et barn med autisme. Vi ved at det er det hurtigst voksende udviklingshandicap i Amerika skønt vi ikke aner hvorfor. Den mest almindelige behandling har begrænset effektivitet, så derfor kan et stadig større antal voksne der lider af autisme ikke klare sig selv, og har brug for omkostningstung livsvarig pleje.

En del af mystikken ved autisme ligger i selve dens natur: I sin alvorligste form efterlader den autisten fuldstændig ude af stand til at kommunikere, enten verbalt eller fysisk. Det er ikke kun det at personen med autisme ikke kan tale. Som de fleste der har levet sammen med eller set autisme ved, så er et barn med alvorlig autisme helt og aldeles uden forbindelse. Autistiske børn vil ikke have øjenkontakt og de vil ikke lege. I stedet klapper de deres hænder, farer omkring i et værelses periferi, gentager konstant de samme bevægelser og synes være helt fastlåst i deres egen verden. 
 

Nogle eksperter formoder (forkert har det vist sig) at autistiske børn ikke bryder sig om fysisk kontakt, ikke kan vise følelse og mangler evnen til at modtage og vise kærlighed. Denne tilsyneladende følelsesmæssige isolation førte til at den kvindehadende Bruno Bettelheim konkluderede at det var mødre der var årsag til autisme, når de (som det blev påstået) tilbageholdt kærtegn fra deres barn. Denne skrupskøre teori inspirerede generationer af ellers kærlige mødre til at føle en enorm skyld.                
Skønt Bettelheim så nådigt er opgivet, da indebærer autisme uden-sprog dog stadig mange spørgsmål.  Dette mysterium er ved at undergå en bemærkelsesværdig udfordring, på grund af Ido Kedar en 16 årig ung mand der har skrevet om sin ‘rejse’ fra isolation til kommunikation. i Ido in Autismland: Climbing Out of Autism’s Silent Prison.

http://pjmedia.com/lifestyle/2012/12/10/everything-you-think-you-know-about-autism-is-wrong/

1 kommentar:

gertrud sagde ...

Jeg har funderet på, om der kunde være nogen sammenhæng med forældres brug af hash og andre narkotika?

Related Posts with Thumbnails