onsdag den 9. marts 2016

Betyder det noget hvad andre lande mener om Trump?

Hvad mener udlandet om Trump?Reuters fortæller at udenlandske diplomater fra adskillige lande har givet udtryk for “forfærdelse” over Donald Trump og de forstår slet ikke den appel han vækker.
Embedsmænd fra Europa, Mellemøsten, Latinamerika og Asien har i private samtaler mest beklaget sig over den xenofobiske tone i Trumps udtalelser, udtalte tre U.S. embedsmænd der alle ikke ønsker deres navn kommer frem
"Samtidig med at (Trump) retorikken er fortsat og under visse omstændigheder er blevet skærpet, således også bekymringerne hos visse ledere rundt om i verden,” sagde en af embedsmændene.
De tre embedsmænd afholdt sig fra at komme med en komplet liste med lande, hvis diplomater har klaget, men sagde det gjaldt også Indien, Sydkorea, Japan og Mexico.
U.S. embedsmændene sagde det er højst usædvanligt at udenlandske diplomater giver udtryk for bekymringer, selv privat, om kandidater midt under en præsidentkampagne. U.S. allierede ønsker især ikke at blive set som nogen der blander sig i indenrigspolitik, idet de må tænke på de skal samarbejde med den der vinder.
Senior ledere i adskillige lande -- herunder Storbritannien, Mexico, Frankrig og Canada -- er allerede kommet med kommentarer offentligt der kritiserer Trumps holdninger. Tysklands økonomiminister Sigmar Gabriel har kaldt ham ‘ en trussel mod fred og velstand’ i et interview sidste søndag.
Trump's kampagne har ikke svaret på anmodninger om at kommentere på diplomaternes private ytringer.
Japans ambassade har afvist at kommentere. Indien og Sydkoreas ambassader har ikke svaret på anmodninger om kommentarer.
En talsmand for Mexicos regering ville ikke bekræfte nogen privat fremsatte betænkeligheder, men bemærkede at deres top diplomat Claudia Ruiz Massieu i sidste uge sagde at Trumps politik og udtalelser var “dumme og racistiske” og at hans plan for at bygge en mur ved grænsen for at stoppe ulovlig immigration var “absurd.”
De fremmede embedsmænd har især været fortørnede over anti-immigration og anti-muslimer temaerne som milliardæren og ejendomsmogulen har fremført.
Europæiske og mellemøstlige regeringers repræsentanter har givet udtryk for skuffelse over for U.S. embedsmænd over de anti-muslimske erklæringer ved Trump, som de siger benyttes til at rekruttere tilhængere til Islamisk Stat og andre voldelige jihadist grupperinger.
Amerikanske vælgere burde ignorere det som udlændinge mener om vore kandidater eller valg. Det rager ikke dem, og blot det at give udtryk for deres bekymringer over for amerikanske diplomater burde være uhørt.

Forestil dig at amerikanske diplomater blandede sig i et nationalt valg - hvorsomhelst. De ville blive voldsomt kritiseret - som disse udenlandske diplomater også burde.

Udover det, har du så hørt den retorik der kommer fra Ungarn og andre lande i Østeuropa? Så ved du at det Trump siger ikke er noget der ikke er blevet sagt før om immigration og muslimer. At det krænker ‘følelserne’ hos de selvmordiske tilhængere af åbne grænser i Europa betyder intet.

Trump's bombastiske retorik om at rive traktater i stykker og myrde civile er pinligt for U.S., men mon ikke udenlandske diplomater vil finde en metode til at samarbejde med ham hvis han vælges som præsident?

Det er jo det diplomati går ud på.Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails