tirsdag den 18. december 2012

Værste skolemassakre i USA - uden skyderi

Den værste skolemassakre i U.S. historien: Ikke med skud


MILTON WOLF, M.D.
                                                             
De førende medier plejede at benytte udtrykket “skoleskydning,” fordi det passer så godt til deres narrativ om at våben er årsagen og derfor bør ellers lovlydige borgere afvæbnes. Men ved at begrænse deres diskussion til kun skyderier så ignorerer de den værste skolemassakre i U.S. historien, hvor der slet ikke var noget skyderi.

Virginia Tech, 2007: 33 døde.
Newtown, Connecticut, 2012: 28 døde.
University of Texas, 1966: 16 ddøde.
Columbine, Colorado, 1999: 15 døde.

Dette er Bath Township, Michigan, 1927:  45 døde og ikke en eneste skudt.

18. maj 18, 1927. Andrew Kehoe, skolebestyrelsens kasserer udløste den rene og skære ondskab mod Bath Township skolen ved at lade dynamit, brandbomber og pyrotol detonere.

8:45 AM - Adskillige eksplosioner kunne høres på Kehoe’s farm. Naboerne skyndte sig derhen og fandt bygningerne i brand. De opdagede også at Kehoe havde lukket dyrene inde i laden for at sikre sig de ville indebrænde. Kehoe’s hustru var blevet tævet til døde, men hendes nærmest uigenkendelige lig blev først fundet næste dag. Kehoe var blevet set flygte fra stedet i sin lastbil, men han stopper dog for ildevarslende at fortælle de frivillige der strømmer til for at bekæmpe branden: “Drenge I er mine venner. I må hellere komme væk herfra. I må hellere komme ned til skolen.”

9:30 AM - Klasserne begynder ved Bath Consolidated School.

9:40 AM - En vækkeur detonerer en pyrotol og dynamitbombe på 500 pund,  som Kehoe havde skjult i den nordlige del af skolens kælder. Eksplosionen løftede dele af bygningen adskillige meter før denne faldt sammen. Lærer for 1. klasse Bernice Sterling: “Efter det første chock troede jeg et øjeblik jeg var blevet blind. Da luften klarede op var det som luften var fyldt at børn og flyvende borde og bøger. Børnene blev kastet op i luften; nogle blev kastet helt ud af bygningen.” Den frivillige redder Monty Ellsworth: “Der var en bunke børn på fem eller seks under taget og nogle af dem med armene stikkende ud, nogle havde ben, og nogle blot hovederne stikkende ud. De var uigenkendelige fordi de var dækket med støv, kalk, og blod. Vi var ikke nok til at flytte taget.” 
 

9:45 AM - En anden 500 punds pyrotol og dynamitladning skjult i den sydlige del af kælderen detonerer ikke. Efterforskerne fandt den senere og spekulerede på om ikke den første eksplosion havde skadet kredsløbet, og dermed forhindret detonation.

10:15 AM - Andrew Kehoe kører hen til skolen med en bombe fyldt med metalstykker i sit køretøj. Beretningerne har nogle forskelle med hensyn til om han fik skolens rektor til at komme hen til bilen for at slå ham ihjel med vilje eller ikke, men under alle omstændigheder blev rektor Huyck og adskillige andre herunder Kehoe selv slået ihjel i den sidste eksplosion. Kehoe var i besiddelse af en riffel da han døde, men pegede den aldrig mod nogen.

Herunder er resterne af Kehoe’s bilbombe. Efter det jeg har kendskab til var der ingen der, i kølvandet på drabene, foreslog at biler skulle forbydes, men amerikanerne var også mindre oplyste dengang.
 

Motivet til massakren mente man var at Kehoe var modstander af en ny skat der skulle benyttes til at betale for skolen. Ironisk nok, formoder jeg Kehoe var i skolebestyrelsen og kasserer, imidlertid havde byens folk valgt ham for store påholdenhed. Dog stod Kehoe overfor en tvangsauktion på sin farm og gav skylden for den til den nye skat. Men det er næppe en fyldestgørende forklaring.


Som de fleste massedrab var det mental sygdom. Kehoe var kendt som en voldelig person længe før massakren. Han bankede engang en hest så den døde.

Ydermere passer den finansielle forklaring ikke helt, i det mindst ikke ved et sundt sund. Kehoe brugte et betragteligt beløb (i løbet af et års tid) på at købe eksplosiver. Ydermere, fandt efterforskerne tilstrækkeligt med ubrugt udstyr og materialer på hans farm der med lethed kunne have betalt hans gæld.

Nu hurtigt til vor nuværende tragedie den 14. december 2012 - dagen med Newton drabene - en verden borte gik en 36 årig mand ind i en skole og dolkede 22 børn ihjel. I Kina er våben forbudt så angriberne benytter især knive og kødøkser.

Uanset om det er i Amerika eller i Kina eller andre steder da bløder mit hjerte i sorg over hver eneste af disse børn og deres familier. Ligesom de fleste forældre kan jeg ikke høre om sådanne tragedier uden jeg forestiller mig hændelsen i børnenes skole for mine øjne. Jeg bliver bevæget til tårer.

Ved efterspillet til Andrew Kehoe’s massakre i Bath i 1927 fandt efterforskerne dette håndskrevne skilt på et hegn: “FORBRYDERE SKABES, DE ER IKKE FØDT SÅDAN.” Kehoe kan, eller kan ikke have været født kriminel - mental sygdom er nogen let lidelse - men jeg forkaster hans undskyldning med at han “blev skabt” til at være en forbryder, som om det metodiske og brutale mord på 44 uskyldige sjæle var på en eller anden vis nogen andres fejl - ikke hans egen.

Ondskaben eksisterer ikke i dynamit eller knive eller brand eller skydevåben. Ondskaben eksisterer i hjerter og sind. 

http://wolffiles.blogspot.com/2012/12/worst-school-massacre-in-us-history-not.html

Dr. Milton R. Wolf, a Washington Times columnist, is a radiologist and President Obama's cousin. He blogs at miltonwolf.com.

http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/worst-school-massacre-in-us-history-not-a-shooting#ixzz2FPHFR1Li

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

situationsfornemmelse?

Olsen sagde ...

Med "situationsfornemmelse?" mener du da den ikke burde være bragt? Da ser jeg gerne en begrundelse.

Related Posts with Thumbnails