fredag den 22. oktober 2010

Homoseksualitet - et politisk emne?

Hvordan man taler om homoseksualitet

Joseph Farah

Carl Paladino, den Republikanske kandidat som guvernør for New York er i medierne, og i et politisk krydsild lige nu for de kommentarer han er kommet med omkring homoseksualitet - egentlig ganske fornuftige kommentater.

Der er adskillige problemer som trænger til at blive behandlet:

  • Medierne vil slå hårdt ned på enhver udtalelse om homoseksualitet, dersom denne ikke er mindre end glorificerende.
  • Kun få politikere og offentligt kendte personer føler sig trygge når de taler om homoseksualitet.
  • Kun få amerikanere indser omfanget af hvordan homoseksualitet som "en alternativ livsstil," eller blot en foretrukken livsstil, bliver promoveret i medierne og hos det politiske establishment.

Jeg tror Paladino forsøgte at komme med en gyldig pointe - dog ikke særlig sprogligt elegant udtrykt.

Jeg er overbevist om, at Paladino er som de fleste andre - de tænker ikke meget over homoseksualitet. De er ikke besatte af emnet. Men det er mange i medieverdenen og i den politiske verden, af en eller anden grund. Måske anses det som det næstvigtigste i ligerettighedskampen, eller måske opfatter man det som en vigtig bestanddel i vælgernes beslutningsproces, eller måske er der blot en masse penge på spil som kan benyttes i de politiske kampagner.

Paladino ønsker ikke at se vore børn "blive hjernevasket," sagde han. De fleste mennesker indser ikke, at det er præcis det der sker i mange eller de fleste offentlige skoler, når det drejer sig om homoseksualitet. Børnene bliver undervist i værdier der ville være bandlyst af deres forældre, hvis de havde nogen anelse om hvad der foregår. Det er det Paladino mente. Han sagde der er en dyster bagside ved "bøssegruppernes" bevægelse. Det er ubenægteligt sandt. Når kandidaterne praler med at de tager deres børn med til "gay pride parades," ja da må man have lov at betvivle deres sunde fornuft. Disse er opvisninger der aldrig ville kunne blive udsendt uredigeret på TV på grund af vore love om obskøn opførsel.

Et overvældende antal af amerikanere forkaster de særlige privilegier for mennesker med baggrund i deres seksuelle tilbøjeligheder. Det er altså en kendsgerning. Det overvældende flertal af amerikanere forkaster ægteskab mellem personer af samme køn. Det er altså en kendsgerning.

Men det gør det overvældende flertal af mediepersoner ikke. Og det overvældende flertal af Demokratiske politikere ej heller, uanset om de indrømmer det eller ej Begge parter forsøger at portrættere flertallets holdning som værende perifert.

Sørgeligt nok, søger de fleste politikere hos Republikanerne - og et voksende antal konservative - blot at undgå dette 'betændte' klæbrige emne, fordi de ikke aner, hvordan de kan gå ind i debatten på ordentlig vis.

Derfor er der kun en måde at gøre det effektivt på.

Vende emnet direkte tilbage til spørgsmålet om "synd."

Der er en grund til at de fleste amerikanere ikke ønsker at promovere homoseksuel opførsel. De ved i deres hjerter at det er forkert. Bibelen fordømmer det. Men hvis vi ikke kan tale åbent om Bibelen i Amerika, da kan vi ikke længere tale om den ultimative sandhed. Vi kan ikke længere have en fast base for at vide hvad der er ret og forkert - fordi det er vor eneste rådgiver i disse spørgsmål.

Den danner grundlaget for de flest af vore love. Den danner grundlaget for selve vor eksistens som uafhængig nation. Den danner grundlaget for hele vort værdisystem. Vil du gerne have at dine børn bliver indoktrineret til at tro at homoseksualitet er ligeså rigtigt som det at være heteroseksuel? Ønsker du de skal tro at de ikke kan modstå fristelserne ved homoseksualitet? Ønsker du at de skal tro Gud ikke bekymrer sig om, hvordan de optræder seksuelt -- eller værre at Gud ønsker at de blot skal gøre det de føler er rigtigt for dem?

Det er det hele denne debat handler om.

Rigtigt og Forkert!

Det bekymrer mig dybt, at så få amerikanere er villige til at stå frem og sige det.

Hvor skjuler de sig?

Hvor er organisationerne der går ind for familien? Hvor er Kirken? Hvorfor er alle der burde vide bedre så tavse? Hvorfor smider de håndklædet i ringen. Hvorfor er de på tilbagetog?

Joseph Farah
Joseph Farah is founder, editor and CEO of WND and a nationally syndicated columnist with Creators Syndicate. He is the author or co-author of 13 books, including his latest, "The Tea Party Manifesto: A Vision for an American Rebirth," and his classic, "Taking America Back: A Radical Plan to Revive Freedom, Morality and Justice," now in its third edition and 14 printings. Farah is the former editor of the legendary Sacramento Union and other major-market daily newspapers.
http://www.wnd.com/index.php/index.php?pageId=214429

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails