søndag den 2. december 2012

Manipuleret til ar myrde i politik og religion

Manipuleret til at myrde


DR. LAINA FARHAT-HOLZMAN                                     
           
Det er et mysterium, hvordan anstændige almindelige mennesker kan blive vilde mordere. De fleste mennesker på sådan dagligdagsplan kæmper blot for at skaffe føde til deres familier og er sædvanligvis velvilligt indstillede overfor deres naboer. Men gennem historien er helt almindelige mennesker blevet forvandlet til hærgende slyngler. Ydermere kan klart psykopatiske ledere fortrylle ellers fornuftige mennesker til at følge dem.

Jeg har aldrig forstået psykopaters tiltrækningsevne (såsom Hitler) eller fanatikere (som Osama bin Laden); men på den anden side så er jeg en kritisk tænker, der netop arbejder på det -- hvorimod det store flertal af almindelige mennesker kan blive ‘forført’ af appeller til følelserne.

Man anser psykopater for at have en hjernedefekt; de kan ikke vise empati eller kærlighed, evner de fleste af os besidder. Men hvis de er intelligente og teatralske kan de appellere til normale mennesker som ellers fører et fredeligt liv. Oveni  det har psykopater ingen empati over for andres smerte, almindelige mennesker kan også lære at  være ufølsomme. En psykopat kan voldtage sit offer uden at føle skam; men hans tilhængere kan lære at dæmpe deres normale følelser så de også kan voldtage og udøve tortur. Få torturbødler er født sådan; de fleste skal lære det. 
 

1. Verdenskrig var arnestedet for en den række af morderisk galskab der har været hos os gennem det 20. og ind i det 21. århundrede. Med psykopatiske ledere og tilhængere der er villige til at mene de har svaret på at skabe en ny bedre verden, har vi set fremkomsten af totalitarismen der fører krig mod det liberale demokrati. Liberalt demokrati er noget rod, ikke altid i stand til at løse de store problemer hurtigt, der kræves også megen overvejelse fra deltagerne. Det kan ikke på et øjeblik skabe en fuldkommen verden, men har vist sig langt, langt bedre end totalitarismen.

Totalitære systemer hævder de kan klare alle problemer; der skal blot være en leder som ikke betvivles og en regeringsteori som fremmes ved at slå alle dissidenter ihjel og ved at hjernevaske deres borgere fra barndommen.

Disse totalitære systemer er indtil nu blevet besejret - ofte med en kæmpeomkostning til følge - ved forening af liberale demokratier og lederskabet af (indtil nu) USA.

Italien, Japan og Tyskland blev besejret og de tre fascistiske regeringer er blevet erstattet af succesrige liberale demokratier. Det Russiske Imperium kollapsede efter i årevis at have været udfordret af de liberale demokratier (Den Kolde Krig), men deres eget liberale demokrati er stadig skrøbeligt. Totalitarismen er vanskelig at slå ihjel.

For nogle få år siden sad jeg på en café i Berlin og betragtede pæne mennesker der spiste frokost, og jeg spekulerede på hvordan de, for blot et par generationer siden,  kunne være så hysterisk begejstrede for Hitlers udgydelser og hvordan de adlød (undertiden med stor ihærdighed) og begik folkemord på jøderne, sigøjnerne, slaverne og deres egne som ikke var enig med dem.

I Japan ser jeg yderst høflige almindelige mennesker der for to generationer siden voldtog enhver (mand som kvinde) i Nanking, Kina, og egenhændigt udført de mest rædselsvækkende gerninger. Gode japanske videnskabsfolk udførte sindssyge eksperimenter på krigsfanger ligesom nazisterne havde gjort. Hvordan kunne dette gå til?

I dag er en tilbagestående muslimsk verden blevet overtaget af den nyeste fascim de jour, militant Islam. Vi forstår filosofierne bag nazismen og kommunismen, men de fleste forstår ikke islamismen, der er ligeså morderisk og fanatisk som deres fascistiske forgængere og lærere. 
 

De har erklæret krig mod os, mod enhver ikke-muslimsk stat de grænser op til, de er efter thaiere, buddhister, hinduer, kristne afrikanere og de muslimer der vil modernisere, som ønsker Islam skal være en personlig religion, ikke en ideologi. De mener det yderst alvorligt. Hverken mord, selvmordsaktioner, folkemord holder dem tilbage, heller ikke i at forsøge at undertrykke moderne liberale demokratier ved at anklage dem for at være Islamofober.

Vi har uden at tænke os om været med til at fremme valg i lande med muslimsk flertal og samtidig har vi ikke insisteret på et liberalt demokrati. Vi ser nu nye regeringer erstatte de moderniserende diktatorer med islamistiske præsidenter, der meget snart vil være muslimske diktatorer.


At forhandle med totalitært indstillede udsætter blot det uundgåelige, som vi erfarede med Neville Chamberlain der forsøgte at forhandle med nazisterne. Vi er allerede i krig, og hvis vi erkender dette kan disse nye totalitarister også blive besejret. Vi får ikke fred i vor tid, men det er prisen for frihed.                        
 

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is a historian, lecturer, and author of How Do You Know That? You may contact her at Lfarhat102@aol.com or www.globalthink.net.
                       

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails