søndag den 8. juli 2012

Hvem ligner mest Obama?

Hvilken tidligere præsident ligner Obama mest?

Roger L Simon  
                          
Nu da vi er godt igang med et præsidentvalgsår der synes at være et valg om hvilken retning vor nation skal gå, muligvis for hele verden, forekommer det passende at undersøge lighederne mellem vor nuværende præsident og tidligere præsidenter for at se hvad det kan afsløre.

                
Hvilken tidligere præsident ligner mest Barack Obama? Jeg har min teori. Du kan have en helt andet. Uanset valget kan diskussionen fortælle os vigtige ting om, hvad vi bør se på når det drejer sig om lederskab. 

Den almindelige indstilling, især på højrefløjen, er at af alle tidligere præsidenter da ligner Barack Obama mest Jimmy Carter. Begge mænd præsiderede trods alt, i svære økonomiske tider og valgte ultra-venstreorienterede løsning der ikke duede, men tilsyneladende forværrede tilstanden og førte til at Carter kun sad en periode, der til gengæld var en national “malaise.” Begge mænd måtte også kæmpe med alvorlige udfordringer fra Iran, og gjorde det, mildt sagt, meget lidt effektivt. 

Derfor er budet med Carter - som alle ved ikke blev genvalgt - ganske vægtigt. Men jeg har en anden kandidat, en der for mig ligner Barack Obama mere, især i personlighed og stil.                

Hans navn er  Richard Nixon.

Nu indser jeg at sammenligningen er uretfærdig overfor Nixon, udover selvfølgelig Watergate var han en ganske god hæderlig præsident. Han og hans følge - Henry Kisinger åbnede Røde KIna og ændrede på effektiv vis historien ved at ‘kvæle’ Sovjetunionen. Hvad de to mænd gjorde hjalp med til at sætte Maoismen i baggear og har muligvis reddet enorme antal af liv. 

Tricky Dick ratificerede også den første og allermest betydningsfulde miljølovgivning i USA, den slags der faktisk havde en positiv virkning på luften og vandet modsat det destruktive selvoptagne sludder vi møder i dag. 

Uheldigvis var Nixon til trods for al hans politiske dygtighed en overdreven mistænksom man, mange har sagt han var paranoid. 

Der i ligger ligheden med Barack Obama. Lad os kalde ham “Nixon lite.” 

Lige fra begyndelsen antydede Obama nogle Nixonske tendenser, men nu med hans præsidentskab der falder fra hinanden rundt om ham, den globale økonomi i frit fald, og hans underskrift på sundhedslovgivningen, kun elsket af medlemmer af hans nærmeste familie (og de har sandsynligvis ikke engang læst den), nærmer han sig den Nixonske fremtoning - svedige øjenbryn, lusket og en overvejende paranoid og solitær stil. 
 

Selv det normalt så sympatiske Vanity Fair har portrætteret ham som en isoleret mand  - en der har isoleret sig selv. Er det ikke Nixon? 

Og hans Chefanklager Erik Holder, er fuldkommen Nixonsk, gentagne gange trådt frem foran Kongressen med udflugter i “Fast & Furious” skandalen. Som med Nixon, er det ikke en forbrydelse -  det gælder at dække over det.

 
Jeg indrømmer gerne at denne artikels tone er til en vis grad sarkastisk, ikke som Bill Maher finder jeg glæde i bidende sarkasme mod mine politiske modstandere. Landets tilstand er ikke god, værre faktisk, end det var under Carter og helt sikkert end under Nixon. 

De førende medier, som vi igen alle ved, undersøgte aldrig Obama da han indledte sin stræben efter embedet skønt der var mange spor at gå efter. I stedet tog de imod ham nærmest i svime, den helt modsatte måde de modtog Nixon tilbage dengang. 

Men den amerikanske offentlighed fortjener noget bedre end inkompetente personer som Carter og paranoide som Nixon. De fortjener voksne, der måske mangler karisma og tiltrækning, men som er kompetente nok til at udføre jobbet. Måske vi har brug for en ny Calvin Coolidge. 

Hvis du nu ikke synes min sammenligning er passende, så fortæl mig det. Jeg ved den ikke er perfekt - historien kan gentage sig, men aldrig helt på samme vis - men det var det bedste jeg kunne komme med på nuværende tidspunkt. Tilgiv mig.
 Roger Simon

http://pjmedia.com/rogerlsimon/2012/06/13/which-former-president-does-barack-obama-most-resemble/?singlepage=true

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails