onsdag den 23. september 2009

Er der nok jøder i Rusland?

Er der nok jøder i Rusland?

Russian Jewish Student 100 Years Ago
Russisk jødisk student for 100 år siden
Photo Credit:
English Russia

Besøgende på min blog der har læst "Hvad sker der med Israels fjender"lærte at jøderne har overlevet mens de kulturer eller imperier der forsøgte at ødelægge dem er forsvundet:

Her følger nationer der bekrigede jøderne med de mest magfulde hære som verden kendte på deres tid, og hvad der skete med dem:


 • Det Ægyptiske Imperium - borte.

 • Amalekitterne - borte.

 • Det Assyriske Imperium - borte.

 • Hittiterne - borte.

 • Kaldæerne - borte.

 • Filistrene - borte.

 • Det Babyloniske Imperium - borte.

 • Perserriget - borte.

 • Det Græske Verdensrige - borte.

 • Romerriget - borte.

 • Det Byzantinske Rige - borte.

 • Det Osmanniske Tyrkiske Rige - borte.

 • Sovjetunionen - borte.

 • Nazisterne - borte.

Det modsatte er på lignende måde sandt: Lande der behandler jøderne godt får velstand. Mellem 1988 til 2005 udvandrede mere end 1.6 millioner jøder det tidligere Sovjetunionen, til Israel 950000, USA og Canada 370000, og Tyskland 200000. Russiske jødiske videnskabsfolkhar i stedet for at berige Rusland givet hjælp til de teknologiske fremskridt i deres nye adopterede hjemlande. Det meste af Israels hightech fremskridt i de senere årtier kan tilskrives den store vækst af russiske jøder.

Rusland har således cirka en million jøder tilbage i hele landet, og mister omkring 10000 til 15000 tusind om året som følge af udvandring alene. De fleste russere er så stupide at de giver skylden for landets store arbejdsløshed og forfærdlige levevilkår på jøderne når det er en kendsgerning, hvis deres logik skulle være korrekt, da burde Ruslands økonomi være meget, meget bedre nu hvor så mange millioner af jøder ikke bor der mere. Tåberne forstår ikke at når den sidste jøde forlader Rusland da vil landet falde fuldstændig sammen som alle oldtiden imperier.

I 1495 udtstødte Alexander Jagielloan jøderne fra Storhertugdømmet Litauen. Der fik ikke lang tid før man erfarede hvilken økonomisk fejl det var og i 1503 blev de inviteret tilbage. Uden jøderne gik handlen med Ungarn, Tyrkiet og de italienske kolonier ved Sorte Havet straks helt i stå.

På lignende vis med Rusland, uden jøder, da er landet ikke meget mere fremme videnskabeligt end det lille Polen, se artiklen Russiske Nobelprismodtagere. I den forbindelse sendte Evelyne B, fra Frankrig mig denne email:

På militærakademiet i Rusland giver en general forelæsning om "Mulige problemer og militræstrategien." Ved afslutningen på konferencen spørger han forsamlingen om der er nogle spørgsmål.

En offficer rejser sig og spørger: "Ifølge dem, er der ingen tvivl om at der vil komme en Tredje Verdenskrig, og at Rusland bør deltage?"

Generalen svarer bekræftende på begge spørgsmål. ¨

Officeren spørger derpå: "Hvem er så fjenden?"

Generalen: "Alle indikationer peger på Kina."

Forsamlingen er i chock. En anden officer spørger: "General vi er kun blot 150 millioner mod 1,5 milliard kinesere, kan vi vinde med sådanne odds mod osl?"

Generalen: "I moderne krigsførelse er det ikke kvantiteten men kvaliteten der gælder. For eksempel, i Mellemøsten, har vi kunnet se, nu i adskillige krige, hvordan 5 millioner jøder har kæmpet mod 300 millioner arabere, og jøderne har altid vundet."

Efter en lille pause tøver officeren og sprøger så "....Hr. General, har vi nok jøder i landet?"

Note

Grundene til denne tilbagegang er mange. Den Bolschevikiske Revolution skabte et Rusland med adskillige territorier uden den traditionelle jødiske befolkning. Mellem 1,2 og 2 millioner russsiske jøder forsvandt i Holocaust.

Khruschevs optøning medførte stilstand i Øst-Vest forholdet og da udsigterne til at vinde handelskoncessioner med USA svigtede, åbnede Leonid Brezhnev døren op for jødisk udvandring. Mellem 1971 og 1981 forlod 250000 russiske jøder USSR. Lidt over halvdelen fandt vej til Israel, resten bosatte sig i USA og Canada. Efter Sovjet invaderede Afghanistan blev den jødiske udvandring reduceret til kun en piblen, og kom igang igen da Michael Gorbachev konsoliderede sin magt sent i 80'erne.

Mellem 1988 og 2005 udvandrede over 1.6 million jøder fra det tidligere Sovjetunionen. Til Israel 950000. USA og Canada 370000, Tyskland 200000. Resten til andre lande i Vesten. Den jødiske Exodus er faldet drastisk siden storhedstiden med udvandring: Nu forlader kun mellem 10000 til 15000 jøder Rusland permanent hvert år.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails