søndag den 30. december 2012

Dræbende opfindelser - 7.

Otto Lilienthal (1848–1896)


Otto var selv som oftest piloten på de forskellige drager han byggede. Under en flyvning i 1896 var styrtet dog for voldsomt. Den følgende dag døde han af de skader han havde pådraget sig. Lufthavnen Berlin-Tegel har tilnavnet Otto Lilienthal til hans ære.

Lilienthal's forskning var velkendt for brødrene Wright, og de krediterede ham da også som en stor inspiration i deres kamp for bemandet flyvning. Imidlertid forlod de hans aeronautiske data efter to sæsoner med drageflyvning, og begyndte at benytte data indhentet ved vindtunnel.

"Af alle de mænd der gik i kast med flyveproblemet i det 19. århundrede var Otto Lilienthal den vigtigste ....Det er sandt at forsøg på glideflyvning var foregået i århundreder før ham, og at i det 19. århundrede havde, Cayley, Spencer, Wenham, Mouillard, og mange andre gjort ihærdige forsøg på glideflyvning, men deres fiaskoer var så fuldstændige, at det ikke gav anledning til resultater af værdi.”—Wilbur Wright

I 1909 besøgte Orville Wright Lilienthals enke i Berlin, og på egne og brorens vegne hædrede han Lilienthal for hans indflydelse på flyvningen og deres egne begyndelses eksperimenter i 1899. 
 

The Lilienthal monument, Berlin 2006
   

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails