søndag den 29. april 2012

Tendens eller racisme

Racefordomme versus racisme

Walter Williams    
            
Lige nu vides der ikke tilstrækkeligt om omstændighederne ved den fatale skydning af den 17 årige sorte Trayvon Martin af George Zimmerman, en 28 årig delvis hispanic, da denne gik sin nattevagt i et boligområde i Orlando, Florida. Hvis der kommer beviser frem der viser at Zimmermans handling ikke var i orden da bør han anklages og straffes; imidlertid er der et større problem som få mennesker forstår eller har modet til at anerkende, nemlig at det at være ung og sort er blevet synonym med kriminalitet og således mistænksomhed. At komme med den forbindelse gør ikke nogen til racist. Lad os se på det.

For 12 år siden advarede en sort Washington D.C kommissær taxichauffører, hvoraf de fleste var sorte mod at tage passagerer med der virkede mistænkelige. Hun beskrev dem med “farligt udseende” som en “ung sort fyr.....med skjorten hængende udover sine posebukser og med ubundne tennissko.” Hun rådgav også chaufførerne om at holde sig borte fra lavindkomst sorte kvartere. Gjorde det hende til en racist?
 

I nogle byer, såsom St. Louis, har sorte pizzaudbringere klaget over at skulle levere pizzaer til visse sorte boligområder, herunder også områder de selv bor i. Er de racister? 

Den sorte præst Jesse Jackson bemærkede engang. “Der er intet mere smerteligt sørgeligt for mig på dette tidspunkt af mit liv end at gå ned af gaden og høre fodtrin og begynde at tænke på røveri - og så vende mig om og se en hvid og så føle sig lettet.” Er præsten hermed racist? 

Den tidligere sorte politichef i Charleston, South Carolina, Reuben Greenberg sagde problemet som sort Amerika står overfor ikke er racefordomme. Han sagde, “Det største problem i det sorte samfund er at man tolererer høj kriminalitet.” Tidligere politichef i Los Angeles, den sorte Bernard Parks der forsvarer racespørgsmålet sagde: “Det er ikke politiets fejl når de standser mandlige minoritetsmedlemmer eller smider dem i fængsel. Det er minoritetens fejl, fordi de begår kriminalitet. Efter min mening er det ikke den store åbenbaring at hvis betjente er på udkig efter kriminel aktivitet så ser de på hvilken slags personer der er beskrevet i politirapporterne.” Er de tidligere politichefer Greenberg og Parks racister? 

Ifølge Uniform Crime Report fra 2009, blandt personer mellem 18 eller yngre, var sorte anklaget for 58% af mordene og manddrab, 67% af røverier 42% af voldelige overfald og 43% af biltyverier. Når det drejer sig om mord var i 90% af tiden ofrene sorte. Disse statistikker viser en meget stærk forbindelse mellem race, ungdom og kriminalitet, og er en langt bedre forklaring for racefordomme og mistænksomhed end blot racisme.

 
Sorte amerikanere har talt kraftigt mod racefordomme i politiet. De er blevet krænket af butikspersonale der måske kunne give dem ekstra opmærksomhed. Der er krænkelsen ved at en bildør bliver låst når en sort nærmer sig. Det er krænkende at have taxichauffører passere en sort og tage en hvid med i stedet. På lignende vis, er jeg sikker på at en lovholdende muslim er krænket når han får ekstra opmærksomhed i lufthavnen eller lytter til Fox News journalisten Juan Williams der blev fyret fra National Public Radio i 2010 for offentligt at sige, at han bliver nervøs når han ser mennesker på et fly iført tøj der identificerer dem som muslimer. 

Sorte og muslimer der står over krænkelser ved fordomme kunne rette deres vrede modf de som har gjort sorte og forbrydelse til synonymer og terrorisme og muslimer til synonymer.
Gud ville aldrig have racefordomme, fordi han ved alt, herunder hvem der er en forbryder eller terrorist. Vi mennesker er ikke guder; derfor må vi ofte basere vore beslutninger på gætværk og fornemmelser. Det viser sig at let genkendelige fysiske træk, såsom race, meget ofte knyttes sammen med andre mindre observerbare karaktertræk. 

For de fleste sorte er de høje kriminalitetstal blandt sorte en kilde til betragtelig ubehag Udover det skaber det mistænksomhed og vrede, der er destruktivt for de gode raceforbindelser og det er ødelæggende for det sorte samfund der er hovedofret.
 

Walter Williams
http://frontpgemag.com/2012/03/27/profiling-vs-racism/2/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails