fredag den 27. april 2012

Slægtsforskning med komplikationer

Når forfædre ikke var så lovlydige

Se det kan være et dilemma som de fleste ønsker af få skjult, eller i hvertfald ikke så gerne vil mindes.

Hvad gør man så, når man søger et højt politisk emne, og bliver nervøs for, at nogen skal finde ud af den måske genetiske tendens til lovbrud. Her følger et eksempel.
Tipper Gore opdagede at hendes mand grandonkel, Günther Gore, var blevet hængt for tyveri af heste og for at røve tog i 1889 i Tennessee.
Den eneste eksisterende foto viser ham stående på galgen. På bagsiden af billedet er denne tekst: “Günther Gore; Hestetyv. Sendt i Tennessee Fængsel 1883, undslap 1887. Røvede Tennessee Flyer (tog) seks gange. Fanget af Pinkerton detektiver, dømt og hængt i 1889.” 

 
En hestetyv hænges i Det Vilde Vesten

Efter at have ladet præsident Clintons mange ansatte med professionel billedmanipulation som erhverv se på denne opdagelse gik man i gang med følgende for at hjælpe Al’s kampagne om kampen om at blive vor næste præsident. De besluttede at skære Günthers billede til, scanne det ind som forstørrelse og redigerede det med billedbehandlingssoftware således, at det eneste der ses på det nu ‘nye’ billede er ansigtet. Sammen med dette forbedrede foto blev der sendt denne medfølgende levnedsbeskrivelse til Associated Press:
“Günther Gore var en berømt kvægavler i Tennessee's tidlige historie. Hans forretningsimperium voksede så det også omfattede erhvervelsen af værdifulde rideheste og han havde omfattende forretninger med Tennesse Jernbaneselskabet.
Begyndende i 1883, tilegnede han adskillige år af sit liv til at tjene ved en regeringsfacilitet, derpå endelig forlade denne for at genoptage sit forretningskoncept med jernbanen. I 1887 var han hovedpersonen i en gennemgribende undersøgelse ledet af det berømte Pinkerton Detective Agency. I 1889, døde Günther desværre pludselig under en vigtig borgerlig handling der blev afholdt til hans ære, da den platform han stod på brasede sammen.”
Sådan skal den skæres.
For den gode orden skyld skal gøre opmærksom på at historien er det pure opspind og er blevet anvendt om mange kendte politikere.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails