tirsdag den 24. april 2012

Succes og dog forkludrede de livet

7 vilde måder hvorpå succesrige har smadret deres liv

                                                    
Succes er en rejse, ikke en destination. — Anonym

Mange af os handler som var succes en permanent tilstand som vi skal arbejde for at opnå. Vi tænker, “En skønne dag, vil det endelig lykkes mig at få succes, og fra det tidspunkt så skal nok kun gå fremad.”

Uheldigvis er livet ikke sådan. Man når aldrig til det punkt, hvor man kan sætte sig ned, lade livet køre på automatpilot og nyde “succesen.” Hvis man møder mennesker med succes finder man ud af det. Det er ikke nogen overraskelse. Det er barskere, i visse henseender at få succes end af få fiasko, fordi man har noget at miste og alt kan falde fra hinanden. Her følger nogle eksempler på hvordan det kan ske.

7) Mike Tyson: Brug penge uden omtanke.

Der er en masse negativt at sige om Mike Tyson - så mange, at man faktisk kunne indvende - jamen er han egentlig en “succes. “ Alligevel blev han en af de bedste boksere der har eksisteret, en verdensberømt sværvægtschamp der tjente 400 millioner dollars. Det kan lyde som en gigantisk sum penge som man næsten ikke kan bruge, selvom man forsøgte, men Tyson tog udfordringen op. Han købte sibiriske tigre, betalte juveler i stor stil, købte mange palæhuse, fandt hundreder af måder på at bruge tusinder på mobiltelefoner og anden elektronik, og brugte næsten en halv million på en fødselsdagsfest. På forbløffende kort tid skete det som man skulle tro var umuligt - han var fallit, kilden var løbet tør.  

Dette kan ske for mennesker langt lettere end de er klar over, fordi livsstilen tenderer til at udvide sig så den passer med indkomst - og undertiden en smule mere. Inden du ved af det, kommer de ud for et uheld, en forretningsmæssig fejl, og så kan de ikke finde ud af at rulle deres fast udgifter tilstrækkeligt tilbage for at komme i sort igen. Pludselig har de gæld, kommer mere og mere bagud hver måned og er på vej mod katastrofen. Det skete for Tyson og det sker for en masse andre.

 
6) Jim Bakker: Bryd Loven.

Som en utrolig succesrig teleevanglist, tjente Jim Bakker et hengivent publikum og han akkumulerede en forbløffende stor formue for en prædikant. Med tiden lykkedes det Bakkers show at nå ud til 12 millioner på en uge, og han opbyggede endog Heritage USA, en af de mest succesrige temaparker i Amerika. Imidlertid var Bakkers succes ikke holdbar. Han havde sex udenfor ægteskabet med Jessica Hahn og kan måske have bedøvet og voldtaget hende, afhængig af hvad man tror.

Han havde også dobbelt bogholderi og med tiden kom han i fængsel for forfalskninger af mails og på nettet. Kendsgerninger er at man sommetider kan slippe af sted med det forkerte. Man kan snyde sin hustru, fuppe med penge, tage stoffer, gå drukken i seng hver aften osv.osv. Det gør mennsker hele tiden. Dette får dem så til at tro at hvis det gik godt en gang så vil det også gå godt næste og næste og næste - altid. Sådan er det ofte ikke, og når de handlinger menensker foretager sig i det skjulte så kommer ud i lyset så er det livsrystende. Selv før det så må de leve med den fortærende bekymring om at nogen vil finde ud af hvad de har gang i. Ville det ikke være langt klogere og bedre at gøre det rigtige fra begyndelsen?

5) Walt Disney: Pyt være med helbredet.

Hvem har ikke hørt om Walt Disney? Hvilket amerikansk ikon. Han var manden bag Snehvide og de syv dværge, Mickey Mouse, Anders And, Fedtmule, Pluto, Dumbo, De tre små Grise, Askepot og Disneyland! Han var gift, havde børn, var rig, berømt og gjorde lige hvad der passede ham. Det kan vist ikke blive meget bedre. Men Walt Disney var en kæderyger hele livet og døde af lungekræft som 65 årig.

Hvis alt i livet er dejligt, men helbredet ikke er godt, hvad har du så? Ydermere, at dø som 65, kan når man er 20 forekomme ikke så slemt, men når du er 64 så ser man lidt anderledes på det. Din krop er et storslået, modstandsdygtigt værktøj, men hvis du ikke passer på det, kommer du til at betale prisen. Måske vil du dø for tidligt, eller måske skal du leve med smerter. Uanset hvad, du har kun en krop, og hvis du ikke passer på den - ja du får jo ikke en anden.

I
4) Huma Abedin: Elendigt gift.

Har du nogensinde set Huma Abedin? Hun liger en eksotisk model — men hun er ikke blot en attraktiv kvinde. Hun er stabschef og en betoet sekretær for Hillary Clinton. Ikke så dårligt vel? Nuvel, så steg hun yderligere i graderne ved at gifte sig med et attraktivt, fremadstormende medlem af Kongressen med et ry som en damernes ven. Hvor meget bedre kan det så blive?

Uheldigvis for Huma var ægtemanden Anthony Weiner, en mand der tilsyneladende har vist sin ‘Weiner’ for alle de kvinder han kunne finde på Twitter, skønt han og Huma kun havde været gift et års tid. Da skandalen kom frem, blev Wiener en national vittighed, trak sig fra Kongressen og oveni  det hele var Huma blevet gravid. Indtil nu er de stadig sammen, men man kan kun have ondt af enhver kvinde der har måttet udholde den form for national ydmygelse i begyndelsen af sit ægteskab.

At gifte sig med den forkerte er en fejl mange aldrig kommer over. Det kan vise sig at man kommer til at leve et liv med tumult, smadret økonomi, og man mister sin tiltro til andre.
 

3) Nikola Tesla: Giv op.

En af de mest enestående hjerner der nogensinde har betrådt jorden, den innovative videnskabsmand Nikola Tesla der omgikkedes andre store som Edison, Einstein og Marconi.

Han var en nationalhelt i sit hjemland, der nu er en del af Kroatien. Han opfandt vekselstrøm og neonlyset, og hans ideer gjorde radio muligt. Det er måske at oversælge hans opdagelse da et antal af talentfulde videnskabsfolk på den tid arbejde på de samme ting, og ofte var der diskussioner om hvem der egentlig burde krediteres for opfindelserne. Tesla kunne have gjort så meget mere i sit liv, men efter at være kommet ud i gæld og frustreret over sin manglende evne til at skaffe midler til det store projekt han arbejdede på, gav en af de bedste hjerner i menneskehedens historie op.

Han brugte den sidste tredjedel af sit liv på at fode duer, kom med halvfærdige ideer som han aldrig lod afprøve i laboratoriet og udstedte fantastiske udtalelser til pressen der fik offentligheden til at tro han var blevet skør. Tesla levede så dedikeret til videnskab at han aldrig giftede sig, for så ville han jo have mere tid til sit arbejde; alligevel spildte han en tredjedel af livet.

Nogle mennesker kommer ind i den samme skure og lader livet gå dem forbi. Det er forståeligt hvordan det kan ske. Trods alt har en person der er i bevægelse en tilbøjelighed til fortsat at være i gang, mens en person der er i hvile har tendens til at blive i hvile. Men der er ingen stilstand i livet. Enten vokser man eller man gror fast. Ingen har råd til blot at slentre gennem livet og de mennesker der gør det betaler en høj pris.

2) Howard Hughes: Tilbagetrækning i mental sygdom
 

Berømt med gode politiske forbindelser og i utrolig grad velstående. Howard Hughes instruerede film , byggede flyvemaskiner og slog flyrekorder. Han giftede sig med en gudesmuk skuespillerinde Jean Peters og det forekom som levede han et drømmeliv
 
Jean Peters
Men fysiske skader fra et flystyrt smadrede hans helbred og han begyndte at glide ind i mental sygdom, og med tiden trak Huges sig bort fra verden og omgikkedes kun med “ja mænd” der gjorde, hvad han bad dem om, uanset hvor besynderligt det var. Med tiden blev Hughes, der var en af de berømteste og vigtigste mænd i landet så isoleret at mange mennesker konkluderede han var dødeligt syg eller endog død. Tværtimod gled Hughes længere ud i den mentale sygdom, paranoia og sindssyge. Med tiden ville hans hustru, den eneste kvinde han nogensinde elskede skilles. Hun kunne i årevis kun tale med ham i telefon.

Efter Hughes døde, var en af de mest beundrede mænd i de sidste århundrede så uigenkendelig at efterforskerne måtte bruge fingeraftryk for at identificere ham, fordi han ellers store krop var skrumpet ind til blot 45 kilo og han havde et fuldskæg sammen med grotesk lange fingernegle.

Efter en elendigt ægteskab eller en vens svigt kan man let miste tiltroen til mennesker og trække sig så man ikke får flere ar. Kæmpe fejl. Man kan lytte til at de sange der ønsker at fortælle dig at du er en klippe, men man bliver ikke en klippe af det. Mennesker er sociale dyr og vi har brug for forhold med andre for at være sunde og opnå lykke.

 

1) Len Bias: Overgive sig til stoffer.

Der er så utrolig mange store navne der kunne benyttes om eksempler her, men en af de mest tragiske må være Len Bias. Han var virkelig en stor college basketballspiller og han blev mester i All-American. Da han blev professionel, blev han nummer to i NBA med verdensmestrene Boston Celtics. Derfor skulle hans karriere fortsætte med at spille ved siden af folk som Larry Birk og Kevin McHal, på et at de største og bedste basketball hold i historien. Oveni den kæmpekontrakt han ville få med Celtics, fortælles der han underskrev en 3 million dollars skoaftale med Reebok. Hvor meget bedre kan det gå? Han var 22 år, berømt, i perfekt form, rig, og skulle til at spille det spil han elskede for det bedste hold på Planeten Jorden.

To dage senere var han død. Åbenbart besluttede Bias at fejre sit vidunderlige held ved at blive høj på kokain; han tog en overdosis og fik et hjerteanfald. Så var det spil slut, for en som havde verden liggende for sine fødder.

Ikke enhver der drikker bliver alkoholiker, ikke enhver der tager stoffer bliver afhængig, og ikke enhver der tager kokain dør af det. Dog er er ikke en person der læser dette der ikke har hørt dusinvis af beretninger om hvordan mennesker har smadret deres liv med afhængigheder.

Selvfølgelig formoder alle at det aldrig vil ske for dem. Det uhyggelige er at alle disse mennesker ødelagde virkelig deres liv. De sagde nøjagtig det samme før de begyndte.
                                                                                


http://pjmedia.com/lifestyle/2012/03/30/7-ways-wildly-successful-people-screw-up-their-lives/?singlepage=true

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails