tirsdag den 4. december 2012

Miljøregler skader mere end gavner

Miljøsagen er usund for planeten

Ethel C. Fenig

Miljøbevidstheden og dens tilhængere miljøforkæmperne, eller kendt som ‘de grønne’ skader klimaet og andre levende ting. Vejen til et forurenet helvede - og jord - er belagt med miljøforkæmpernes gode intentioner. New York Times giver endnu et eksempel da man rapporterer om det takket været et initiativ fra FN om handel med CO2.

De formodede gavnlige virkninger af handel med CO2 kvoter skader miljøet viser FN.

Da FN ønskede at hjælpe med til at gøre klimaforandringen langsommere, oprettede man det som synes at være et fornuftigt system.

Drivhusgasser blev bedømt efter deres styrke til at opvarme atmosfæren. Jo farligere en gas, des mere ville fabrikanterne i udviklingslandene blive kompenseret når de reducerede deres udledninger.

Men hvor FN forestillede sig en miljømæssig reform så nogle fabrikanter af gasser, der benyttes i air-conditioningsanlæg og køleanlæg, en særdeles lukrativ forretningsmulighed.

De regnede hurtigt ud at de kunne optjene en CO2 kredit ved at eliminere et ton kuldioxod, men de kunne optjene 11000 kreditter ved blot at tilintetgøre et ton af en tvivlsom spildgas der normalt frigøres ved fremstillingen af en meget udbredt gas der benyttes som køling. Det er fordi det biprodukt har en enorm global opvarmningseffekt. Kreditterne kunne derpå sælges på de internationale markeder, og dermed indtjene millioner af dollars om året.

Den mulighed har fået fabrikanterne i udviklingslandene ikke kun til at forøge produktionen af afkølingsgassen men også til at lade den være meget stor - et kæmpeproblem, fordi kølevæsken i sig selv bidrager til global opvarmning og mindsker ozonlaget.

Således har de 19 fabrikanter der siden 2005 har modtaget betalinger for spildgasser tjent ganske så nydeligt på en forretningside der er helt ude i skoven: Blot ved at fabrikere endnu mere skadelig afkølingsgas således at de kan blive betalt for at ødelægge dens biprodukt. Det betyder, siger kritikerne at FN subsidierne, der havde til hensigt at gavne miljøet, i stedet skaber mere skade på miljøet.

Jovist, nu arbejder EU og FN på at sætte Co2 subsidiekreditterne ned. Men de fleste der høster gang af svindelen, nå nej, initiativet til mere ren luft er i de såkaldte Tredje Verdens lande - Kina og Indien.

Hvis EU og FN nu bremser kreditterne til disse fattige lande - så vil de lide under det. Med andre ord praktiserer EU og FN - racisme!

Som bloggere overalt siger. “Hvad for noget!”

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails