tirsdag den 29. september 2009

Russiske Nobelpris vindere, hvorfor så få?

Russiske Nobel Pris Vindere


Russian Jewish Nobel Prize Winner - Metchinikoff for Medicine
Den russiske jødiske Nobel Pris vinder Ilya Metchinikoff
Photo Credit:
stamprussia

I mine tidligere indlæg om Nobelprismodtager påpegede jeg, at der få muslimske Nobelprismodtagere (kun tre) fordi Islam ikke opmuntrer til intellektuell foretagsomhed.

Da et antal læsere udspurgte mig om de store arabiske bidrag i Europas mørke middelalder svarede jeg, at det var Islam der dræbte denne største periode med arabisk lærdom og at intet er kommet fra Arabien i de sidste ettusind år. Ikke fordi arabere som sådan er genetisk inferiøre, men fordi så mange arabere er muslimer.

En læser skrev, "Manglen på arabiske Nobel prismodtagere er ikke noget bevis på nogen åbenbar fejl ved islam, selvom den har sine begrænsninger (og hvilken kultur og religion har ikke det). Hvis det var tilfældet så kunne man jo argumentere for at kineserne er dumme, da de jo kun har vundet så få Nobelpriser (cirka 6) sammenlignet med deres store befolkningsantal."

Jeg svarede, "Det der holder muslimerne tilbage i deres skabertrang er Islam og det er den samme mekanisme der holdt de indfødte kinesere fra at vinde Nobelpriser." Faktisk var 5 ud af 6 kinesiske Nobelprisvindere faktisk kinesiske amerikanere.

Sovjetunionen har helt sikkert opmuntret til videnskabelig lærdom i det sidste århundrede men har dog kun fået 16 Nobelpriser på videnskabelige områder. Jeg har udeladet vindere af Nobels Fredspris fra nedenstående liste da de i praksis intet har bidraget med til den moderne civilisation. De følgende Nobel prisvindere var enten født i Rusland eller vokset op der; Imidelertid er det interessant at bemærke, hvor mange af dem der var jøder.

 1. Leonid Hurwicz, Economics, 2007 (Jøde)

  Faktisk en amerikans økonom og matematiker af polsk og jødisk afstamning.

 2. Alexei A. Abrikosov,Fysik, 2003 (Jøde)

  Hædret videnskabsmand, Argonne National Laboratory, USA, 1991- til nu.

 3. Vitaly Ginzburg, Fysik Physics, 2003 (Atist, jøde)
  Ginzburg har været med til at hjælpe med at genopbygge det jødiske liv i Rsuland siden kollapset af kommunismen. Han har været i bestyrelsen for den Russiske Jødiske Kongres siden dens oprettelse i 1996. Han er kendt for sin stærke antisemitiske holdning, som støtte for staten Israel og for en verdslig jødsik identitet (også i Israel).

 4. Zhores I. Alferov, Fysik, 2000 (Jøde)


 5. Pyotr Leonidovich Kapitsa, Fysik, 1978 (Jøde)

  Kaptisa belv en Clerk Maxwell Student ved Cambridge University, and derpå underdirektørj for Magnetic Research ved Cavendish Laboratory (1924-1932). Fra 1930 to 1934, blev Kapitsa også Messel Reseach Professor of the Royal Society og leder af the Royal Society Mond Laboratory.

 6. Ilya Prigogine, Kemiker, 1977 (Jøde)

  I Texas, var han professor i fysik og kemi, men det meste af hans arbejde blev udført i Belgien.

 7. Leonid Kantorovich, Økonomi, 1975 (jøde)


 8. Nicolay G. Basov, Fysik, 1964

 9. Aleksandr M. Prokhorov, Fysik, 1964
  Født i Australien.

 10. Lev Landau, Fysik, 1962 (Jøde)


 11. Pavel Alekseyevich Cherenkov, fysik, 1958

 12. Igor Yevgenyevich Tamm, Fysik, 1958 (Jøde)


 13. Ilya Mikhailovich Frank, Fysik, 1958 (Jdøde)


 14. Nikolay Semyonov, Kemi, 1956

 15. Ilya Mechnikov, Medicin, 1908 (Jøde)

  Biografi: Wiki

 16. Ivan Pavlov, Medicin, 1904.

Hvis du har holdt øje så kan du se at ud af 16 russiske Nobel prisvindere i videnskab er 11 jøder.

Hvad så med russere der har vundet Nobelprisen i litteratur?

 1. Ivan Bunin, Litteratur, 1933

 2. Boris Pasternak, Litteratur, 1958 (Jøde)
  Boris Pasternak blev født ind i en prominent jødisk familie i Moskva, hvor hans far Leonid Osipovich Pasternak, var professor ved Moscow School of Painting. Hans mor, Rosa Kaufman, var en anerkendt koncertpianistinde. Deres hjem var åbent for sådanne gæøster som Sergei Rachmaninoff, Aleksandr Scriabin, Rainer Maria Rilke, og Tolstoy. Biografi: Jewish Virtual Library.

 3. Michail Sholokhov, Litteratur, 1965

 4. Aleksandr Solzhenitsyn, Litteratur, 1970

 5. Iosif Aleksandrovich Brodsky, Litteratur, 1987 (Jøde)

  Ved et interview i Stockholm lufthavn svarede han på spørgsmålet: "Du er amerikansk statsborger, der har modtaget Prisen for russiske sproget digtekunst. Er du amerikaner eller russer?" ..."Jeg er jødisk - en russisk poet og en engelsk essayist." Biografi:Jewish Virtual Library.

To ud af 5, er jøder, ikke dårligt.

Ud af de nævnte 21 russiske Nobelpriser modtog jøder de 13 eller cirka 62%. Så når du hører russike antisemitter beskylde jøderne for deres lands økonomiske problemer. så kan du regne ud, at hvis det ikke var for jøderne da ville Rusland have haft færre Nobel Pris vindere end 'lille' Polen.

Jøderne er ikke klogere som race eller genetisk end alle andre skønt de scorer højest i IQ test end næsten alle andre, og de forholdsmæssigt vinder flere videnskabelige priser end nogen andre etniske grupper. Jeg tilskriver dette udelukkende til den jødiske opdragelsesmetode, der betoner uddannelse og det og opsuge viden. Vi er alle mennesker af den samme art. Ved at kigge på de jødiske Nobel Pris vindere kan vi se at det intet betyder, hvor du er født, det væsentligste element i en intellektuel formåen er, hvordan du er blevet opdraget. Russiske jøder vinder flere Nobel priser end ikke-jødiske russere, fordi den hæmmende del af den sovjettiske kultur har mindre indflydelse på deres liv.

Du kan tage enhver russisk hedning eller arabisk muslim og opdrage ham som jøde og jeg tvivler ikke på, at han vil have større sandsynlighed for at vinde en Nobel Pris, end hvis det ikke var tilfældet.

Note:


Planck's Constant, Problemet med IQ

....Syøst asiater 85-90, afrikanere 80-85, arabere 83, latinoer 85-90 (indfødte indianere noget mindre).

asiater (orientalske: Kina, Japan, Korea mv.) 104, europæere 100 (+ måske lidt mere), russere (som har gennemgået så megen intern strid) 96, amerikanere 100.

... South East Asians 85-90, Africans 80-85, Arabs 83, Latinos 85-90 (Full blooded American Indians even lower).

... Asians(Oriental: China, Japan, Korea etc.) 104, Europeans 100(plus a couple points maybe), Russians(who've gone through a huge amount of internal strife themselves) 96, Americans 100.

Jøder og asiater scorer den højeste % i IO test henholdsvis 110 og 104.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails