torsdag den 5. juli 2012

Hvad amerikanere ikke gør godt!


Amerikansk særegenhed: Ting som amerikanere ikke gør godt

Jim Yardley

I de senere år har der været en stadig igangværende fortælling fremført af vor nuværende præsident og hans mere rabide (og tankeløse) støtter blandt Progressive-Demokrater om at Amerika ikke er et exceptionelt land.

Det er en forundrende påstand fra deres side da der er så mange ting som amerikanerne gør så bemærkelsesværdigt udmærket. Mange af de ting gør gør os til noget særligt. Nogle få burde endog klassificeres som Enestående. Selv de mest vildledte progressive måde indrømmer, at det at en af vore borgere har gået rundt på Månen definitivt må kvalificeres som en form for enestående præstation.


Men der er en anden ligeså lang liste med ting som vi ikke gør godt. I nogle tilfælde gør vi så at sige intet. Det som vore venner blandt den venstreorienterede, progressive og Demokratiske fløj ikke synes at kunne forstå er at de ting vi ikke gør, ellert ikke gør godt, bidrager i højeste grad til amerikansk exceptionalisme.


For eksempel så myrder vi ikke vore døtre fordi de giftede sig med mænd de selv har valgt, i stedet for den mandsom var villig til at betale Far for brugen af hans lille pige.

Vi benytter ikke afstraffelse af forbryderes som en slags blodig sportsgren.

Vi stener ikke kvinder der blot er under mistanke for utroskab.

Vi kræver ikke at alle skal aflægge ed til den samme Gud, eller nogen anden Gud for den sags skyld, under en smertelig dom af stening.

Vi ignorerer ikke enker der er fattige og som ingen familie har der kan hjælpe dem.

Vi myrder ikke kvindelige familiemedlemmer der er blevet voldtaget.

Vi uddanner ikke kun drengebørn i vort samfund.
Vi forbyder ikke kvinder at køre bil, have en beskæftigelse, eller gå til lægen alene.
Vi går ikke ind for eller deltager i generalstrejker med krav om at alle, uanset om de er enige eller ej, skal miste en dagsløn, fordi en eller anden er stødt over et eller andet regeringen har gjort.

Vi går ikke ind for racisme. Eksisterer det stadig? Jovist gør det så, i små mængder, men det betragtes ikke længere som acceptabelt, en normal opførsel.
Vi censurerer ikke nyhedsmedierne, eller blot de som påstår de er nyehdsmedier. Faktisk ser vi sjældent censur i dette land undtagen den som praktiseres af venstreorienterede-progressive Demokrater.

Vi stener ikke homoseksuelle til døden blot, fordi de er homoseksuelle.

Vi har ikke noget gulag. Vi har kun engang skabt et fangelejrsystem (under FDR for amerikanere af japansk oprindelse) og den hændelse har plaget Amerikas kollektive samvittighed lige siden og det vil aldrig ske igen.

Vi bruger hundreder af millioner dollars hvert år på at sikre at anklagede lovovertrædere ikke bliver uretfærdigt behandling af vort retssystem ved at give hver af dem en sagfører.

Vi rækker ikke ud efter vore våben for at løse politiske uoverensstemmelser. Hvor mange nationer kan påstå at de ville have lidt under Bush versus Gore efterspillet ved år 2000 valget, uden noget blod blev udgydt.?

Vi tillader ikke at børn sulter. Skolerne har madprogrammer som er blevet udvidet til at omfatte morgenmad i mange tilfælde, og endog i visse tilfælde aftensmad. Nogle af disse børn kommer fra hjem der ikke er fattige, men blot udnytter systemet - men ingen får lov at sulte.
Vi indfører ikke en tøjnorm ved lov på alle borgere, vi kræver heller ikke at alle mænd skal have skæg.

Dette er blot nogle få ting som amerikanerne slet ikke gør eller i det mindste ikke gør godt. Se på FN’s tjenesteliste, der forekommer det som om at disse “fiaskoer” fra vor side gør os ganske nydeligt til noget særligt, og det selvom ingen af os tager en spadseretur på Månens overflade.

Jim Yardley is a retired financial controller for a variety of manufacturing firms, a Vietnam veteran, and an independent voter.  Jim blogs at http://jimyardley.wordpress.com, or he can be contacted directly at james.v.yardley@gmail.com.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails