fredag den 18. september 2009

En ny mørk Middelalder forberedes i København

Klimakonference med hjælp fra Rusland, Kina og selvfølgelig Iran....

Claudia Rosett

Jovist, der er et antal foruroligende ting, som man kunne hæfte på overskriften, herunder sådanne ømtålelige emner som Irans atombombeprogram. Af grunde som endnu ikke er ransagede og fuldt forklarede i det materiale der kommer ud til offentligheden kan man også finde denne Trio hos det 26 medlemmer store organisationskomite i den seneste række af FN klimakonferencer, den som finder sted i Geneve.

Ved at markedsføre sig selv om "Ikke blot endnu en klimakonference,"er denne forsamlig overfyldt med de sædvanlige FN-berygtede wannabees og påhæng, herunder tidligere Generalsekretær Kofi Annan og mange af den samme type fra FN-Klima-banden, hvis inderste interesse er, at vi skal rationere vores forbrug af energi, og som selvfølgelig har krævet, at de skal flyve frem og tilbage i jetfly over hele kloden i snart mange år - det meste på offentlighedens regning - til klimakonferencer fra møder i Rio til Bali.

Omkring 1000 "beslutnings-tagere og videnskabsfolk" fra mere end 150 lande har meldt sig til mødet. Det er altsammen en del af FN's bud på at opbygge et momentum for at "aflutte handlen" ved klimatopmødets pow wow i København til december.

Ved den nuværende konference er ambitionerne ...nuvel vi må se hvad du selv kan få ud af denne FN-tale, der oversat til almindeligt sprog betyder i store træk, at FN ønsker tilladelse til at gå ind på faktisk hvert eneste aspekt af menneskelivet, holde overopsyn med fordeling af velfærden rundt om på kloden, og derpå lade dig betale for forestillingen.

Henvendt, måske til de kritikere der siger der er en stor del hykleri med i FN konferencer der omfatter hundredevis af mennesker der kommer flyvende til en uge med festmiddage, vine og som logerer sig inde på fine hoteller, så har konferencens organisatorer indbefattet i deres materiale nogle forslag der har til hensigt at gøre deres logemøde "mere klimavenligt."

Dette indbefatter påmindelsen "Husk at slukke lyset når du går ud af værelset." Faktisk så kunne det være mottoet for hele showet. Hvis FN kampagnen får mere dynamik, så vil der over hele veren blive slukket en masse lys. Det er sket før og man har navngivet det: Den Mørke Middelader.

Det giver måske mening for regeringerne i Rusland, Kina og Iran der er med i organisationskomiteen.

Claudia Rosett

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails