torsdag den 15. april 2010

Så bor dog efter olie for pokker!

‘Kom i gang med at bore, ja kom dog i gang’? Næ, næppe det

På det tidspunkt den første dråbe olie kommer på markedet, fra Obamas meddelelse onsdag, vil der være gået flere år siden han besad embedet.


Alt man behøver at vide om præsident Obamas følelser vedrørende fossile energiressourcer blev udstillet ved Andrews Air Force Basen onsdag, da han triumferende meddelte, at forbundsregeringen nu åbner op for store havområder hvor der kan bores udenfor kysterne.

Der stod så vor præsident, og entusiastisk redegjorde han i detaljer for sin plan om at gøre os uafhængige af energi, foran en af de allermest dødsensfarlige krigsmaskiner som mennesket har fostret - F-18 Hornet. Men dette fly var anderledes. Sammen med bevæbningerne, der ville kunne sætte Allahs frygt i vore fjender og en tophastighed to 2 gange lydens - så var dette en "Grøn" F-18 Hornet. Så vidt vi kan regne ud flyver den på en blanding af jetbrændstof og bønnespirer, eller måske broccoli. Se det er et rigtigt våben for vor tid - moderne, dødbringende og politisk korrekt.

Se, hvis de nu kan finde en lesbisk eller en kænsskiftet minoritets kvinde som pilot for den, så ville det være så lækkert.

Jeg er sikker på at Flyvevåbnet ikke ville ofre præstationen for at være miljømæssigt med på noderne, eller vil de? Lad det nu ligge. Vor præsident havde nyheder at fremføre. Han lyder for hele verden som en der netop har fået "en vej til Damaskus" oplevelse om energi. Barack Obama priste det at bore udenfor kysterne efter olie, og gav ordre om at omfattende områder af tidligere helt uberørte havområder skulle åbnes for udnyttelse af de grådige og altid begærlige olieselskaber.

Eller hvis du er en af Obamas småskøre grønne tilhængere, så gav Obama startskuddet for den største udvidelse af energireserverne i historien. Eller gjorde han nu også det?

Hvad Obama giver med den ene hånd, tager han med den anden, sådan er det faktisk. Nogle aftaler der allerede var sat i gang er blevet annulleret mens kæmpemæssige depoter af olie og naturgas stadig findes ude i havet, herunder hele Stillehavs kystlinjen fra Mexicos grænse til Canada. I tilgift, for at udvide boringerne i den østlige del af Den Mexikanske Gulf, skal præsidenten have autorisation af Kongressen. Dette ville have været et knips med fingrene da benzinprisen var 4 dollars, men det er langt mindre sandsynligt idag.

Andre aftaler der havde været godkendt i Alaska er også blev annulleret for yderligere miljømæssige undersøgelser. Selvfølgelig skulle præsidenten slet ikke nævne Arctic National Wildlife Refuge - et 'helligt' sted, hvor caribou (rensdyr) kalve fødes - og som kunne have givet ligeså mange tønder olie tilsammen som alle de områder som præsidenten har åbnet op for som boresteder. Den langsomme godkendelsesproces garanterer at jeg vil være på pension og kun kan frem og tilbage til min lille købmand her i Streator, Illinois ved at ride på et æsel før der er en dråbe olie på markedet fra boringerne på Østkysten.

Hvad er så meningen med denne meget velkomne, men når det viser sig kun halvvejs metode til at udvide vore hjemlige olieproduktion? Bemærk ordet "Bore" i næsten enhver overskrift i medierne om denne historie. Præsidenten sender det signal til det amerianske folk, at han har lyttet til deres råb om "bor, baby, bor" og har nesværdiget sig til at svare til gunst for kravet. Borgerne vil synes bedre om ham på grund af det, trods den kendsgerning at det ikke vil forøge tilstrømningen af hjemlig olie før præsidenten har forladt embedet og kan betragtes som en ældre statsmand. Måske vil han være valgt til verdens præsident derude i fremtiden, men hvis vi stadig er i Afghanistan, da vil jeg vædde på det ikke sker.

Så er der oveni alle hans politiske små julelege: Noget lokkemad - og derpå hurtig skift - for at få republikanere ombord på hans "klimaforandrings" lyntog. Da der stadig er GOP (medlemmer af Republikanerne) i Senatet der faktisk ønsker at blive sluset ind i denne gennemskuelige 'dummepeterleg,' og stemmer for en eller anden form for cap and trade lov (handel med CO2-kvoter) er sandsynligheden for at han kan høvle tilstrækkeligt af Republikanerne til at undgå en filibuster om hans energi lov, nu ret gode.

Selvfølgelig vil det kræve en forfinet intelligens at gå ind for at udvide produktionen af fossile energikilder mens man samtidig vedtager en lov der vil ødelægge de foretagender er skal have ansvaret for at producere samme energi, Men Kongressen gør noget sådant hele tiden - den nationale sundhedsreformlov er det nyeste eksempel - så hvis du mener der ikke er en helt tydelig uoverensstemmelse, ja så har du valgt at tænke som en politiker.

For Republikanerne er denne meddelelse slet ikke gode nyheder. De vil med stor rette kritisere forslaget for at være for lidt og for at komme for sent. Men hvem lægger mærke til detaljerne? Præsidenten vil kunne komme tilbage og pege på at GOP er "obstruktive" og hykleriske for ikke at bakke op om hans ideer. "De ville så gerne bore, og når jeg giver dem lov til det, er de alligevel imod mig," vil præsidenten sige. Han benytter denne form for falsk overdrivelse med stort held, som det blev kunne ses i hans klager over at GOP ikke kom med alternativer til sundhedsreformen når der trods det alligevel var tre forskellige planer i Kongressens forslagsboks der blot lå og samlede støv da Demokraterne nægtede endog bare at læse dem.

Mindretalslederen John Boehner var åbenbart med på præsidentens spil ved at lyde endnu mere irriteret, end han plejer.

Tiden er forlængst overskredet for denne administration til at forsøge at forsinke amerikansk energi produktion ved vore kyster og begynde at lytte til det amerikanske folk der gerne ser en "overordnet" strategi til at producere mere amerikansk energi og skabe flere jobs....

Republikanerne lytter til det amerikanske folk og er kommet med en bedre løsning - Den Amerikanske Energi Lov - der vil sænke priserne på benzin, forøge amerikansk energiproduktion, fremme nye rene og bæredygtige energikilder, og opmuntre til større effektivitet og påpasselighed.

Ligesom Republikanernes forsøg med sundhedsreformen er deres energi lov blevet syltet på bunden af lovgivningshoben i månedsvis. Ingen tvivl om at præsidenten og Demokraterne vil anklage Republikanerne for ikke at komme med alternativer og forsøge at presse miljø- og skattelove igennem Senatet. På dette område står Republikanerne ikke samlet som de gjorde med sundhedsreformen, da adskillige senatorer samarbejder med Demorkaterne for at få en kompromislov. Om de vil mere succes, end de Republikanere der flokkedes om Finansformanden Max Baucus og i ugevis forsøgte at få vedtaget en sundhedsreform lov er et åbent spørgsmål.

Mens præsidentens allierede på venstrefløjen gnider i deres hænder i glæde over denne "tilnærmelse" mod midten og over de Republikanere der er mere villigt indstillede på at stemme for cap and trade, så behøver de ikke bekymre sig. Der er tilstrækkeligt med huller i dette forslag om at bore udenfor kysterne til at det kan erklæres en miljømæssig risikofyldt affære, og en rengøringshold burde sendes afsted for at rydde op i det rod han har formået at efterlade med dette forslag.

Rick Moran is PJM Chicago editor; his own blog is Right Wing Nut House.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Verdens ledere er jammerlige at høre på.
De taler mod CO2, men de rører ikke en finger for at erstatte olien og andre fossile brændstoffer med et alternativ.
Mente de noget med, hvad de siger, så ofrede de noget på at udvikle fusionsenergien, men de rører ikke en finger.
De er så utoværdige, som nogen kan være.
Drop dem! De er ikke værd at samle på.

falkeøje

Related Posts with Thumbnails