torsdag den 24. februar 2011

Påbyder Bibelen kvinder at bære tørklæde?


Bernie Planck
Det er svært at være muslim i den vestlige verden. Hvilken undskyldning kan man komme med for den måde muslimske kvinder behandles i islamiske samfund? Hvordan kan man forklare med et ærligt ansigt, at muslimske kvinder frivilligt bærer hijab, mens det er tydeligt for alle andre at de er tvunget til det af deres ægtemænd, fædre, brødre og de forskellige instanser i De Islamiske Kommissioner for Fremme af Dyd og Forhindring af Synd i sharia betingede lande.

Nuvel, en måde at undgå dette dilemma på er at aflede opmærksomheden fra problemet. Påpege at Bibelen også kræver at kvinder er iført tørklæde. Nogle af mine muslimske læsere har præcist gjort dette, og peget på 1. Korinterbrev 11:5-6

"Men enhver kvinder der har utildækket hoved, når hun beder eller profeterer, bringer skam over sit hoved; thi det er det samme, som om hun havde ladet sit hår rage af. Thi når en kvinde ikke vil tilhylle sit hoved kan hun lige så godt lade sit hår klippe af; men er det usømmeligt fro en kvinde at lade sit hår klippe af eller rage af, så må hun tilhylle sit hoved. "


Man skal forstå, at de fleste passager i Bibelen er beretninger om sædvaner hos folkeslag der ikke findes mere, og at de passager ikke skal benyttes som regler der skal overholdes i al evighed. Men lad os for en stund lade som om, at dette virkelig er et bud til alle tider. Den eksakte instruktion her er, at en kvinde der leder en bøn eller profeterer bør have sit hoved tildækket, ikke at hun skulle have det tildækket på alle andre tidspunkter.

Muslimer citerer disse vers og håber, at vantro ikke vil bemærke den præcise, eksklusive omstændighed under hvilken kvinder påkræves at dække deres hoveder.

Her følger endnu en afledningsmanøvre: Muslimer holder af at bringe emnet 'nonner' op og spørger, "Ville du benytte det samme udtryk "undertrykt" om en nonne?" Først og fremmest, Ahmed, bliver nonner ikke slået overhovedet for ikke at være iført en habit. Som jeg påpegede i Forskellen på Nonner og Muhajab, er der tusinder af nonner i US der har valgt at være iført almindeligt tøj, og ingen bliver banket eller dræbt på grund af det.

Med hensyn til jødisk lov, jovist er der Moselov, der siger at gifte kvinder skal tildække deres hår. Men jøderne går ikke helt amok over det som muslimerne. Moderne ortodokse kvinder der dækker deres hår, kan vælge at gøre det med hatte, baretter, hårnet, bandanas, og nogle bruger endog baseball kasketter.
snood
hårnet
Photo Credit: Patchwork Underground

Men det er kun en idiot der ville insistere på at jøderne beder deres hustruer om at se sådan ud:


hijabed women


Og disse idioter er på sin vis moralsk at sammenligne med muslimer der får deres kvinder til at se sådan ud.

Så Ahmed du er for langt ude. Det er barbarisk, selvom de stakkels hjernevaskede kvinder ikke er klar over det.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails