lørdag den 5. september 2009

Sygt sundhedssystem afsløres

Cuba's sundhedssystem en model for andre?


Hvor er det godt at Rich Noyes fra The Media Research Center holder godt øje med CNN. Det er også godt for CNN. Når man tager de nyeste Nielsen meningsmålinger i betragtning så bør Ted "Fidel Castro er en fandens fin fyr!" Turners opfindelse være taknemmelig for enhver seer, uanset hvad deres bevæggrunde er.

I sidste uge, ifølge Noyes 'afsløringer,'
"CNN sendte et indslag med Kommunistisk Parti Propaganda om, hvordan Cuba kunne være en model for sundhedsreformen i USA."
CNN rapporten havde inkluderet klip fra Michael Moore's Sicko da CNN's Morgan Neill, der var tilstede på et Potemkin (se denne artikel på synopsis) hospital i Havanna og henført omtalte den "imponerende statistik" hos Cubas sundhedssystem. "Cubas børnedødelighedsrate" meddelte han, "er den laveste på halvkuglen, på linje med Canadas!"

"Det var dog forbløffende!" gispede den slags mennesker der ser CNN nu til dag. "Det fuldkomne bevis på 'Ja vi Kan!'" himlede de helt sikker op om. "Det kan ikke undre at Colin Powell sagde, "Castro har virkelig gjort noget godt for sit folk!" Det kan heller ikke undre at Michael Moore får så megen bitterhed fra de utilfredse cubanere i Miami! "Før Castro havde kun de råd til lægehjælp, mens Cubas undertrykte masser hensygnede i fattigdom og sygdom!" hævder han.

Og virkelig, ifølge FN opgørelser er Cubas nuværende børnedødelighedsrate på et niveau der placerer landet på en plads 44 fra toppen, lige ved siden af Canada. (jo lavere rate des højere placering)

Hvad CNN udelader er at ifølge de samme tal fra FN, da lå Cuba i 1958 (året før den glorværdige revolution) som nummer 13 fra toppen på verdensbasis. Dette betyder at det gennemført kapitalistiske Cuba havde den 13. laveste børnedødelighedsraten i verden. Dette sætter landet ikke kun i toppen i Latinamerika, men foran de fleste lande i Vesteuropa, foran Frankrig, Belgien, Vesttyskland, Israel, Japan, Østrig, Spanien og Portugal. I dag er alle disse lande langt foran Cuba med deres meget lavere børnedødelighedsrate.

I faldet fra 13. (under kapitalismen) til 44. pladsen (under kommunismen) da holdes Cubas "imponerende" børnedødelighedsrate kunstigt lav gennem Kommunisternes fiflerier med statistikkerne og ved en virkelig afskyelig abortrate på 0,71 abort per fødsel. Dette er så langt 'halvkuglens' højeste. Enhver fødsel i Cuba der på mindste måde kan antyde, at der er problemer bliver "afbrudt."

Også bemærkelseværdigt iflg. Association of American Physicians and
Surgeons, er børnedødelighedsraten for cubanske børn mellem 1 - 4 år 34% højere end i USA. (11, versus 8.8 pr. 1000). Men disse regnes der ikke med i FN og WHO's "børnededelighedsrate." Så de cubanske læger skal ikke fifle med ved de tal -- endnu.

I april 2001, interviewede dr. Juan Felipe Garciá, MD, fra Jacksonville, Florida adskillige læger der var hoppet af fra Cuba. Baseret på det han hørte kunne han rapportere følgende:
"Den officielle cubanske børnedødelighedsrate er en ren farce. Cubanske børnelæger forfalsker konstant tallene overfor regimet. Hvis et barn dør i løbet at sit første leveår, rapporterer lægerne at barnet var ældre. Hvis de ikke gør det ville sådanne tilfælde give ham alvorlige straffe og jobkonsekvenser."

Mere interessant (og tragisk) er dog dødstallet for mødre i Cuba der er næsten fire gange højere end i USA (33 versus 8,4 pr. 1000). Besynderlig hvorfor så mange mødre dør under fødsler på Cuba, og hvor mange et -til fireårige der forsvinder - mens de fra fødselen til de er et år (hvilket er den periode de angives som børn i FN statistikken) angives som helt igennem sunde!

Det kunne nemt føre til at nogle ville stille spørgsmål til Cubas offcielle børnedødeligstal. Men sådanne mennesker vil ikke kunne få lavet en dokumentarfilm om det.

99% af cubanerne har ikke nogen erfaring med hospitaler som det Michael Moore skildrede i Sicko og som CNN's Morgan Neill besøgte. De fleste cubanere betragter disse hospitaler som teenagedrenge ser på et Playboy magasin og mismodige ægtemænd ser på et lummert blad: "Wow! Hvis blot jeg..."

Castropropagandaen i Sicko ophidsede mennesker så meget, de mennesker der er blevet forbandet af skæbnen til at leve under Castros trældom, at de risikerede deres liv ved at benytte skjulte kameraer for at filme forholdene på de ægte cubanske hospitaler, idet de håbede at de kunne vække verdens opmærksomhed overfor Mooeres svinestreger som det propagandamiddel det er for et Stalinistisk regime.

Med en enorm risiko, to timers chokerende ofte oprørende filmdokumentation, blev optaget af små skjulte kameraer og smuglet ud af Cuba til eksil-cubaneren George Utset, der er leder at en fremragende og afslørende hjemmeside The Real Cuba. Den mand der risikerede absolut mest under filmarbejdet og smuglede den ud var en cubansk dissent - selv læge - Dr. Darsi Ferrer, der også taler til kameraet, og genfortæller videoens åbenbaringer. Dr. Ferrer arbejder på disse ægte cubanske hospitaler dagligt, og var vidne til sandheden. Vigtigst er dog at han ikke var bange for at afsløre denne sandhed for Amerika og verden.

Oprindeligt planlagde ABC's John Stossel at vise den chokerende video i sin helhed i et program. Desværre dem 12. september 2007, viste programmet kun en meget lille del om Cubas "ægte" sundhedssystem, kanp 5 minutter og med næsten ingen af de udsmuglede billeder. Hvad var der sket?

Jo. Castroregimet fik nys om disse videoer og indkaldte ABC's Havana kontor for en lille samtale, og lagde pres på ved at ABC kontorets tilladelse måske ville blive udsat for "ubehagligheder," hvis de viste den afslørende video.

ABC (og ja, Stossel, som vi ellers alle beundrer) føjede sig.

Tag så Fox News og Sean Hannity i særdeleshed. Deres ydmyge skribent kontaktede Hannitys producenter vedrørende de udsmuglede vidoer og de ville gerne se dem. I løbet af timer antog de den og producerede et meget set program. (Klik her) og (Her.) Fox seerne så nøgne patienter der var oversået med fluer mens de lå i "hospitalssenge" der blot bestod af madrasser. De så en bygning der burde være revet ned af sundhedsmyndigheder i enhver kommune i USA, og som udgjorde "hospitalet." De så og hørte dr. Darsi Ferrer sammen med andre cubanere der beskrev der besværligheder med blot at kunne få fat på noge aspiriner.

"Grådighed," var motivet i Michael Moores Sicko, javel? "Grådighed" er hvad Obama planlægger at fjerne, javel?

Javel, Fox seerne så billeder af cubanere der fik at vide, (af regimet apparatniks) at aspiriner og andre medikameneter måske ville kunne skaffes til dem - men kun hvis de betalte med US dollars, ikke de cubanske pesos som de i desperation tilbød.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails