søndag den 1. juli 2012

De Grønnes sludder - afklædt!

Grønt ‘sludder’ udstillet                

                                                                                                        
Godfatheren til den globale opvarmning sænker nu bommen for klimaforandringshysteriet
           
Lorrie Goldstein  

For to måneder siden, gav James Lovelock, Godfatheren til global opvarmning, et forbløffende interview til msnbc.com, i hvilket han anerkendte han havde optrådt overdrevent “alarmerende” vedrørende klimaforandring. 

                                                                     
Konsekvenserne var usædvanlige. 

Lovelock er en verdensanerkendt videnskabsforsker og miljøforkæmpet, hvis Gaia Teori - at Jorden opfører sig som en levende organisme - har haft en kraftig virkning på ‘udviklingen’ af teorien om global opvarmning.


Ikke som så mange andre “miljøforkæmpere” der har eksaminer i politisk videnskab, var Lovelock, indtil han fornylig gik på pension i en alder af 92, en meget hædret arbejdende videnskabsforsker og akademiker. 

Hans opfindelser er blevet benyttet af NASA, og andre videnskabelige organisationer. Lovelock’s opfindelse af elektrondetektoren i 1957 gjorde videnskabsforskere i stand til at måle indholdet af CFC’er (klorholdigefluorkarbonater) og andre forurenende stoffer i atmosfæren og førte, på mange måder til fødslen af den moderne miljøbevægelse. 

Idet han har observeret, at den globale temperatur siden årtusindskiftet ikke er steget på den måde som de computerbaserede klimamodeller forudså, anerkendte Lovelock, “problemet er, at vi ikke ved hvad klimaet gør. Det troede vi vidste for 20 år siden.” Nu har Lovelock givet et opfølgende interview til UK’s Guardian avis, i hvilket han afleverer flere bomber der helt sikkert vil gøre den globale grønne bevægelse vrede, denne bevægelse der i årevis har tilbedt hans Gaia Teori og de apokalyptiske forudsigelser om at milliarder ville dø ved den menneskeskabte klimaforandring ved slutningen af dette århundrede.

Lovelock mener stadig at menneskeskabt global opvarmning finder sted, og at menneskeheden skal mindske sin udledning af drivhusgasser, men siger det nu er ganske tydeligt, at Dommedags forudsigelserne, herunder hans egen (og Al Gore’s) var ukorrekte.
 

Han svarer igen på angreb mod hans reviderede synspunkter ved at bemærke, at ulig mange klimavidenskabsforskere, der er bange for at miste regeringsstøtten, hvis de indrømmer fejl, da har han som frelance videnskabsforsker aldrig været bange for at revidere sine teorier i lyset af nye beviser. Faktisk er det således videnskaben får fremgang. 

Blandt hans observationer til the Guardian

(1) Som en langvarig støtte af kernekraft som en måde at sænke drihusgasudledningerne, hvilket har gjort ham upopulær blandt miljøfolk, er Lovelock nu trådt frem som fortaler for udvinding af naturgas gennem fracking (som miljøforkæmperene også er imod) som et mindre forurenende alternativ til kul. 

Som Lovelock observerer, “Gas er næsten gratis i USA for øjeblikket. Man er påbegyndt fracking i stor stil. Det er det som gør at jeg er kommet på tværs af de grønne i forsøget på at fremme det .... Lad os være pragmatiske, og fornuftige og få Storbritannien til at gå over til metan. Vi burde gøre det som var vi vanvittige.” (Kandel Yumkella, en af lederne af en større FN Miljø Konferencen om bæredygtig energi, kom med lignende argumenter forleden ved konferencen i Rio de Janeiro, og gik ind for udviklingen af de konventionelle såvel som ukonventionelle naturgasressourcer som en måde, hvorpå skovhugsten kan reduceres og for at redde livet for millioner i Den Tredje Verden.)  

(2) Lovelock forhånede de grønne for at behandle den globale opvarmning som var det en religion.
 
“Det er således at den grønne religion nu overtager den kristne religion,” observerede Lovelock. “Jeg mener ikke folk har bemærket det, men man benytter alle de udtryk som religionerne benytter .... De grønne benytter skyld (syndsbegrebet). Det viser lige netop, hvor religiøse de grønne er. Man vinder ikke tilhængere ved at sige de er skyldige i at udlede CO2 i luften.” 

(3) Lovelock forkaster den forestilling at de moderne økonomier kan få deres energi gennem vindmøller. 

Som han udtrykker det, “den såkaldte ‘bæredygtige udvikling’ ....er noget meningsløst sludder .... Vi kastede os over bæredygtig energi uden at tænke os om. Planerne er i det store og hele helt håbløse, ineffektive og ubehagelige. Personligt kan jeg ikke udstå vindmøller uanset prisen.”
 
(4) Endelig vedrørende påstande om at “videnskaben er afklaret” om global opvarmning. “En ting som det at være videnskabsforsker har lært mig er, at man aldrig kan være sikker på noget som helst. Man kender aldrig helt sandheden. Man kan nærme sig den og håbe på at komme en smule tættere på den hver gang. Man nærmer sig sandheden med små skridt. Man kender den ikke.” 


http://www.torontosun.com/2012/06/22/green-drivel

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails