fredag den 31. juli 2009

Alt ordnes over øl???

Øltopmødet i 2009.


Live beretning fra Washington D.C.

...vi sender direkte fra denne historiske begivenhed. En krise af episke proportioner er dukket op.... på en invitation fra Det Hvide Hus om at sætte sig ned ... og drikke en øl. Denne nyskabende innovative og charmerende elegante præsident har bortkastet alle de gamle traditionelle handlemåder og skriver nu sin egen drejebog. Det er virkelig modige håb og forandringer vi kan stole på. Det er et nyt handlemønster og en ny daggry og indikation for, hvordan forhandlinger skal gennemføres i nutiden ... over en flok øl. Vi har fået at vide fra Det Hvide Hus, at hvis dagens topmøde går godt, vil der komme yderligere topmøder af samme slags. Min kilde i administrationen taler om et muligt Vodka møde med Vladimir Putin, Vandpiberygning med Ahmadinejad, og endog et Sake/Mao-tai/riskage pow wow med Kim Jong-il sammen med Udenrigsministeriet, Keith Olbermann og Oprah Winfrey.

Og nu er præsidentens helikopter landet. Præsidentens følge består af cirka 3000 personer og indhegningerne bliver sat op

Crowley og prfessor Gates venter på præsidenten ved siden af forkostbordet der er sat op til denne skelsættende markering af raceforholdene i Amerika. Øllet er på køl. - Et stort fad med Præsidentens segl.

Og nu endelig træder præsident Obama ud af helikopteren .. nu hilser han på Marinekorpset ... og følger efter sit korps af sikkerhedsfolk - går gennem parken og nærmer sig bænken og bordet. Præsidentens fremtoning virker kongelig ... dog afslappet.

Nu træder professor Gates frem for at hilse på ham. Præsidenten tager hans hånd, ... bukker sig, som jo er præsidentens vane... og nu, ja nu foretager de den der hilseceremoni som sorte udøver. Nu er de færdige.

Og nu vender præsidenten sig mod politibetjent Crowley og giver ham et formelt håndtryk. Kan man beskrive det som den hvide mands håndtryk? Vælg selv. Og nu siger præsidenten noget til Crowley... han er tilsyneladende lettere imponeret over at Crowley selv har øl med. Lad os lige se om vi kan få mikrofonen tættere på. .....

Sgt. Crowley - “…ja, jeg ved ikke...sir, men min mor sagde altid til mig at jeg ikke måtte komme til et selskab tomhændet, så derfor.

Præsidenten ler og klapper ham venskabeligt på skulderen.

Præsident Obama - “Classic! Kunne det være mere hvidt?”

Sgt. Crowley - “Ha ha..nuvel ...giv min mor skylden.”

Prof. Gates - “Ja, moren.”

Sgt. Crowley - “Ja, det er rigtigt.”

Prof. Gates - “Budweiser. Fjolset har ikke engang haft Stella Artois med. Du kommer her med Bud. Du antager, at fordi jeg er sort i Amerika at så drikker jeg Bud. Det er racistisk!"

Det ser ud som om betjent Crowley er noget forlegen og forvirret.

Prof. Gates - “Du regnede vel med at jeg medbragte noget andet? En Colt-45 måske? "Du tror jeg vil drikke maltøl? Det er racistisk!"

Betjent Crowley åbner nu sin Budweiser ... og ryster let på hovedet.

Præsident Obama - “De Herrer - kan vi ikke få taget et billede sammen? Hvor vi giver hianden hånden?"

De tre mænd stiller sig nu op sammen ...Crowley og Gates i positur for kameraet med et håndtryk....Pærsidenten står bag dem....en hånd på hver deres skuldre. Dette er virkelig ligesom mødet mellem Sadat/Begin/Carter i Mellemøst Fredsaftalen. Kameraerne affyrer en hær af blitzs. Åh ...jo historien skrives her ....det er gribende og man får gåsehud! Og deres reporter er næsten sikker ... på at en Nobel Fredspris lurer i baggrunden ovenpå denne scene.

Præsident Obama - “Betjent Crowley, jeg kan stadig ikke glemme at du medbragte en sekspak!”

Prof. Gates - “Vent nu lige et øjeblik, hr. Præsident. Jeg kunne have medbragt øl. Jeg medbragte ikke noget fordi jeg antog at det var en invitation fra Det hvide Hus og at det ville levere øllet."

Præsident Obama - “Det har vi så sandelig også tænkt os. De Herrer!"

På et vink fra Præsidenten kommer nu noget personale ind og skænker øl til Professoren og Præsidenten, mens, ser det ud som, betjent Crowley holder sig til sin Budweiser.

Vent nu lige et øjeblik... det ser ud som om Professoren tøver.

Prof. Gates - “Er det Stella? Jeg drikker kun Stella?" (belgisk øl)

Præsident Obama - “Selvfølgelig er det Stella. Jeg er præsident for USA."

Sgt. Crowley - “Nej, tak, jeg holder mig til Bud."

Præesidenten sætter sig ved bordet sammen med professoren overfor Crowley. Præsidenten nipper blot til sin øl. Han tørrer sig om læberne og hans berømte smil afsløres nu, i velbehag over sin ledelsesstil... Åh ja, ...aldrig har han set så overbevisende ud.

Præsident Obama - “Er det ikke dejligt med en god øl på en varm sommerdag."

Sgt. Crowley - “Helt enig, hr. præsident.”

Prof. Gates - “Jo, såmænd.”

Og hvad nu ... åh jo. Jeg var ved at blive bekymret, men de er der. Medhjælperne er meget omhyggelige med at være udenfor kameravinklerne mens de sætter præsidentens Teleprompter op.

Crowley ser en smule ...tøvende ud...tilsyneladende helt overvældet af øjeblikkets vigtighed.... men han siger intet.

Og nu de herrer og damer....Præsidenten for USA.

Præsident Obama - (læsende med hovedet først til venstre..så højre) “"Hvor er jeg glad for at vi kunne mødes i denne smukke park i denne skelsættende sag for at vi kan skabe et vendepunkt i den globale racisme. Symbolet ved denne vigtige handling vil give historisk genlyd. Og jeg tror nok vi har nogle saltstænger.”

Sikkerhedsfolkene skynder sig, og sætter adskillige skåle med saltstænger frem.

Prof. Gates - “Er det af mærket Roll-Gold? Jeg spiser kun Roll-Gold.”

Sgt. Crowley - “Mange tak, hr. præsident.”

Præsident Obama - “Ny håber jeg, at vi ved denne historiske lejlighed en gang for alle kan reparere de konfliktskabende forhold mellem racerne. Vi har en lejlighed til at etablere en global holdning på denne dag ... over disse øl... til at cementere en ny forståelse mellem racerne i tolerancens og forståelsens og broderskabets ånd. Og kan vi så få en påfyldning til disse gutter?”

Sgt. Crowley siger nej tak og holder sig til sin første Budweiser, men professor Gates accepterer en genopfyldning. Jeg er ikke sikker på i dette øjeblik om det skulle være en politisk pointe betjenten her fremviser, en strategisk 'streg i sandet.' eller om ... han blot foretrækker Bud i stedet for Stella.

Og nu går kameraerne tæt på præsidenten mens kamera A og B registrerer professor Gates og betjent Crowleys reaktion på præsidenten....

Præsident Obama - (mens han læser fra teleprompteren) “Som alle ved har denne kontrovers i Cambridge fået mange op af stolene, og de mener at politiet som helhed, især Cambridge politiet, og dig betjent Crowley i endnu højere grad udviste fejl med baggrund i racespørgsmålet.

Prof. Gates - “Racisme, lige netop. Jeg er blevet nedværdiget.”

Præsident Obama - “Jeg er villig til at indrømme, efter nu at have undersøgt kendsgerninger i episoden nærmere, at der har været en overreaktion fra de involverede parter..”

Sgt. Crowley - “Hr. Præsident, først og fremmest, tak for deres venlige invitation til at mødes med dem og professor Gates. Jeg værdsætter Holiday Inn faciliteterne ligesom busbilleten jeg fik hertil. Men jeg må sige at jeg ikke forstår, hvorledes dette sådan gik galt. Jeg modtog et opkald, handlede i overensstemmelse med afdeligens regelsæt, og så er der ikke mere. Jeg udførte blot mit job."

Prof. Gates - “Indbefatter dit job at rive en mand udenfor sit eget hjem og gøre endnu en afro-amerikaner til offer, en afro-amerikaner der blot ønsker at udøve sine rettigheder som en fri sort mand i Amerika? Den ærværdige Martin Luther King marcherede for den sag, og han døde for den. Siger Selma, Alabama dig noget? Fire hundrede år med undertrykkelse! Racediskrimination hos politiet er en epedimi! Kunte Kinte ved hvad jeg taler om. Og må jeg så få en genopfyldning? Og hr. præsident, er der kommet sennep i de saltstænger?

Sgt. Crowley - “Professor, i al venlighed - race har intet med deres arrestation at gøre. Kvinden der rpporterede hændelsen, der ringede 911 bliver nu kaldt racist, og det er ikke retfærdigt. Hun gjorde blot sin borgerpligt, idet hun fornemmede der var et indbrudsforsøg i deres hjem."

Prof. Gates - “Indbrudsforsøg i mit hjem! En sort i Amerika og man er selvfølgelig kriminel! Din racist! Alle I hvide er racister! Din mor! Attika, Attika!!"

Præsident Obama - “Nuvel professor Gates, jeg er sikker på det ikke er sandt. Jeg mener ikke at Crowleys mor var i nærheden på det tidspunkt.”

Sgt. Crowley - “Netop, hr. Præesident, det var hun ikke.”

Prof. Gates - “Det vil jeg sgu skide på. Når du ser en sort så tænker du - kriminel. Som ekspert i de sortes historie, i sortes forhold i samfundet i sortes kamp, og i organiseringen af de sortes sorthed, er jeg krænket og fornærmet over den måde poilitiet og du Crowley og din mor, har gjort mig til offer, mig og mine brødre og søstre i over 400 år."

Sgt. Crowley - “Ser man det??? Jeg har nu kun boet her i...."

Prof. Gates - “Lad mig fortælle dig noget mere. Hele episoden er betegnende for, hvad den sorte mand møder hver dag, han bliver gjort til offer og holdes nede af de hvide."

Præsident Obama - “Men professor... jeg er jo det etablerede nu. Jeg er præsident for USA, Jeg en sort mand. Med en rig kulturbaggrund."

Prof. Gates - “Nuvel, ja sådan halvvejs. Sig mig engang kan man få nogen Gray Poupon? Jeg kan lide Gray Poupon, de franske. Har i nogen?"

Præsident Obama - “Kan vi få nogen Gray Poupon til professoren? Nu tibage til topmødet. Som I ved har racespændinger.... i dette land været slemme, især på grund af min forgænger George W. Bush. Han overdrog mig ikke alene økonomien i ruiner, han overlod mig en krudttønde med racespændinger. Men med mit valg har jeg bragt håb, og den forandring der er brug for."

Prof. Gates - “Når nu vi taler om forandring. Jeg har brug for at få et nyt værelse på Four Seasons. Det er for nær elevatoren, jeg kan ikke høre mine film. Kan du klare det hr. præsident?"

President Obama - “Kan vi klare det - en eller andet? Kan vi skaffe professoren et nyt værelse?"

Prof. Gates - “Oh, og så har jeg en flyvebilet her. Jeg vil hellere have kilometerpenge”

Præsident Obama - “Jo, det skal vi nok klare.”

Prof. Gates - “Får man ekstra for 1. klasse? Jeg har hørt man kan få ekstra?”

President Obama - “Det skal vi nok undersøge hr. professor og så vende tilbage."

Sgt. Crowley - “Sir, endnu engang vil jeg gerne takke dig for at invitere mig til mødet med professor Gates. Jeg må sige dette - politiet har et vanskeligt arbejde. Og helt sikkert er der nogle dårlige ekemspler af og til, men det er ikke normen. Vor afdeling i Cambridge har kun de højeste professionelle og etiske standarder. Vi beder ikke om en undskyldning. Vi vil blot have disse beskydlninger om racismen til at stoppe. Vi er ikke racister. Kvinden der rapporterede er ikke racist. Jeg er ikke racist."

Prof. Gates - “Åh, ja, og så din mor.”

Sgt. Crowley - “Og min mor er ikke racist.”

Prof. Gates - “Din mor, din far, din skaldede bedstemor.”

Præsident Obama - “De herrer ....og nu taler jeg på alle amerikaneres vegne . Kan vi ... kan vi.. ikke bare komme videre, og være venner?"

Nu her dykker præsidenten ned i lomme ... og trækker... nogle mønter af en slags frem....

Præsident Obama - “Okay, nu, hvem vil spille 'Plat og Krone'?

Lige et øjeblik...Crowley har rejst sig... skal han til at gå?

Sgt. Crowley - “Jeg skal tilbage til Cambridge. Jeg skal nå bussen. Tak endnu engang, og behold bare resten af Bud'erne"

Sgt. Crowley hilser på præsidenten, og vender sig mod professoren for at give ham hånden...åh nej. Professoren vinker afværgende...! Betjenten ryster på hovedet og går bort hen mod en ventende taxi. Det virker noget... jeg ved ikke... besynderligt".... Ikke præcis den holdning man burde finde hos en mand der vil vise han ikke er racist, eller hvad mener I.?

Præsidenten lader mønterne falde ned i økruset.

Professoren virker noget distræt da han dypper saltstængerne ned i noget sennep.

Prof. Gates - “Er dette dijon? Jeg spiser kun dijon sennep.”

…Tilbage til studiet....

Gary Graham

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails