torsdag den 19. april 2012

Gode lønninger i det offentlige kontra det privat er uholdbart

Regeringsansatte tjener næsten dobbelt så meget som ansatte i den private sektor

Wynton Hall

I deres nye bog, Katastrofe: Obamas krig mod jobs og vækst og hvad vi kan gøre for at genskabe vor fremtid, forklarer Grover Norquist og John Lott, Jr. hvor oppustet lønnen og goderne hos regeringsansatte er blevet.

Ifølge  Norquist og Lott, tjener gennemsnitsarbejderen i den private sektor i Amerika 61000 dollars om året i løn, pension og sundhedsydelser. Sammenlign det med stats- og kommunalt ansatte arbejdere der tjener 80000 dollars og de der arbejder for forbundsregeringen der får 120000 dollars i lønposen i løn, pension og andre goder.

Hvor mange arbejder så for regeringen i Amerika?

I Debacle, rapporterer Norquist og Lott at “der 2,2 millioner forbunds civile arbejdere, 1.5 million aktive medlemmer af de væbnede styrker, 5 millioner ansatte i de 50 stater og 14,1 million kommunalt ansatte.”

Omkostningen for at betale en der arbejder for regeringen, og dennes karriere er betragtelig. Norquist og Lott forklarer at ved at ansætte en 25 årig arbejder for forbundsregeringen det vil koste skatteyderne mellem 2,73 - 8.0 millioner dollars i lønninger og goder, afhængig af den hastighed, hvormed regeringsarbejderen bliver forfremmet.

Som Norquist og Lott bemærker, “forbundslove kræver at regeringen skal se på hvilke jobs der nu udføres af regeringsarbejdere, men som kunne udføres af den private sektor.” Men vi ved at det ikke sker, selv de liberale i Clinton administrationen kunne henvise til 850000 jobs der kunne være udført af den private sektor. Som forfatterne forklarer da er gennemsnitsbesparelsen for skatteyderne ved at lade den private sektor komme til fremfor offentlige cirka 30%.

Norquist og Lott's bog er fyldt med lignende chokerende politiske løsninger og forslag beregnet på at reducere byrden som ‘Stor Regering’ lægger på skatteyderne.

Vælgerne og lovgiverne burde læse den.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails