lørdag den 19. februar 2011

Forældreansvar og skolerne.

Barbara Bush: 'Ikke mere, du slår os jo omkuld'

Chuck Norris


Tidligere førstedame Barbara Bush sagde på Greta Van Susterens "On the Record" sidste uge:
"Vi har et ægte problem med de offentlige skoler....Dette er en national krise. Det er ligeså slemt som noget andet i vort land."  

Da Greta pegede på Barbara's egen lederartikel om at, "Texas er den 36. nation med afgangselever fra high school. Og 3,8 millioner texanere har ikke et diplom fra high school," sagde fru Bush, "Venligst ikke mere, du slår os jo omkuld." 


Fru Bush beskyttede på fineste vis Texas stolthed da hun bad Greta om ikke at citere mere fra de nedslående statistikker om uddannelserne i Lone Star staten, skønt hun selv henviste til det i sin artikel: 

  • Texas rangerer som 49. i den sproglige SAT liste, 47. i manglende læsefærdighed, og som 46 på gennemsnits SAT matematik listen.
  • Texas ligger som nr. 33 over nationens lærerlønninger. 

En sådan lav placering i læsefærdighed gør det blot endnu mere utroligt at, netop i den forgange uge, da tilsluttede nogle af vor stats uddannelsembedsmænd sig til forbundsregeringen ved at søge om at gøre arabiske klasser tvungne for børn i Texas. Nej det er ingen spøg. 


Programmet for undervisning i arabisk understøttet af forbundsmidler for fem år med 1,3 million dollars til Udenlandsk Sprog Assistance Programmet skulle være begyndt i dette semester ved Cross Timbers Intermediate School i Mansfield School District, derpå spredes til nabokvarterets Davis Elementary og Howard Middle skolerne i efteråret og til Summit High School i efteråret 2012. 


Gud ske tak og lov for de 200 forældres engagement og deres patriotiske ånd, de som dukkede op ved et møde sidste mandag aften for at stille spørgsmål til visdommen hos embedsmændende ved Cross Timbers Intermediate School. Flot af dem! De kæmper deres eget personlige uddannelses Alamo, og har lige for tiden føringen. I øjeblikket har Mansfield School District trukket sig for planerne om arabisk på undervisningsprogrammet. 


Med 14% af de voksne U.S. amerikaner (en ud af 7, eller 32 millioner) med mangelfulde læsefærdigheder,  de som ikke er i stand til at læse en avis eller instruktionerne på en flaske, da burde man mene af forbundspengene kunne bruges bedre, såsom at hjælpe amerikanerne til at læse og skrive engelsk, ikke sandt? 


Hvor jeg dog værdsætter Barbara Bush's ikke-politisk korrekte indstilling til førstepladsen af engelsk i Amerika som hun gentog overfor Greta:
 "Jeg er imod engelsk som sprog nummer to. Min bedstemor kom hertil som tysker. Hun havde ingen der underviste hende i engelsk som sprog nummer to. Hun lærte det på tre måneder. Det er om overlevelse. Man kan se det på skolerne rundt omkring hvor man kun får lov at tale engelsk. Enten synker du eller du svømmer. De svømmer, fordi de er indvandrede fra alle mulige forskellig lande. Jeg har set en skole Boston.De talte 80 forskellige sprog. På tre måneder lærte de engelsk."  (Læs også denne artikel på synopsis)


Som fru Bush er jeg også optimist og tror at med en masse hårdt arbejde, og med os alle involveret, så kan vi reformere den offentlige uddannelse. Og med "vi" mener jeg folket, ikke vore regeringer. Som selv titlen på den store film og kritik af U.S. offentlige uddannelsesssystem, "Waiting for Superman,"antyder så er det dig og mig der skal være heltene bag vor velstand 


Det er mennesker som de 200 forældre der hjælper med til at omgøre beslutningen om tvungne klasser i arabisk, de viser vejen. De påpeger en anden pointe som Barbara Bush kom med til Greta:
 "Jeg tror ikke regeringen kan gøre noget som helst. Forældre, bedsteforældre, naboer, kirkerne os alle ... vi skal bare komme i omdrejninger og ikke være dovne forældre og ikke dovne naboer, men vi skal bare hjælpe børnene...."


Det som fru Bush og jeg (og andre i denne uddannelsesreform bevægelse) i al væsentlighed beder os alle om er at udkæmpe den lokale Alamo uddannelseskamp! Stil Jer op, og kæmp mod alle de negative kræfter der belejrer vore børn og hindrer en ordentlig uddannelse. Man behøver ikke have børn for at være engageret i denne kulturkrig; man skal blot være bekymrede over deres fremtid - Amerikas fremtid.  


Lad der ikke være nogen tvivl: Der er en helt særlig opfordring til at gå i aktion til de forældre, der sidder passive på sidelinjen. Igen som fru Bush yderligere fasstlår i sin artikel,
"Nogle forældre glemmer de er børnenes 'første' lærere, og hjemmet er den første skole. Når vore unger komme hjem fra skole, læser de så en bog eller sidder de klistret til TV'et, eller til internettet? Ser børnene os læse? Spiser vi sammen, eller snupper alle hver deres "lille bid" og farer ud af døren? Taler vi sammen, og lytter vi til hinanden? Hjælper vi med lektierne? Er vi aktive i PTA? (forældreorganisation) Sikrer vi os, at vi kommer til alle forældre/børn møderne, eller benytter vi arbejdet som en undskyldning for at slippe? Det er langt lettere at være en doven forældre, end en god, men med forældreansvaret kommer ansvarligheden og pålideligheden?" 


Den eneste måde at få Amerika og dets uddannelsesystem tilbage på sporet er at lade forældrenes førsterolle som forældre gå forud for lærernes og andre samfundsvogtere (herunder Big Brother regeringen). Det omfatter også ikke at forvente at de som leder vore Søndagsskoler skal være de første åndelige vejledeer for vore børn, snarere at forældrene selv tager sig af denne modningsproces.


Hvad U.S. uddannelsesrefomen skal omfatte er, at vi alle finder en plads i kamprækkerne. Det kunne betyde at du tilslutter dig en interessegruppe der foretager beslutninger i den lokale skole, eller lægger pres på de som har beslutningsmyndigheden. Eller det kunne betyde at du deltager, frivilligt eller giver støtte til de kræfter der står for dine børns klasseværelser - eller at du bliver en leder, eller øver indflydelse på de som er ledere, de som står for beslutninger om hvad der skal undervises i.  


Det jeg siger, er altså vær proaktiv. Vent ikke på at førstedamen Michelle Obama skal rette på dit barns skolemad før de selv har gjort noget ved det. Vær sikker på at borgerorganisationer i dit område, herunder tea parties og kirker, er aktivister i dine offentlige skoler. Få sognemedlemmer ud af kirkestolene og ind i skolesamfundene. 


At kæmpe for den næste generation er Gena og mit livs mission, at tage fat på den fysiske uddannelse i Texas offentlige skoler ved at tilbyde vort KickStartKids program. 


Derfor  har vi også i årevis støttet Barbara Bush Foundation for Family Literacy, og opmuntrer dig til at gøre det samme ved at besøge hendes officielle hjemmeside. 

Det hele drejer sig om et eneste spørgsmål som alle borgere i vort land skal svare på: Ser du blot på eller kæmper du for Amerikas børn i dit lokale uddannelses Alamo? 


 Chuck Norris


http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=263189

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails