torsdag den 7. oktober 2010

Klimaskeptikeren Thatcher!

Margaret Thatcher: Klimaskeptikeren

Desværre, som Christopher Booker minder os om i hans klumme i Sunday Telegraph så er der en god portion sandhed i denne historie. Her er hvad hun sagde i en vigtig tale til Royal Society, ved Fishmongers Hall i London den 27. september 1988:

I generationer har vi formodet at menneskehedens aktiviteter ville lade den grundlæggende balance i jordens systemer og atmosfære være stabil. Men det er muligt at med alle disse enorme forandringer (befolkningsvæksten, landbruget, brug af fossil energi) koncentreret på en så forholdsvis kort tidsperiode, at vi uden at være klar over det, er påbegyndt et stort eksperiment med selve denne planets system."

Hvis du nu synes det lyder som en skør ægte grøn-øko-alarmist, så vent til du har læst hvad hun derpå sagde:

“På det seneste er der tre forandringer i atmosfærens kemiske sammensætninger der har givet anledning til bekymring. Den første er forøgelsen af drivhusgasserne - kuldioxid, metan og klorfluorkulstoffer - der har ført til en frygt for at vi er ved at skabe en global opvarmningsfælde der kan medføre klimatiske ustabilitet. Vi får at vide at en opvarmning på 1 grad per årti i stort omfang vil overskride vort naturlige bosteds evne til at klare sig. En sådan opvarmning kunne foråsage afsmeltningen af iskapperne og en medfølgende stigning af havstanden med flere fod i løbet af det næste århundrede. Dette fik jeg meddelt ved Commonwealth Conference i Vancouver sidste år da præsidenten for Maldiverne mindede os om, at den højstliggende del af Maldiverne blot er seks fod over havoverfladen. Befolkningstallet er 177000. Det er bemærkelsesværdigt at de fem varmeste år i et århundrede alle er faldet i 1980'erne - skønt vi måske ikke har set megen bevis på dette i Storbritannien!"

Lyder det som noget der kunne komme direkte ud af munden på Dr. James Hansen, den helt store skrækprofet for klimakatastroferne? Så er det sikkert sådan det er. Det mest karakteristiske er at Margaret Thatcher havde ladet sin dømmekraft være under indflydelse af en at hendes rådgivere, i dette tilfælde karrierediplomaten og en af de første trosfæller af Menneskabt Global Opvarmning - Sir Crispin Tickell - der hentede sine "kendsgerninger" direkte fra typer som Hansen.

Derpå fulgte en række katastrofer. Det var Margaret Thatchers personlige påfund at UK Met Office skabte sit Hadley Centre for Climate Predictio og Research - som hun som en af sine sidste handlinger som premierminister åbnede i 1990. Hadley Centre, fik til opgave, af den netop oprettede IPCC at komme med 'data der skulle holde øje med og observere den globale opvarmning.´Under ledelse af den hengivne opvarmningstilhænger Sir John Houghton, var Hadley også ansvarlig for udnævnelse af de førende forfattere til IPCC's videnskabelige arbejdsgruppe (Working Group 1) - forfatterne, der ja man behøver knap nævne det, kunne stole på ville skubbe på for at IPCC's rapporter gik i den "korrekte" alarmerende retning.

Derfor, jo, til en vis grad var AGW (Den Menneskeskabte Global Opvarmning, tildels Thatchers fejl.

Som Booker imidlertid påpeger, så har Lady Thatcher sidenhen i allerhøjeste grad fortrudt de tåbelige tiltag.

I 2003 ved afslutningen af hendes seneste bog, Statecraft, i en passage med overskriften "Varm luft og Global Opvarmning," fremkommer hun med det som er en næsten gennemgribende ændring i hendes tidligere synspunkter.

Hun giver udtryk for præcis den fundamentale tvivl om skrækscenaret ved opvarmningen der siden er så velkendt for os. Hun revser "dommedagsprofterne," hun stiller spørgsmål til de førende videnskabelige formodninger der benyttes for at skræmme os bort fra den overbevisning, at hovedkraften der er med til at skabe jordens CO2 snarere er naturlige faktorer, som sol aktivietet, og til de overdrevne påstande om havstandstigninger.

Hun forhåner Al Gore og gavnen af "omkostningstunge og økonomisk ødelæggende" planer for at reducere CO2 udledninger. Hun citerede 2,5 grader temperaturstigningerne under Middelalderens Varme Periode som havende næsten udelukkende gavnlige virkninger. Hun påpeger at farerne ved at verden bliver koldere er langt værrre end den CO2 berigede stigende opvarmning. Hun anerkender hvorledes forvrængninger af videnskaben er blevet benyttet som et dække for anti-kapitaliskt, venstrefløjs poltisk dagsorden, der udgør en alvorlig trussel for fremskridt og velstand for menneskeheden.

Med andre ord, længe før det blev fashionabelt, da havde Lady Thatcher ladet sig omvende til de som, både videnskabeligt som politiskt, er dybt skeptiske overfor klimaforandringsideologien.

Selvfølgelig er jeg som kæmpefan af Margaret Thatcher og hendes storslåede gerninger fornuftigvis trøstet ved dette. Men ikke helt, vil jeg gerne sige. Gode Gud i Himlen hvad tænkte kvinden på i 1988? Var Sir Crispin Tickell virkelig så glattunget? Faldt det hende slet ikke ind at som ambassadør for FN da ville han muligvis være lettere farvet? Fortalte ingen hende, at før han tilsluttede sig Global Opvarmning som en trossag da var han en stor fortaler for Global Afkøling? Var det hele blot et kynisk spil for at benytte AGW som et middel til at knuse de britiske kulminer mens man opbyggede atomkraftindustrien for at få hendes Trident program støttet? Det får vi måske aldrig at vide. Men hvor er det dog en grim plet på hendes drejebog.


James Delingpole is a British writer, journalist and broadcaster who is (he says) right about everything. He is the author of numerous fantastically entertaining books including Welcome to Obamaland: I've Seen Your Future and it Doesn't Work. His website is http://www.jamesdelingpole.com/ and he also has a blog at the Daily Telegraph.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails