fredag den 11. september 2009

Hil! dig du frelser og store Mester!

Oh, hil dig du store skolemester!


Nogen andre har måske sagt det først: Når de voksne ikke vil høre efter, så gå efter børnene.
Den helt syge ironi er at forbundsregeringen er 'gået efter børnene' lige siden den første gang fik lov til at stikke snuden dybt ned i uddannelsen. Dette er foregået i årtier. Nu har dette stinkende savlende uhyre overtaget faktisk hele undervisningssektoren, som Ayn Rand skilder ved Comprachicos, de energidrænende universitetsuddannede oplærte "forbedrere" der handler på ordre af forbundsregeringenn og de politiserede skolebestyrelser på de områder der er indbefattet i det som kaldes "undervisning."

"Undervisning" for dem er i bund og grund den gennemførte indførelse af passivitet hos elever på alle alderstrin som en forberedelse på at følge ordre uden at stille spørgsmål og yde friviligt arbejde uden forventning om belønning eller værdsættelse - at tjene Staten, Miljøet, hvad nu den lokale Partiboss, chefidolog, eller gauleiter (nazitidens regionale partiboss) siger er "det bedste."

Rand skrev:
"Uddannelsens eneste formål er at lære eleven, hvordan denne skal leve sit liv - ved at udvikle sindet og udstyre ham med evnen til at forholde sig til virkeligheden. Den træning eleven har brug for er teoretisk, det vil sige konceptuel. Eleven skal lære at tænke, forstå, integrere, bevise. Eleven skal undervises i de absolutte kundskaber fra fortiden - og eleven skal udstyres med evnen til at indhente yderligere kundskab af egen vilje og bestræbelse."
Om moderne undervisning bemærkede hun:
"Den akademiske overklasse koalition forsøger at tæmme den amerikanske karakter ved med overlæg at opfostre hjælpeløshed og resignation - hos disse udmattelses udklækningsanstalter kendt som "progressive" skoler, der er beregnet til at forkrøble barnets sind ved at tilbageholde, hæmme barnets kognitive udvikling."


I sidste uge gik præsident Obama efter børnene med hans "Jeg forpligter mig" video, der indeholdt et antal kendte ansigter fra Hollywood og andre, der "forpligtedesig" til at tilslutte sig en række kollektivistiske sager herunder ikke at bruge plasticflasker, plasticposer, afskaffelse af storforbrugende biler til fordel for hybridkøretøjer, ved at smile og hjælpe fuldstændig fremmede osv. osv, videre helt frem til kvalmegrænsen, det sluttede med Demi Moore og hendes partner der siger. "Jeg forpligter mig at være en tjener for vor præsident og hele menneskeheden."

Videoen udvikler sig så til at blive en omfattende mosaik eller montage med alle stjernerne der taler samtidigt ("fordi sammen så kan vi, sammen er vi, og sammen vil vi gå efter den forandring vi søger" - hvilket kunne have været den troskabsed til kollektivet som Rand kalder "Vi" i bogen "Anthem"), og så fader montagen ud med et farvebillede af Obama flankeret af Capitol og Det hvide Hus, samtidig med at han ser ud som en ensom leder. Ligesom en Big Brother, hvis eneste ønske er din forståelse og dit samarbejde. Og tjeneste. Ikke noget med at stille spørgsmål.


Obama siger du ikke har tid til at overveje. Du skal blot handle. Ligesom han handler.
Et ualmindeligt slibrigt propagandanummmer som Hitler ville have misundet. Der var ingen af Nazi Parti bosserne der fortalte befolkningen eller børnene hvad de skulle mene eller gøre. Ingen Heinrich Himmler eller Josef Goebbels der belærte dem fra toppen om deres pligt overfor Staten, for Partiet, for nationen. Kun en parade af populære Hollywood og musik video-kendte der talte inderligt om deres villighed til at "tjene vor præsident."

Jo, det er rigtigt, rigtig mange voksne amerikanere vil ikke lytte til Obama og hans udvalg fra kommunistpartiet om, hvad der er bedst for dem. Derfor går Obama og hans slæng efter de hjælpeløse ofre for regeringsbestemt indoktrinering. Ansæt berømte ansigter fra popkulturen til at aflevere budskabet. Forlang så, at hver skole i landet skal udsende det, som en overture til Obamas henvendelse til skolebørnene den 8. september.

Men, de har ikke regnet med den frie vilje. De har undervurderet den amerikanske karakter. De regnede ikke med at forældrene "ville fravælge" at tillade at deres børn skulle underlægges videoen og talen. Bekymrede skolebestyrelser, rektorer gav forældrene og eleverne muligheden for at sige "Nej, tak, vi er selvstændigt tænkende væsener og dette er en fornærmelse mod vor intelligens."

Obamas forsøg på at stopfodre socialismen ned i halsen på amerikanerne gennem hans og Kongressens sundhedreformlov har fejlet, fordi der er tilstrækkeligt med tænkende individer tilbage i landet der kan tale for sig selv og mod ham og hele hans dagsorden. Disse amerikanere er en virkelighed som de mente de kunne komme udenom. Den omvej har næsten ført dem til et race ud ad en ufærdig vejbro.

Desperation driver despoter til at få greb om børnene. At forføre dem med popkultur, sukkertøj eller appellere til følelserne. Eller til at slavegøre dem. Mere om denne foragtelige appel til de amerikanske skolebørn efter 8. september.

*”The Comprachicos,” in The New Left: The Anti-Industrial Revolution, p. 231.
**”Don’t Let It Go,” in Philosophy: Who Needs It, p. 261.
Family Security Matters Contributing Editor Edward Cline is the author of a number of novels, and his essays, books reviews, and other nonfiction have appeared in a number of high-profile periodicals. Feedback:editorialdirector@familysecuritymatters.org.

Anbefalede link:


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails