mandag den 16. april 2012

Hundene på Titanic!

Hvad skete der med hundene på Titanic?

Jeremy Taylor

Hvor mange af de forskellige ‘typer’ passagerer der overlevede Titanics forlis har længe været en del af den dødsdømte oceanliners folklore.

Men mens vi har set alle de hjerteskærende billeder af mænd og kvinder, og første klassespassagerer versus 3. klasses passagerer er der kun meget lidt oplyst om, hvordan menneskets bedst ven klarede sig da et isbjerg alt for tidligt afsluttede Titanics rejse.

Indtil nu.
 
Nogle af hundene på Titanic
 

Titanic eksperten J. Joseph Edgette brugte fornylig otte måneder på at forske i hundene på Titanic, og har konkluderet at der var 12 kæledyr på skibet, hvoraf tre overlevede.

Ifølge Edgette, var det kune passagerer på første klasser der fik lov til at tage hunde med, hvilken kan forklare det relativt lille antal hunde om bord. De tre overlevende hunde var alle meget små - to pomeranere og en pekingeser - så det drejede sig altså ikke om at kæledyr fik fortrinsret fremfor mennesker. “De overlevende hunde var så små, at uden tvivl ingen sådan set var klar over at de kom med i redningsbådene,” forklarede Edgette.

Hvad så med kattene, ville katteelskere uden tvivl spørge? Titanic havde ganske vidst en kat ombord på sine prøvesejladser med den hensigt den skulle fange rotter. Imidlertid så man at katten forlod skibet på dettes sidste stop, altså før den fatale rejse, og den tog alle sine killinger med sig.

Ja, kattes intiution skal man ikke undervurdere.

http://thefw.com/what-happened-to-the-dogs-on-the-titanic/

Fra et interview med Edgette:

Dr. Edgette: Besætningen havde ofte mindst en kat om bord på hvert skib for at holde rottebestanden nede. Der fortælles, at der var en kat med killinger om bord på prøvesejladserne, men da skibet ankom til Southampton fra Belfast gik hun fra borde. Op og ned af landgangsbroen vandrede hun med en killing ad gangen i munden, som hun derpå satte på kajen. Så forsvandt hun og killingerne hurtigt, og senere hen hævdede man at hun havde en slags forudanelse om at rejsen ikke ville gå godt.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails