fredag den 15. oktober 2010

Fjolser og forrrædere

Fjolser og forrædere

Herbert E. Meyer
Dupes: 'Hvordan Amerikas modstandere har manipuleret med de progressive i et århundrede' af Paul Kengor , ISI Books, 2010
Et af de sidste mysterier fra Den Kolde Krig er, hvorfor så mange tilsyneladende intelligente amerikanere til den bitre ende troede at Sovjetunionen - historien mest onde diktatur og et økonomisk fallitbo - var paradiset på Jorden.
Nuvel, nu ved vi det. I sin nye bog Dupes (godtroende fjolser) giver Paul Kengor en forbavsende, en detaljeret fremstilling af, hvordan det lykkedes Kreml at manipulere de blandt os der som Lenin så berømt udtrykte det var "nyttige idioter" -- amerikanere man kunne få til at bide på krogen og være redskaber for sovjetpropagandaen, og som derpå benyttede deres indflydelse til at få den offentlige mening til at svinge til fordel for Sovjetunionens politik.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41ktqEE-0aL._SS500_.jpg

Ydermere, og måske endnu vigtigere -- udstiller Dupes mange af de blandt os der bevidst og med vilje var med til Kreml's fupnumre. Det er noget af en liste.

Vidste du at Frank Marshall Davis, som præsident Obama beskriver i sin selvbiografi som sin elskede mentor, ikke kun var rar fyr der elskede at gå på barer i Honolulu med Obamas bedstefar, men havde medlemskort -- Nummer 47544, for at være helt præcis - til kommunistpartiet i USA? (Vidste præsidenten det dengang han sad på Davis' knæ på Hawaii og fik undervisning om verden? Ved præsidenten det nu? Er der en rimelig chance for at en eller anden vindtør journalist i Det Hvide Hus med tænder som en kylling vil spørge?)

Kommunisten i vore klasseværelser

Vidste du at endnu en hårdkogt indehaver af medlemskort kommunist partiet var Howard Zinn, forfatter til 'Folkets historie i United States,' der til i dag er blandt de mest udbredte lærebøger på amerikanske highschools og universiteter? (Ved rektoren for dine børn på undervisningsstedet det? Ville hun fjerne denne klovns bøger fra skemaet hvis hun gjorde?)

Dupes beskriver på fremragende vis Kremls' skjulte operationer for at få mere støtte til USSR uden at afsløre Moskva direkte. For eksempel viser Kengor, hvordan Lenin og hans efterfølgere hældte penge ind i CPUSA fra 1919 og helt frem til 1980'erne således at dets medlemmer og tilknyttede iU.S. kunne organisere pro-Sovjet demonstrationer i vore byer og købe plads til Sovjet propaganda i de førende aviser. (Ja, hvem tror du betalte for de helsides annoncer i New York Times der protesterede mod præsident Reagans Strategic defense Initiative?)

Kengor (forresten skribent på Amerikan Thinker) har udført et ekstraordinært stykke efterforskningsarbejde. Hans liste over 'godtroende fjolser' indfanget af Kreml er forbavsende. Den indeholder førende intellektuelle og skribenter som John Dewey, Upton Sinclair, Arthur Miller og Benjamin Spock. Der er førende Hollywood stjerner, herunder Gene Kelly, hans hustru Betsy Blair og Humphrey Bogart. (Bogie fik nok af kommunisterne, ret så hurtigt og offentligt undsagde ham dem; for Gene Kelly tog det lidt længere tid at regne den ud.)

De ting som disse 'godtroende fjolser' sagde og skrev om Sovjetunionen er bare ganske forbavsende på grund af deres blinde stupiditet. For eksempel, efter at have besøgt USSR i 1928, skrev John Dewey, hvis ry som underviser forbliver legendarisk, i New Republic, at bolschevik revolutionen havde været en "kæmpesucces." 70 år senere anerkendte ingen ringere end Mikhail Gorbachev at lige på det tidspunkt da Dewey besøgte Rusland havde Josef Stalin ført en "altomfattende krig mod religion" hvorved kirker blever revet ned og gejstlige arresteret. Det bemærkede Harvard fjolset Dewey aldrig.

Ted Kennedy's forræderi

Den meste eksplosive afsløring i Dupes omhandler den nu afdøde 'Senatets Løve,' Ted Kennedy. Den 14. maj, 1983 blot få uger efter præsident Reagan igangsatte Strategic Defense Initiative, sendte chefen for KGB, Viktor Chebrikov, et memo mærket "Af særlig vigtighed" til Sovjetunionens leder Yuri Andropov. Chebrikov rapporterede at Kennedy ønskede at mødes med Andropov således, at de to mænd kunne koordinere deres bestræbelser på at være imod SDI og, måske besejre præsident Reagan ved det næste valg i 1984. Som Chebrikov skrev, "tror Kennedy at med baggrund i den nuværende situation, og i fredens interesse, ville det være klogt og betimeligt at indlede følgende skridt til at gå imod Reagans militaristiske politik."

Efter at have opridset disse skridt går Chebrikov videre med at forklare at "hovedformålet med mødet, ifølge senatoren, ville være at udstyre sovjetembedsmændene med forklaringer vedrørende problemer med atomnedrustningen således at de ville kunne være bedre forberedt og mere overbevisende ved deres fremtoninger i USA."

Enkelt sagt, Kennedy havde udarbejdet en slags hemmlig alliance med lederen af Sovjetunionen for at hæmme USA's politik -- en handling der med et præcist teknisk udtryk er - forræderi.

Dupes er en bog der slår dig omkuld. Det er førsteklasses historie der kan læses som en første klasses spionroman.

Herbert E. Meyer served during the Reagan administration as Special Assistant to the Director of Central Intelligence and Vice Chairman of the CIA's National Intelligence Council. He is the author of How to Analyze Information and The Cure for Poverty.

http://www.americanthinker.com/2010/10/dupes_and_traitors.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails