tirsdag den 15. september 2009

Forskel på kulturer

Ikke alle kulturer er ens

I Europa og Canada har nogle endog støttet indvandrere der vælger deres egen lovkodeks, hvis omstændighederne kræver det. For eksempel i det muslimske samfund i Quebec, der har forsøgt at få anerkendelse ved loven til en streng Sharia familielov (ægteskab, skilsmisse, kvinders stillling). I Canada's vildledte politiske korrekthed har de næsten ladet dette ske - hvis ikke velorganiserede og fortørnede feminister har forsvaret disse muslimske kvinder som canadiere, og ikke vil tillade, at de bliver slået, tvangsbortgiftet, eller udsat for andre sharia rædsler.

I England går det ikke nær så heldigt for sig. Sharia er en muslimsk mulighed der findes i det pakistanske samfund i Storbritannien, og det bliver ikke omtalt førend en eller anden forfærdelig mishandling af en kvinde eller pige kommer frem i pressen. I mellemtiden, ser man igennem med selv polygami (betalt dertil af de britiske skatteydere) , og ofrene for dette system får heller ikke erstatning.

I et liberiansk indvandrersamfund i Phoenix, blev en otteårig pige gruppevoldtaget af fire drenge i alderen 9-14, den ene af dem hendes fætter. Den lille piges familie stod frem i offentligheden og beskyldte indigneret barnet for at bringe skam over dem. Forældrene ville ikke have hende tilbage efter hospitalsindlæggelsen. De ville heller ikke retsforfølge drengene ("fordi de tilhører vor klan, vor slægt," sagde de.) Således har de medbragt deres kultur til os, og det burde vi ikke tillade. Hvis de ikke kan integreres og omformes som civiliserede borgere, så deportér dem.

I Irak er gennembankning af kvinder meget udbredt. Amerikanske instruktører i optræning af irakiske soldater og politi har haft diskussioner, hvor amerikanerne har spurgt hvorfor så mange irakere slår deres hustruer. De fik et tudsegammelt svar (understøttet af deres religion og stammekultur): Kvinder har magt til at forføre mænd med deres seksualitet, og hvis mændene ikke slår dem, så lærer de ikke hvem der bestemmer. (Hvis hustruerne er ulydige, siger Koranen, så slå dem.)

Jeg har ikke fantasi til at forestille mig hvilken undskyldning pakistanerne har for at bortføre og gruppevoldtage unge piger, der hvis de går til politiet, så blot bliver gruppevoldtaget af betjentene. Det forventes af pigernes familier at de begår selvmord (som mange gør) for at sone familie "skammen" eller også dræber familierne dem selv. Hvorfor ser dette "fornuftigt" ud for antropologerne?

Hvordan forklarer antropologerne de årlige pogromer i Afrikas Sub-Sahara lande mod formodede "hekse" og værre endnu, mod albinoer? De uheldige albinoer myrdes og deres kropsdele sælges (og spises) for at opnå "held," noget der bæres over med selv af afrikanere der er blevet uddannet i Vesten.

I Afghanistan er der en ny lov (med støtte i Koranen) der tillader ægtemænd at fratage deres hustruer mad og vand, hvis de nægter dem sex. Den tidligere lov tillod voldtægt i ægteskabet, men det blev der ballade over i udlandet, og den del af loven blev så fjernet. Fy skam dig, præsident Karzai for at underskrive sådanne love!

Hvem holder egentlig øje med pædofilien i den muslimske verden? Jeg kan huske et citat af Ayatollah Khomeini fra Iran om, at det er en synd for en familie at have en pige boende hjemme efter hendes første menstruation. Hun skal nemlig bortgiftes. Der er et rædselsvækkende billede i 15. august udgaven af Economist af en lille pige der ser ængsteligt på sin ældre, ondskabsfuldt udseende "ægtemand." Han købte hende af familien som betaling af en gæld. På nettet bekræfter al-Jazeera News Service et massebryllup i Gaza - lykkelige brudgomme af alle andre - og småpiger som "brudene" med rædsel i øjnene.

Vi har vore egen voldtægsforbrydere, og hustrumishandlere i Vesten. Men vore samfund brændemærker dem som kriminelle og straffer dem. Hvor er det ulykkeligt og uheldigt at leve i en kultur der ikke har udviklet sig til et sådant stade.
I Somalia trækker den islamistiske Shabaab gruppe guld og sølvtænder (uden bedøvelse) ud af munden på borgerne fordi de siger at Shariallov påbyder det. Nemt tjente penge her; og husk, nazisterne fjernede også guldtænderne fra deres døde ofre og smeltede dem om.

Nej, alle kulturer er ikke ens.

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is an historian, lecturer, and author who also writes for the Santa Cruz Sentinel. You may contact her at Lfarhat102@aol.com or http://www.globalthink.net/.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails