søndag den 27. marts 2016

Flere historiske beviser på Jesus har levet

Flere historiske beviser på at Jesu har levet


Michael Walsh
Arkæologer i Jerusalem har gjort et forbløffende fund:

Det indledtes for 15 år siden med planerne om at udvide Tower of David Museum. Men så kom der et pudsigt ryk da arkæologer begyndte at skrabe i lagene under gulvet i en gammel forladt bygning nær ved museet i Jerusalems gamle bydel.
Det vidste bygningen var blevet benyttet som fængsel af Osmanniske tyrkere, og også da briterne var i området. Men, da de meget omhyggeligt arbejdede sig videre ned, fandt det med tiden noget helt usædvanligt:

De formodede rester af det palads, hvor en af de mest berømte scener i Det Nye Testamente kan have fundet sted - retssagen mod Jesus.
Billedresultat for tower of david museum
Nu efter mange års udgravning og yderligere forsinkelse på grund af krige og mangel på fondsmidler bliver arkæologernes værdifulde fund nu vist til offentligheden i museet.

Bid for bid, sten for sten, fund for fund opdager forskerne, at Det Nye Testamente så langt fra er en samling af ‘eventyr’, det forsøger at fortælle om noget virkeligt.

For de mere end 1 million kristne der besøger Jerusalem hvert år, er stedet af særlig betydning, fordi det spiller en vital rolle i Jesu liv. “For de kristne der går op i det præcise og korrekte i de historiske kendsgerninger er dette meget gribende,” sagde Yisca Harani, ekspert i Kristendommen og pilgrimsture til Det Hellige Land.

Indtil videre er der ingen rapporter om at arkæologerne skulle have fundet stedet for Muhammed’s flyvende beåndede ganger (hvis navn var “Buraq“) under hans fantastiske “natlige rejer” fra Mecca til Jerusalem, op til Himlen og tilbage igen. Måske har denne ikke belejlige kendsgerning noget med det at gøre:


Der var rigtig mange skeptikere da Muhammad i detaljer genfortalte sin tur om morgenen efter hans natlige rejse på det flyvende dyr. Som Dr. Rafat Amari påpeger det i introduktionen til “Islam: In Light of History”, Abu Bakar (den første af Muhammads assistenter der blev hans første Kalif) bekræftede Muhammads beskrivelse af templet han havde besøgt, fordi Abu Bakar hævdede han engang havde rejst til Jerusalem og selv havde set templet, og han erindrede sig det præcis som Muhammed beskrev det.

Der er imidlertid en ‘lille’ vanskelighed ved deres beretninger. Templet var blevet revet ned mere end 500 år tidligere, altså falder deres fremførte påstande om personligt at have besøgt stedet helt til jorden. .

Hvis Muhammad faktisk har benyttet sin fyrige ganger og været blot i nærheden af hvilket som helst sted ved templet, og den “ring” som han formodede “profeterne” havde opholdt sig ved, så ville han have fundet ud af, at på den tid som hans natlige flyvetur skulle have fundet sted, da blev tempelområdet benyttet som losseplads. .
Michael Walsh

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails