lørdag den 28. juli 2012

Hvordan blev bin-Laden begravet?

Retssag for at få adgang til optegnelser om  bin Ladens begravelse 

       

Midt blandt al hemmelighedskræmmeriet hos Barack Obama administrationen i Washington er der detaljerne om U.S. Navy Seal angrebet i Pakistan og den efterfølgende begravelse til havs af Osama bin Laden. 

Nogensinde spekuleret på, hvad der faktisk skete?

Nu er ansatte hos Judical Watch gået til domstolene for at få frigivet den information. Organisationen der holder øje med regeringens handlinger og retsforfølger dårlig opførsel sagde i går at, man har anmeldt en Freedom of Information Act retssag med U.S. Navy for optegnelser om “noget begravelsesceremoni, ritual eller sædvane” for bin Laden før han blev begravet i havet. 

Regeringen meddelte at efter Navy Seal Team Six angrebet den 02. maj 2011, der førte til bin Ladens tilfangetagelse og død, så blev al-Queda lederen som det fortælles transporteret af USS Carl Vinson, og derpå begravet i havet “i overensstemmelse med muslimsk lov.”

Bin-Ladens hus i Pakistan

Ifølge NAVY reglementet citeret af Judicial Watch, skulle begravelsesceremonien have omfattet en bøn til “Allah” for at få lov til at bin Laden kan “komme i paradiset og redde ham fra gravens prøvelser og helvedets straf.” 

Judicial Watch bekræftede at man har krævet kendskab til “enhver og alle optegnelser der blev benyttet, henvist til eller brugt som grundlag, under forberedelsen og udførelse af nogen begravelsesceremoni, ritual eller sædvandefor Osama bin Laden på USS Carl Vinson umiddelbart før hans begravelse i havet. Anmodningen omfatter, men ikke kun begrænset til, den tekst eller nogen forberedte bemærkninger eller bønner, enhver instruks givet til de tilstedeværende, eller enhver instruks eller vejledning vedrørende håndteringen af bin-Laden.”

Organisationen ønsker også adgang til “Enhver og alle optegnelser af kommunikation mellem enhver embedsmand eller ansat i Flådeministeriet, og enhver embedsmand eller ansat i nogen andre regeringsdepartementer, bureauer eller kontorer vedrørende enhver begravelsesceremoni, sædvane eller ritual for Osama bin Laden før hans begravelse i havet.”

Informationsanmodningen blev indgivet i marts, og et svar skulle komme inden afslutningen af april, men Judicial Watch sagde man intet har modtaget. 

“Barack Obama benytter bin Ladens død i politikken og ignorerer Lovens forordninger - i særlig grad gennemskuelighedslovene som hans udnævnte ustraffet krænker,” sagde Judicial Watch præsidenten T om Fitton. “Jeg mistænker Obama administrationen for at være mindre godt tilpas med begravelsesceremonien, hvilket forklarer at vi skal benytte domstolen for at få basisinformation om denne vigtige del af historien.” 

Da nyheden om angrebet på den pakistanske lejr, hvor bin Laden blev fundet og myrdet af NAVY Seals dukkede op, rapporterede ABC at bin Laden var blevet begravet i havet inden for 24 timer efter sin død - for at følge muslimsk lov.

Rapporter fra den tid sagde at bin Ladens begravelse blev udført af en muslimsk sømand, der fremkom med bønner.
 

De eksisterende U.S. Navy regler kræver at bønner ved muslimske begravelser indeholder følgende:
“Oh Allah, tilgiv ham, vis ham Nåde, undskyld ham, giv ham sikkerhed, giv ham et rart sted, og rummelige boliger, vask ham (fri for hans synder) med vand, sne og is, rens ham....lad ham komme i paradis og frels ham fra gravens prøvelser og helvedets straf.”

 
Judicial Watch kræver også billeder af bin-Laden som død og video.

Obama administrationens embedsmænd fortsætter med at tilbageholde disse optegnelser.

  
Judicial Watch har også lagt sag an mod Obamas Forsvarsministerium og CIA for at få adgang til optegnelser der har detaljer om kommunikationen mellem Obama administrationen og Kathryn Bigelow, Hollywood filmproducenten der angiveligt modtog fortrolig information fra embedsmænd i administrationen som forberedelse til hendes kommende film. 

Ifølge de optegnelser der allerede er kommet frem ved Judicial Watch, har Obama Forsvarsdepartementet foreslået af kommandøren for SEAL Team Six kunne benyttes i projektet. 

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails