fredag den 20. juli 2012

Romney er i omdrejninger

Tre store HURRA for Mitt
           
Andrew B. Wilson        

Endelig går han kødet på Obama!
       
Tidligere denne uge gav jeg Mitt Romney “To Hurra’er” for at drage til NAACP konventet og levere en tale der hyldede fri foretagsomhed. Hvad den tale manglede var en stærk fordømmelse af den uhyrlige, helt forskruede politik som udspyes af Barack Obama -- og som hyldes af NAACP og de fleste andre på venstrefløjen.
                 

Nu er det på tide at give Romney det tredje “Hurra.” Hans tale i Irwin, Pennsylvania var forbløffende. Han talte uden teleprompter og så kun lejlighedsvis ned på sine notater eller tekst. Romeny gav præsidenten tørt på, ved at påpege at præsidenten ønskede at “knuse økonomisk frihed” og “lade amerikanerne skamme sig over succes.” 

Obama havde blottet sig overfor dette altødelæggende angreb med sine bemærkninger i Roanoke, Virginia, et par dage tidligere ved at sige at ingen har opbygget sin egen forretning....,fordi som han formodede ingen kunne gøre det uden en hjælpende hånd fra regeringen der bygger veje, broer og des lignende.

Her er et par få uddrag fra Romneys tordnende modsvar: 

Romney: At forestille sig at Steve Jobs ikke skabte Apple, at Henry Ford ikke skabte Ford Motor, at Papa John ikke skabte Papa John Pizza, at Bil Gates ikke skabte Microsoft? Fortsæt selv listen. At sige noget sådant er ikke kun tåbeligt, det er fornærmende for enhver entreprenør, enhver igangsætter i Amerika.....

Publikum: Klapper begejstret.

Romney: Og det er skrupforkert!

Romney: Jeg mener ikke nogen kunne have sagt det han har, hvis vedkommende faktisk har påbegyndt en virksomhed eller været i en. Efter min mening er det som præsidenten har sagt både forbløffende og afslørende. Jeg synes det er bemærkelsesværdigt at en filosofi af den natur skulle udtales af en præsident for United States. Det drejer sig om det jeg har sagt fra begyndelsen af denne kampagne, at dette valg i stor udstrækning handler om Amerikas sjæl. Tror vi Amerika er stor på grund af regeringen eller tror vi på et Amerika der er stort på grund af frie mennesker der får lov til at stræbe efter at indfri deres drømme og skabe sig en fremtid?

Publikum: (Tordnende bifald)

Romney gik derpå videre med at tale om, hvordan Obama har vendt den amerikanske drøm om at bygge sig en bedre fremtid for sig selv og sin familie på hovedet:

Jeg er overbevist om at han ønsker amerikanerne skal skamme sig over succes. Jeg ønsker amerikanerne velkommen til at få succes og opmuntrer mennesker til at gå så højt de kan - og i visse tilfælde, skabe virksomheder. Jeg ønsker ikke regeringen skal have kredit for det som den individuelle amerikaner har opnået. Uanset om de arbejder i regeringen eller i den private sektor, så er det folkets Amerika, den enestående nation, den helt særlige nation som det er....

Romney fortsatte med at fremlægge en fem punktsplan for at genskabe amerikansk særkende. Dette inkluderer:

1) Presse på for at udvikle olie og gas og kulreserverne her i USA. Romney mindede om, hvordan Obama administrationen ikke ønskede ‘fracking’ ingen boringer i havet, og ingen kul. Romney sagde: “Sådant koster arbejdspladser og det må stoppe.” 

2) Udvide handelen med andre lande. Her påpegede han at europæiske, asiatiske og latinamerikanske lande har indgået dusinvis af frihandels aftaler i de seneste tre og et halvt år. Under præsident Obamas præsidentskab: 0.

3) Gå fremad mod et budget i balance. Han påpegede at den enorme gældsbyrde der er blevet brugt til at finansiere regeringsforbrug der er gået amok under Obama har været en afgørende faktor i den sløve økonomiske vækst. 

4) Udvide valget i vore skoler. Han observerede præcist: “Børnene først, og fagforeningerne bag dem.”

5) Genskabe økonomisk frihed i en større skala: Romney sagde: “Vor økonomi skabes af mennesker der søger at indfri deres ideer og drømme, den er ikke skabt af regeringen. Det præsidenten gør er at knuse økonomisk frihed.”


Og dette var ikke de eneste højdepunkter. Romney bemærkede, hvordan Obama administrationen havde en forkastelig optegnelse, hvor man belønner virksomheder der har givet kampagnebidrag, med lån og lånegarantier.  

Og han hånede (ligesom Bastiat gjorde i min artikel) den holdning at regeringer skaber velstand når de bygger en vej eller bro eller noget andet offentligt projekt. Hvem betaler for den vej eller den bro? spurgte Romney (som Bastiat har gjort før ham). Det er skatteyderen - uanset om det er som enkeltindivid eller virksomhed. Skulle skatteyderen så betale to gang for den samme bro eller vej?

Vi har en præsident der ingen erfaring har i handelsverdenen og som ikke har brug for forretning eller fri foretagsomhed. Han har aldrig mødt en lønningsliste eller skabt en fortjeneste - og han synes at mene at enhver der forsøger at gøre noget sådant sandsynligvis er ude på at snyde sine kunder og behandler sine ansatte med foragt. Som Romney sagde, han har “den mest antiforretnings, anti-investering, anti-jobs administration jeg nogensinde har oplevet.” 

Hvis der er noget denne nation ikke har råd til - en større katastrofe end selv vor nationale gæld på 15 billioner dollars - så er det fire år mere med Barack Obama.

Lad os håbe Romney vil fortsætte med at gøre det klart - og det højt og tydeligt.
         

Andrew B. Wilson, a frequent contributor to The American Spectator, writes from St. Louis.

http://spectator.org/archives/2012/07/20/three-big-cheers-for-mitt/1

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails