tirsdag den 17. april 2012

Navne der er falrige - forældres ansvar

En Trayvon blandt andre farlige navne

Bernie Planck

Jeg har modtaget en email fra Indasia M. en læser fra Jersey City, New York, der er uenig med en udtalelse jeg kom med i min artikel Today April 9 is National Name Yourself Day- Jeg skrev, og her nævnte jeg: "Sorte børn der åbenlyst kaldes f.eks. Shaniqwa, Taishown, or Trayvon vil ende i evig fattigdom eller en for tidlig død."

Photo Credit: Taki's Magazine

Indasia skrev at min holdning dog var det dummeste hun nogensinde havde læst. Min søde, kære fejlnavngivne, misforstående Indasia, jeg kom ikke med min holdning, men resultaterne af en undersøgelse udført af Steven D. Lewitt (berømt hos Freakonomics) og den sorte Harvard økonom Roland G. Fryer, Jr.;

The Quarterly Journal Of Economics,
Vol. CXIX August 2004 Issue 3,
Årsagerne til og konsekvenserne af udpæget sorte navne [PDF]
En forklaring på tilstedeværelsen af udpræget Sorte navne er de sorte forældres uvidenhed, som ikke magter at tage omkostningerne de påfører deres børn i betragtning ved deres navnevalg. Analyse af undersøgelsesresultater, for eksempel, lader formode at Sorte Navne kan blive ‘straffet’ på arbejdsmarkedet..
...
en kvinde med et BNI (Sort Navn Index) der svarer til 100 (hvilket angiver et navn som ingen Hvide har) er der 20.9% større sandsynlighed for er født udenfor ægteskabet, end en sort kvinde der bor i samme postdistrikt, har den samme alder og uddannelse, men som har et navn der er ligeså almindeligt blandt hvide som sorte.  

Jeg ville helt sikker aldrig ansætte en person med en navn som Shaniqwa eller Placenta; som jeg forklarede i min artikel Who B Stupid enuff to name their child LordTyshon?:

Hvis jeg havde en ansøgning foran mig med to kandidaters navne, den ene David Jones den anden LordTyshon Jones, så ville jeg helt sikkert end ikke tænke på at ansætte nogen med et så afrikansk eller ghettolignende navn.

Og nej, ikke fordi vedkommende er sort - det er sådan set ligegyldigt om David Jones er sort eller LordThyson er hvid. Jeg ville ikke ansætte ham, fordi nogen der er så dum at vedkommende går rundt og søger arbejde med et så åndssvagt navn er ikke klog nok til at arbejde for mig. Hvis mit fødenavn var LordThyson, Gud forbyde, det så ville jeg helt sikkert have fået det ændret på lovlig vis før jeg gik i gang med at søge arbejde.

Med hensyn til at navne kan føre til en for tidlig død. Trayvons mor var dum nok til at give ham navnet Trayvon, det indikerer at hun muligvis var for dum til at lære sit barn at man ikke skal konfrontere mennesker man ikke kender, især ikke i indhegnede boligkvarterer.

Hvis jeg var en sort forældre så ville det være en af de mange ting jeg ville lære mine børn: Lad være med at rende rundt med et TV på skulderen, mens andre plyndrer butikker, lad være med at fræk overfor politiet, lad være med at slå nogen og så videre. Min sorte søn ville helt sikkert ikke få et sort navn, han ville være i live selv hvis en vagt i et boligområde fulgte efter ham.

Trayvon er et dumt navn, Trayvon var en dum teenager, og nu er han død.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails