lørdag den 12. marts 2016

Trump tvunget til at aflyse stort møde i Chicago

'Vi standsede Trump' råber pøblen der fik lukket et møde i Chicago

DOUGLAS ERNST

Anti-Trump agitatorer satte gang i frygten for sikkerheden i Chicago, fredag, og fik lukket et møde der ellers havde titusinder af Trump støtter.
Lamslåede fans af den republikanske præsidentkandidat Donald Trump blev informeret om at det var lykkedes demonstranter ved the University of Illinois-Chicago Pavilion, om fredagen at afspore begivenheden. Meddelelsen kom midt under store protester fra både inden- som udenfor mødet. A stunned crowd of Donald Trump supporters loiters inside the University of Illinois-Chicago Pavilion after a security threat ended a political rally (Photo: NBC 5 Chicago screenshot)
En forbløffet mængde Donald Trump støtter samler sig inde i the University of Illinois-Chicago Pavilionefter en sikkerhedstrussel gjorde at det politiske møde måtte annulleres (Photo: NBC 5 Chicago screenshot)
I dagene op til mødet havde aktivist gruppen Moveon.org clade en opfordring cirkulere hvor man krævede at embedsmændene ved den skatteyderbetalte skole aflyste Trumps kampagnemøde. Opfordringen var med 50000 underskrifter, og endnu 10000 facebook underskrifter - Få mødet aflyst.
“Donald Trump fører kampagne på en baggrund af had og farlig intolerance,” slog opfordringen fra Moveon.org fast. “Den burde ikke finde sted i Chicago og da slet ikke på en institution for højre uddannelse.”
Timer før mødet skulle begynde samlede hundredvis af mennesker sig udenfor universitetet - - en magnet for studerende af diverse minoriteter og venstrefløjsaktivister.
Vores egen terrorist Bill Ayers, der engang var præsident Obamas fortrolige var bladt de demonstrerende udenfor.
Den tidligere leder af the Weather Underground, deltog i bombninger af the New York City politihovedkvarteret i 1970..
ayers
Demonstranterne strømmede ind i en arena, og protesterede højlydt endog før Trump var kommet. Mindst fem sektioner af arenaen var fyldt op med protesterende.
“Mr. Trump ankom netop til Chicago og efter at have haft møde med politiet der var tilstede af hensyn til sikkerheden for de titusinder af mennesker der havde samlet sig i og ved arenaen, så vil aftenens møde blive udsat til en anden gang,” meddelte en eller anden over en højtaler. “Mange tak fordi I kom og gå hjem i fred.”
Skænderier og nævekampe mellem Trump støtter og demonstrerende kunne ses efter meddelelse, da en stor deling betjent fra Chicago Police rykkede ind for at genoprette orden. trumprallygoesbad9
Protesterende samledes sig uden for UIC Pavilion før Donald Trump var planlagt til at komme den 11. marts 2016.
Trump sagde til MSNBC i et telefoninterview fredag aften, “Det er trist man ikke kan holde et møde. Hvad er der dog sket med ytringsfriheden? Jeg mener vi gjorde det rigtige. Vi kan komme tilbage og holde mødet en anden gang.”
Trump sagde han og politiet sammen besluttede at udsætte mødet fordi han “ikke ønsker at se mennesker komme til skade, eller det der er værre” men føjede til “vor ytringsfrihed er totalt krænket.”
Trump var med på at “der er en masse vrede i dette land,” men hans sagde han ikke troede den nødvendigvis var rettet mod ham eller hans kampagne. “jeg har aldrig set noget lignende. Jeg mener ikke det er rettet mod mig. Kun mod det der er foregået i årevis.” sagde Trump til værten Chris Matthews.
Trump mente at protesterne ikke var indvendinger mod hans politik, men en generel ‘sygdom’ i United States - især blandt mennesker der er vrede over de ikke kan finde et arbejde.
“På den ene side har vi mennesker der ikke har fået en lønforhøjelse i 10 år, sådan er det, og virksomhederne flytter ud af landet og de er vrede og foruroligede,” sagde Trump. “På den anden side har vi mennesker der er uenige på andre felter, og det hele tørner sammen.”
The Chicago Police Department, Chicago Fire Department, the Secret Service og the FBI koordinerede alle bestræbelserne for at øge sikkerheden.
“Det er som om 10% af dem er her for at få det lukket,” sagde en Chicago betjent til DailyMail.com, under løfte om anonymitet.insta
Nogle af de demonstrerende var iført T-shirts med teksten “Muslims United Against Trump” og “Make America Hate Again.” De blev eskorteret ud af bygningen mens andre skreg“USA!”
“Jeg fornemmer bare så meget had,” sagde den 18 årige Trump støtte Veronica Kowalkowsky til Fox News. “Jeg har ikke sagt noget dårligt til nogen.”
Mange i folkemængden sprang op og ned med armene i vejret og råbte “F— Trump!” ”Bernie! Bernie!” og “We stopped Trump!”
Chicago police kept the pro- and anti-Trump crowds separate afte rally shut down
Chicago politiet holdt  pro-Trump og and anti-Trump folkemængder adskilt lige efter mødet blev aflyst
“Trump repræsenterer alt det Amerika ikke er og alt det Chicago ikke er. Vi kom her og vi ønskede at få det lukket. Fordi dette er en stor by, og vi ønsker ikke at lade den person være her,” sagde den studerende Kamran Siddiqui til Fox News.
Siddiqui sagde han er støtte af Demorkaternes kandidat Bernie Sanders, og det var “vidunderligt” at kunne hindre Trump i at tale ved hans eget møde.
Betsy Woodruff, en journalist fra the Daily Beast, kaldte det “en sejr for de protesterende.”
“Sådan vil det komme til at ske hvis han er Republikanernes nominerede,” sagde hun på Fox News.
Ilya Sheyman, leder af MoveOn.org, svarede på nyhden om udsættelsen af mødet:
“Mr. Trump og de Republikanske ledere der støtter ham og hans hadfyldte retorik burde lægge mærke til aftenens udvikling. Disse demonstrerende er et direkte resultat af den vold der har fundet sted ved Trumps møder og der er blevet opmuntret til volden af Mr. Trump på talerstolen. Vort land er langt bedre end den skammelige, farlige og hykleriske retorik der er blevet Trump kampagnens kendetegn. Til alle de der deltog på gaderne i Chicago, siger vi tak fordi I stiller Jer op og siger Nok er Nok. Til Donald Trump, og the GOP, siger vi Velkommen til det store valg. Trump og de som oppisker til had og vold har ingen plads i vor politik og hører helt sikkert ikke til i Det Hvide Hus.”
Medlem af Repræsentanternes Hus fra Chicago, Demokraten Luis Gutierrez, der også er en vedholdende fortaler for ulovlig immigration, sagde til NBC-5 Chicago
“Vi vil ikke lade Trump føre os tilbage til 1950’erne, Vi har arbejdet alt for hårdt.”Protesters march from campus to Trump-rally site
Protesterende marcherer fra universitetsområdet til Trump-rally sitet
“[Målet er] at lade Donald stå på talerstolen og så afbryde ham helt og aldeles. Planen er at lukke munden på Trump hele tiden,” tilføjende aktivisten Quo Vadis, som Fox kunne fortælle.
Gutierrez’s og Vadis’ ihærdighed med at standse Trump blev delt af de protesterende der råbte, “Vi standsede Trump!” efter meddelelsen om at udsætte mødet kom, tweetede Chicago Tribune journalist Bill Ruthhart.
Den konservative skribent Ann Coulter tweeted:
coulter2
Trump’s største rival i Republikanernes interne kamp er Senator Ted Cruz, der var på the Hugh Hewitt show fredag aften og kommenterede om uroen i Chicago, sagde at milliardæren har skabt “et miljø der opmuntrer til denne væmmelige form for diskussion.” cruz
image: http://www.wnd.com/files/2016/03/cruz2.png
cruz2
Sen. Marco Rubio beskrev situationen som en “meget foruroligende øjeblik i vor politiske debat,” og påpegede at “den ægte vrede og frustration over vort lands retning.”
“Amerika er bedre end dette,” sagde Rubio på en telefon til Fox News. “Vi behøver ikke flå hinanden i stumper og stykker.”
Rubio ssagde at Trump ikke alene har skylden for aftenens hændelse, men den førende Republikaner “har dog ansvaret for andre ting der er sket ved disse møder.”
Efter mødet blev annulleret sagde Dr. Ben Carson der støttede Trump tidligere på dagen, “hvis ens fortolkning er at det er OK, at lukke ned for nogen andens planlagte møde, så krænker man deres rettigheder.”
Fredagens protester fulgte lige efter at Grammy vinderen Chris Brown opfordrede sorte til at provokere Donald Trumps støtter ved møder.
“Det I skal begynde at gøre - alle disse sorte, er at samles 40-50. Se hvad de så gør,” sagde Brown i en video der ligger på  hans Instagram konto torsdag kan WND fortælle.
“Gud vil hævne sig. F–k Trump og f–k svinene,” føjede Brown til.
Trump har nu fire dage mere til at lægge mødet før primærvalget i Illinois den 15. ds. A man argues with a Chicago policeman during the aftermath of a postponed rally for Donald Trump (Photo: NBC 5 Chicago screenshot)
En mand argumenterer med en Chicago betjent efter det udsatte møde med  Donald Trump (Photo: NBC 5 Chicago screenshot)
author-image Douglas Ernst

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails