tirsdag den 8. marts 2016

Hårdt arbejde at være præsident

Truman vidste det var et slidsomt job


For lidt over 70 år siden blev Harry S. Truman indsat som præsident efter Franklin D. Roosevelts død.

Kom en hændervridende presse med undskyldninger for den nyindsatte præsident da FDRs død pålagde ham præsidentielle pligter efter mindre end tre måneder? Midt under 2. Verdenskrig var de fodspor Truman skulle gå i virkelig store, og det dødsens alvorlige ansvar med at fortsætte kampen mod de tyranniske Aksemagter, Hitler, Mussolini og Japan, der truede med at sønderflå kloden i evigt mørke, var enormt.

Stampede han irriteret i gruset, og forbandede himlen for hans tunge skæbne? Nej -- Mr. Truman, vokset op på landet, satte ploven i jorden for at bearbejde den politisk sønderrevne jord. Hans motto: “The Buck Stops Here” (et skilt på skrivebordet) der med stolthed kendetegnede hans ansvarsbevidsthed i Det Ovale Værelse.

Om sejren ville vindes var tvivlsomt, og millioner af liv var i vægtskålen der kunne vippe til den forkerte side. Således var omstændighederne for Mr. Truman, og er de så meget mindre skræmmende end det som Mr. Obama står overfor i dag? Hvad ville det gavne Mr. Truman eller enhver anden for den sags skyld, at lægge skylden for problemerne på den tidligere fyr i den store stol?  

Det er så selve pointen: At være U.S. præsident er for ‘store drenge’ eller ‘store piger.’Enhver der betvivler det at lede en nation - og den frie verden - er hårdt arbejde, burde overveje at se på ‘før og efter fotos’ af de som har siddet i præsidentstolen i Det Hvide Hus.
Billedresultat for before and after photos obamaBilledresultat for before and after photos of us presidentsBilledresultat for before and after photos of nixonBilledresultat for before and after photos truman

Trods hurtige fly, skudsikre limousiner, en grundig orientering om hvad der foregår i verden, og og den ultimative overfladiske lækre komfort ved 5 stjernede hoteller, så er jobbet altså ligesom en trykkoger.

Som Oplysningsforfatteren Voltaire sagde: “Med stor magt følger stort ansvar.” De nuværende US ledere, af enhver observans burde tage ved lære.

http://www.americanthinker.com/blog/2015/04/what_truman_knew_the_presidencys_a_big_job_.html#ixzz3WWzuqK8l

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails