torsdag den 28. oktober 2010

Et Halal -problem!

Problemet med Halal?

Banned: The Big Daddy has been banned at 100 KFC restaurants in the UK
Forbudt: Big Daddy er blevet forbudt på 100 KFC restauranter i UK.
Photo Credit: Daily Mail UK
Bernie Planck

Lad mig for det første få fjernet nogle misforståelser: Virksomheder bør være i stand til at tilbyde deres produkter til etniske markeder, hvis de ønsker det, uden at nogen skal begynde at boykotte dem blot fordi deres kunder er spaniere, jøder eller endda muslimer. Der er dog et "imidlertid." Virksomheder bør ikke markedsføre deres produkter, hvis det er med til at:

  • Støtte terror: For eksempel er der intet galt i at en privat fabrikant har et produkt med en varemærket Newman's Own - Olive Oil & Vinegar Salad Dressing- hvor fortjenesten går til lovlige velgørenhedsformål. Men det ville være forkert for en fabrikant at fremstille en serie af Hugo Chavez' stegeolier, hvor profitten går til at støtte kommunistiske oprørere i Sydamerika.

Selvfølgelig er det usandsynligt at 'vantro' virksomheder med overlæg vil støtte terror, men hver gang de handler med muslimer da skal de have særlige forholdsregler fordi mange muslimske organisationer faktisk er frontgrupper for terror. F.eks. sagen om Cambell Soups:

Israel National News,
Populær suppe boykottes på grund af at produkterne er Halal

Blogs på internettet er gået ind for en boykott af Cambell Soup produkter efter deres canadiske afdeling introducerede en serie af supper - udelukkende halal, hvilket betyder at de er tilberedt efter islamisk diætlove.

Halalsupperne blev introduceret af Cambell Co. of Canada til nogle få canadiske markeder i januar. De er designet med en særlig etiket, de kan kun fås i Canada og virksomheden har ingen planer om at tilbyde en lignende serie i USA ifølge virksomhedens talsmand John Faulkner.

Tidligere på måneden begyndte Pamela Geller der har den populære Atlas Shrugs Blog at tale om en boykott efter at fået nys om halalsupperne. Snart efter var der flere bloggere der gik ind for en boykott af et af de mest populære dåsesupper i Amerika.

Til Washington Post forklarede Geller at hun ingen indvending har mod halal beskrivelsen, men havde noget imod Cambell's beslutning om at dets canadiske produkter skulle godkendes, certificeres af Islamic Society of North America (ISNA), en organisation der i 2007 og 2008 er blevet anklaget for at have forbindelse med Hamas terrororganisationen. Anklagerne skrev af ISNA var i besiddelse af "en bred vifte af vidneudsagn og dokumentation der knytter den til Hamas og andre radikale grupper."

"Der er ingen der siger de ikke må få halal føde," sagde Geller. "Jeg er ikke imod halal fødevarer ligesom jeg heller ikke er imod kosher fødevarer. Mit problem er, de som skal godkende det."

For eksempel begyndte en KFC i Burton-on Trent i Storbritannien i marts måned udelukkende at sælge halalkød. Jeg har intet at indvende mod at KFC forsøger at tilpasse sig deres muslimske kunder. Men ikke-muslimer kan imidlertid ikke længere købe det som de har købt i årevis:
  • Daily Mail UK,
    KFC diner: Her kan du ikke få i din burger - det hele er halal

  • En diner kunde blev rasende efter at en KFC restaurant fjernede hans mest foretruken måltid fra menukortet, fordi det ikke var i overensstemmelse med deres nye halal bestemmelser.

    Alan Phillips fik at vide at han måtte rejse 8 kilometer til en anden afdeling hvis han ønskede Big Daddy, en kyllingeburger, med bacon ost og salat. Afdelingen i Burton-on-Trent, Staffordshire er en ud af 86 KFC restauranter der på forsøgsbasis udelukkende forhandler halalkød.

Forestil dig at dette drejede sig om at KFC eller McDonalds handlede med jøder og kun solgte kosher produkter, hvad så Bernie, ville du da sige det var i orden? Det ville jeg være imod, medmindre restauranten ikke også tilpassede sig hedninger. For eksempel er der kun en kosher McDonalds uden for Israel i hele verden, nemlig i Buenos Aires, hvor hamburgerne er kosher, hvilket betyder du kan få en Big Mac uden ost. Men hvis du gerne vil have en så er der en 'almindelig McDonald's blot et minut væk.

Jeg er voldsomt imod enhver der køber en restaurant som franchiser og efterfølgende fjerner retter de finder krænkende. Hvis du køber en McDonald's eller KFC, så lad menukortet være. Hvis ikke vil hinduer måske en dag købe McDonald's og fjerne bøfkødet fra mine hamburgere. Muslimerne vil fjerne pølserne fra mine pølser, æg og ost. Veganerne vil fjerne det hele undtaget salaten.

Tusinder af jøder ejer McDonald's og Burger King og KFC som franchisere uden at ændre på menukortet så det kun er Kosher. Muslimer og andre bør gøre som jøderne.


Der er mange halal restauranter hos de store kæder i overvejende muslimske lande. Udmærket som sådan, da de betjener kulturen i værtslandet. Det bør nævnes at KFC har 750 restauranter i Storbritannien hvoraf 100 kun har halal. Afdelingen der er nævnt i artiklen er gået tilbage til det sædvanlige menukort i juni måned på grund af det ellers ringe salg.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails