torsdag den 28. oktober 2010

Skift race og få fordele

Jeg erklærer hermed jeg er sort

Clint Fiore

OK, jeg er altså ikke sort, men jeg overvejer at skifte race.

Jeg indrømmer at jeg blev noget jaloux da der blev uddelt så mange afro/amerikanske stipendier til mine klassekammerater på gymnasiet, men der var aldrig noget stipendium til nogen som jeg, kun for småkvabsede hvide unge. Jeg spekulerer undertiden på, hvis jeg nu havde blot en lille smule mere pigment i huden da ville jeg kunne få næsten hvilket som helst studielån, og det med det samme. Mit gæt er, at hvis jeg nu fik noget mere pigment sammen med mine vindende resultater i skolen, og begyndende brystbehåring, da ville jeg være helt gældfri.


Michael Jackson og Hillary Clinton som sorte (lidt photoshop)

Nu, som voksen, kan man igen finde særlige lån, gaver og jobmuligheder til minoriteterne og til kvinder, der igen gør at jeg ikke har en chance - eller så dog alligevel?

Hvad nu hvis jeg skiftede race? Når det nu er muligt for en mand at vågne og beslutte han er dødtræt af de der urinalduftblokke, og bare så gerne vil være kvinde, og får lidt småsnitteri her og hisset, og derpå helt lovligt, resten af livet bliver behandlet som kvinde, så er det at skifte race vel bare småting.

Undertiden hvisker den der tossede lille anti-racisme trold i mit hoved, "Du skal blot udfylde ansøgningen og sige - jeg er sort!" Det har jeg aldrig haft modet til at gøre, men hvor har jeg ofte tænkt på det.

(Det tætteste jeg har været på 'sort-trinering' var tilbage i gymnasiet da jeg kom ind i African American Heritage Bowl, et quizprogram for hele byen der udspurgte deltagerne om de sortes historie. Mine to hvide venner og jeg vandt førstepladsen. Vi var det eneste hvide hold i konkurrencen, godtroende og havde det sjovt. Jeg holder faktisk meget af og er fascineret af de sortes historie i US og de utroligt heroiske personer som George Washington Carver, MLK Jr., Jackie Robertson, Booker T. Washington og så mange andre.)

...Tilbage til emnet: Jeg forestiller mig, at hvis jeg nu hævder jeg er sort, og sammensætter en rigtig flot ansøgning i håb om at vinde den der pris kun for sorte, og så vinder, da ville følgende kunne ske:

Jeg dukker op for at modtage prisen og den person der præsenterer den siger, "Hey mand, ikke cool! Du er ikke sort, og du kan ikke få den pris. Den er kun til afro/amerikanere." Dertil svarer jeg, "Hvordan kan du vide jeg ikke er sort? Der er muligvis en eller anden fra Afrika blandt mine forfædre. Hvor sort skal man helt præcist være for at få den pris?" Svaret ville sandsynligvis være noget lignende som "mere sort end dig" -- og jeg ville derpå stille en række tillæggssprøgmål, som kunne lyde:
Ville en Sydafrikaner med hvid hud der er blevet amerikansk statsborger være kvalificeret som afro/amerikaner?

Ville en sort amerikaner af oprindelig australsk herkomst, der ikke har nogen som helst forbindelse med Afrika kunne kvalificere sig som afro/amerikaner?

Hvis en person, hvis mor er blevet gravid med en kenyaner, der er forsvundet og personen opdrages som et forkælet hvidt barn af hans hvide del af familien altid blive betragtet som sort og aldrig som hvid?

Hvis man er 50% hvid og så alligevel sort, er man da som 51% hvid så stadig sort? Ved 75%, 90%? Handler det om hudfarven?

Hvad med sorte albinoer?
Handler det om Afrika? Hvad med aboriginer og mørkhudede asiater og latinamerikanere?
Hvis alle disse undtagelser og afvigelser kan kalde sig sort, hvis de føler sig sorte, hvorfor kan jeg så ikke? Synes du det er ironisk at du diskriminerer mig, på grund af min hudfarve?
Jeg forestiller mig at min irriterende sag ville blive appelleret hele vejen op til den hemmelige - udelukkende sorte højesteretsracedomstol - der bevogtes af Sorte Pantere med skarpe tænder og knipler, der så endelig skal definere - "sort på hvidt" - hvor grænserne for sort slutter og hvid begynder, så de endelig kan stemme mig ud af deres klub.

Det jeg beder om er en tydelig definition, en lakmusprøve, for at være helt sikker på at jeg ikke er værdig til at være på de sortes side. For at sige det ærligt, så er vi alle genetisk set blot forskellige afskygninger af gråt. Når man lige standser op og tænker sig over, hvad der ligger nedenunder alle de racespændinger i Amerika, et land hvor alle kom et eller andet sted fra, så forekommer sagen at være noget tåbelig. Ikke sandt?


Clint Fiore can be reached at clintfiore@gmail.com and writes a personal blog at www.clintfiore.com.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails